nordica dobermann ti xbi

Hey,

Heeft er iemand ervaring met deze ski? Hij is heel goedkoop te kopen op https://www.skitreff.de/de/ski-sport/ski/race-carver/nordica…. Het klinkt wel interessant met de radius die tussen de sl en de gs. Eigenlijk wel iets dat ik zoek.

En bovendien ziet hij er erg gaaf uit :)

Zeer goede ski en zeker voor deze prijs.
Zou hem meteen bestellen als ik jou was.

Ik heb de nordica dobermann spitfire xbi ct uit 2010, ik denk de voorganger van deze. Ik vind het een erg fijne ski, kan goed hogere snelheden aan. Dat vraagt de ski ook wel, bochtjes draaien op lage snelheid heeft ie moeite mee.
Ik zou zeggen voor die prijs, zeker doen.

Ik ben erg in dubio. Enerzijds wil ik hem graag hebben en meteen kopen, anderzijds ga ik over een maand naar Val Thorens, dus denk ik dat ik daar nog een mooi dealtje kan vinden. Ik vind hem toch iets te smal onder de voet, want ik wil er ook goed mee kunnen skiën met zachtere sneeuw/ voorjaarssneeuw en af en toe poeder off-piste, want alleen strakke carve pistes skie je niet snel een hele week lang.

Of merk je daar niks van met deze ski Emiel?

Je twijfel kan ik begrijpen, maar dat is dan meer de twijfel in ski als in prijs. De prijs in de aanbieding, die je hierboven had is gewoon prima. Maar twijfel over de ski vindt ik wel terecht. Als je er mee wilt skiën in zachte sneeuw en poeder, zou ik verder kijken of er niet iets beters is. Ik ski het liefst op (keiharde) geprepareerde pistes of ijsplaten. Dan komt de ski wel goed uit, maar diepe sneeuw, pap en poeder zijn niet echt aan deze ski besteed.

P.S. "want alleen strakke carve pistes skie je niet snel een hele week lang." ik wel hoor.

Helaas zijn de pistes niet altijd superstrak geprepareerd, vaak valt er sneeuw en is t dan een al buckels, of is het te warm en krijg je slush onderaan de berg. Ga vaak in het voorjaar dus dan heb je dat sneller dan in hartje winter.
Eigenlijk wil ik 2 paar ski’s hebben, maar dat komt later wel ;)

Eigenlijk wil ik 2 paar ski’s hebben, maar dat komt later wel ;)

Ruben3 op 18 mrt. 2013 13:31

Een herkenbare situatie … als het je kan helpen, een perfecte ski voor alle omstandigheden is er gewoonweg niet. Nu voor een half-half oplossing kiezen gaat je wens om later twee (of meer) paar skies te hebben niet bepaald helpen, tenzij je voldoende kapitaalkrachtig bent :). In de praktijk ga je dan weer twijfelen of de gespecialiseerde skies wel de prijs waard zijn voor dat relatief kleine verschil. In het beste geval koop je ze toch en heb je dan twee paar skies waarvan er maar één paar écht een glimlach op je gezicht tovert (rara de welke). In het slechtse geval blijf je bij de half-half oplossing.

Dus, wat doe je dan: je koopt de gespecialiseerde ski … en neemt de mindere prestatie op slush voor lief. En over 2 jaar koop je een echte slush-puppy erbij ;-).

(true story)

Haha ja inderdaad.

Het liefst wil ik een echte slalom carver hebben voor de omstandigheden met super strakke pistes, en een paar goede en brede allmountains voor de poederdagen/slechte sneeuw! Of om door de week eens af te wisselen.

In jouw geval zou’k dan voor de slalomcarvers gaan … en als je eens afwisseling wil voor een habbekrats één of twee dagen een poederbak huren … zo weet je ineens ook waar je aan toe bent over 2 jaar :).

Zelf ski ik ook een nordica doberman, maar dan de versie met EDT plaat erop (carbon)
ski is echt helemaal top! je kan er alles mee! ben zelf Landes ski leraar, en inderdaad slalommen en reuzen slalom gaan erg mooi, maar ook het korte werk op de piste is helemaal top! buckels? ook geen probleem!
Ook ben ik met deze ski meerdere keren in de poeder geweest, en er echt hele dikke lijnen mee gezet! door de tip, die relatief veel omhoog komt lukt het prima! wel moet je natuurlijk wat kortere bochten maken, en is het erg anders dan met een paar dikke poeder ski’s. Maar heb hierop ook gewoon meter diepe verse sneeuw gereden, ver off piste!
als je techniek goed genoeg is moet dit zeker lukken.
Top ski!

Haha klinkt nu wel heel verleidelijk, omdat ik net voor mezelf had besloten dat ik de mooie deal toch voorbij zou laten gaan. :p

maar vergeet niet, het is natuurlijk wel een piste ski! dus off piste wel goede techniek nodig! ik heb naast dit set ook nog een paar hele dikke poeder bakken. maar hierop kom je natuurlijk ook een heel eind.

De edt versie is wel een paar millimeter breder niet veel maar toch.
Moet zelf ook weer op zoek want zag gisteren dat één van mn ski’s een breuk heeft opgelopen afgelopen week in de Dolomieten. Waarschijnlijk iets te entoussiast de middagbuckels te lijf gegaan.
Ski is 3 weken gebruikt, morgen maar eens kijken of er nog iets van garantie op zit of verzekering.
Mijn volgende wordt dan ook een Nordica Doberman Spitfire edt of Fire arrow 84 edt.
Dus als je interesse hebt, ik heb nog 1 goede Atomic SL D2 170 ;-)

Hoge bomen........lange latten!

Plaats een reactie