Winkel omgeving Tilburg

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar een gespecialiseerde wintersportwinkel in de omgeving van Tilburg. Afgelopen zaterdag even bij de Intersport binnengelopen, maar qua kennis hield het daar niet echt over…

Wie heeft er tips?

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar een gespecialiseerde wintersportwinkel in de omgeving van Tilburg. Afgelopen zaterdag even bij de Intersport binnengelopen, maar qua kennis hield het daar niet echt over…

Wie heeft er tips?

RK85 op 2 dec. 2013 11:07

In Tilburg zitten een aantal zaken waar ik graag kom:

  • Bever sport aan het koningsplein
  • Bij stappegoor (Niet in het centrum) zitten 3 speciaalzaken dicht bij elkaar: Wilkin Sports, Johns Sportshop en Sportief.

Met name met Sportief heb ik goede ervaringen. Wat voor materiaal wil je aanschaffen?

Ik ga dit jaar nog materiaal huren. Dus het gaat om handschoenen, goggles, broek, event. rugtas + onderkleding.

Bedankt voor je snelle reactie! Stappegoor is voor mij dichtbij :)

Rob Coenraad, boven de Kwantum aan de Ringbaan-Zuid, al bijna 20 jaar mijn vaste adres. Sportief op Stappegoor is ook goed

Bedankt! Nog nooit van gehoord, qua assortiment op de site ziet het er goed uit!

Mocht je bij bovenstaande winkels er nog niet uitkomen dan kun je altijd nog even langs bij: Linberg in Molenschot
http://www.linberg.nl/nl/wintersport

You're stronger than the mountain!

Vorig jaar 'n helm en wanten bij Sportief gehaald. Weinig spannend misschien maar netjes geholpen en wat mij betreft 'n goed adres. Afgelopen zomer ook veel keus uit rugzakken, geen idee hoe dat er nu voor staat.

Bij Linberg lopen ook wel mensen met kennis van zaken rond, maar ik vind ze altijd wat aan de prijzige kant.

Bever Tilburg doet niet meer in ski’s, wel kleding en helmen en zo.
Sportief ben ik niet echt van onder de indruk en van Linberg ook niet. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld een perry sport. Voor de doorsnee vakantieskier, niet voor speciale wensen. Rond Tilburg valt het tegen met goede winkels.
In Westerhoven (bij de skibaan) is Gunneman nog wel okee, net als Biggelaar en Bever in Eindhoven , hoewel ik bij Bever vorig jaar het assortiment ski’s beperkt vond. Kan ook zijn dat winkels in deze tijden anders met teveel ski’s blijven zitten, dat er daarom niet heel veel stond.

Ga in Roosendaal naar Free Style Sport! Leuke winkel met echte kennis.

Breast board ever!

Afgelopen week bij Sportief geweest. Mijn ervaring was precies tegenovergesteld aan die van Hessel. Waar hij het vergelijkt met een winkel a la Perrysport, vond ik de service en kennis van het personeel juist goed.

Ach, dat kan gebeuren. Bij Intersport wisten ze in ieder geval geeneens hoe ze een lens bij een goggle moesten verwisselen, toen wilde ik weer snel weg :) Vandaar dat ik echt mensen zoek met verstand van zaken die mij kunnen helpen bij mijn wensen.

Ik ga van de week gewoon eens langs! Bedankt voor de vele reacties!

Zeker op drukke dagen kun je eigenlijk wel bij elke winkel wel iemand treffen die niet alles weet. Ik vind dat eigenlijk wel logisch. Je kan natuurlijk altijd vragen wie de specialist is en wie jou het beste kan adviseren. Soms zal de verkoper je adviseren om op een ander (rustiger) moment terug te komen.

Ik oriënteer me altijd eerst even op internet voordat ik kostbare (wintersport)spullen ga kopen. Daarna laat me voorlichten in de winkel en soms nog een keer in een andere winkel. Pas als ik zeker weet dat ik het juiste product te pakken heb, ga ik tot een koop over. Bovendien weet je dan vaak de prijsrange en kan je eventueel over de prijs onderhandelen.
Natuurlijk doe ik niet als ik een iets kleins koop, maar bijvoorbeeld bij een goggle is het best handig om eerst iets over de verschillende type lenzen te lezen.

Mijn skischoenen en mijn ski’s koop ik liever op vakantie, je hebt dan vaak de mogelijkheid om ze eerst te testen en gedurende de week te tunen. Ook daar geldt, doe dat bij voorkeur op een rustig moment (dus niet rond 9.00 uur op een wisseldag) en neem er ook de tijd voor.

You're stronger than the mountain!

Plaats een reactie