[gz] leuk beginnersboard voor dames

Hoi allemaal,

Ben zelf nu een aantal jaar tussen het skiën door aan het snowboarden en het gaat al redelijk. Ik moet mezelf nog wel eens een schop onder me kont geven als ik “bang” wordt. Helaas heb ik de pech dat ik weinig val, maar als ik val, ik altijd erg verkeerd terecht kom. (Lees: 3 jaar achter elkaar blessures door 1 dingetje. 2x me kniebanden verrekt, elk jaar een andere knie, en andere jaar me pols zwaar gekneusd). Daar wordt je helaas bang van. Me eigen skies helpen me al enorm (heerlijke K2tjes) maar nu wordt het tijd voor een eigen board. Ben nu de eerste dag alleen maar elke keer bezig met het board opnieuw leren kennen. En daar wil ik vanaf!

Maar ik heb al eigen schoenen, maar nu wil ik ook voor een eigen board gaan.
Ik ben 1.61m en ongeveer 60 kg. Iemand tips of een leuk board met het liefst bindingen te koop?

Mijn budget ligt ongeveer op de 150 euro compleet. Mag er wat vanaf wijken maar niet te gek. Ligt er ook aan wat de conditie is natuurlijk.

Zou je budget 100,- ruimer zijn, dan is het mogelijk ergens een nieuw redelijk beginnerssetje op de pikken. Voor dit budget kan je eigenlijk alleen maar uitwijken naar tweedehands materiaal. In dat geval is je keuze redelijk beperkt.
Je zult zelf op zoek moeten gaan op bv. marktplaats of wintersportzaken met gebruikte boardjes.

Denk je wat te hebben gevonden? Gooi het boardje dan even in dit topic. Genoeg mensen hier die je dan verder kunnen adviseren.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Ben zelf inderdaad ook al op zoek geweest op marktplaats. Nog geen winkel in geweest maar is nog wel de bedoeling. nieuw setje zag ik zelf dat je al gauw op de 300 kwam of zoek ik dan verkeerd?

zelf kwam ik deze tegen
http://m.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/snowboarden/m8731…

Zou dit iets zijn?

Van de boards die je tot nu toe hebt gebruikt, weet je toevallig wat voor camber ze hadden (rocker, flat, klassiek camber of hybride)? En dan nog belangrijker: welke daarvan beviel jou het meest?

Mocht je het nog niet weten, is het misschien een goed idee om eens naar een testdag te gaan, dan kun je de verschillen voelen. Begin december is in snowplanet trouwens specifiek voor vrouwen en dag waar getest kan worden.

Daarna kun je kijken voor een 2ehands (kom je toch op uit met die prijs) op bijvoorbeeld internet. Als je het type uit de beschrijving opzoekt op internet moet je vaak veel kunnen vinden over de eigenschappen van het board. Kun je er niets over vinden, is de kans vrij groot dat het een oud board is. Verder goed kijken of er geen echte beschadigingen op zitten (gebruikers krassen zijn natuurlijk geen probleem), en schoenen meenemen om te passen op de bindingen.

Die uit je link is wel heel erg kort. Kan het specifieke model niet vinden, maar met de huidige size chart van rossignol is 139 geschikt voor 30-50 kilo. Jonge meiden of hele kleine vrouwtjes dus.

Te klein dus ja Ik had het vermoeden dat ik tussen de 142 en 147 zeg maar ongeveer moet gaan zoeken. Dat board is eeen klassiek chamber. Heb het nagevraagd bij haar.

Die testdag is inderdaad wel een tip. Woon alleen wel ver weg er vandaan maar kan toch even kijken of ik die dag er tijd voor vrij kan maken.

Heb verder alleen maar op klassiek gestaan. Nooit een ander type geprobeerd of kunnen proberen (ze hadden alleen die)

Ik heb nog een board staan dat ik eigenlijk niet meer gebruik. Het is een blizzard angel 152. Ik ben zelf 173 en 55kg, het is meer een dames board. Het is een traditioneel camber board met een houten kern dat nog goed op spanning is. Staalkanten zijn nog prima en het belag heeft geen serieuze krassen. Eventueel heb ik er een set gebruikte flow bindingen maat M bij. Als je interesse hebt kan ik je wel wat foto’s mailen.

Dankjewel Frank. Ik zal je een priveberichtje sturen. Kan niets vinden over dat board op internet maar die kan jij me vast wel geven denk ik ;)

Ondertussen blijf ik zoeken.
Iemand ervaring met Morrow? Kwam dit board tegen: Morrow Snowboard Sky: http://www.asadventure.com/benl/morrow-snowboard-sky-5d11d10…

Edit:
Ik heb even gekeken voor de testdagen van Snowplanet en die was dus gisteren. Haha! Maar de 30e komen Ride en K2 ook nog daarheen. Zijn niet veel merken maar wel goede merken. Misschien dat ik er zondag heen rijdt. K2 is wel me favo merk voor skies dus misschien kunnen ze me ook helpen met een board.

http://www.snowshop.de/Snowboards-99-EUR ben je met bindingen erbij ook niet veel kwijt,

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Zelf ga ik 7 december naar test&ride dag. Ik ga meer voor de clinics, maar die dag hebben ze ook o.a. salomon en flow test boards.

Voor beginner zou ik eerder richting rocker of flat gaan, maar als je camber gewend bent is het wel een heel ander gevoel.

Wat ik op het eerste oog er wel aardig uit vind zien op marktplaats was een burton genie (rocker):
http://m.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/snowboarden/m8683…

En k2 fling (flat), moeten alleen nog bindingen bij, maar moet denk ik nog wel lukken binnen budget:
http://m.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/snowboarden/m8719…

O die dames testdag. Zo zie je nog eens wat. Zelf ben ik denk ik te beginnend om mee te doen met de clinic, maar ik zie dat ze geen eisen stellen aan je als je alleen wilt testen. Wat ik mij alleen afvraag (wat ik niet kan vinden op de website van Snowplanet) is of het alleen open is voor die testdag/dames. Want zo nee, dan neem ik me vriend mee (die kan dan niet testen, maar die heeft toch zn eigen spullen). Dan ben ik niet alleen.

Iemand misschien een antwoord op?

Voor de advertenties die hierboven geplaatst zijn:
De eerste is echt te ver weg voor mij helaas. Maar de K2, daarover heb ik de verkoper een e-mailtje gestuurd! Dankjewel hiervoor

En ondertussen, deze misschien?
http://www.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/snowboarden/m87…

Volgens mij is het verder gewoon open, maar weet ik niet zeker. Anders moet je ze even bellen.

Die spark ziet er ook wel aardig uit, maar met 143 en rocker vind ik hem persoonlijk kort. Je zal het er zeker op kunnen leren, maar als je straks een beetje op snelheid de piste af wilt zou ik iets langer kiezen. Zou hem eerder geschikt vinden voor het park.

Zou als ik jou was zeker eerst eens naar een testdag gaan dan kun je veel gerichter zoeken op wat je wil.

Ondertussen ben ik niet naar Snowplanet geweest, maar naar de testavond geweest van Snowworld Zoetermeer gisteravond.
Vond de Bataleon Push Up en een GNU Gateway echt super fijn. De GNU was echt me favoriet. Er stond ook nog een GNU B-Nice maar die was te lang voor mij, dus die heb ik niet geprobeerd. Maar die raadde hij me wel aan (ook omdat je makkelijker blijkbaar aan de B-Nice komt vergeleken met de Gateway).

Flow was er ook en wilde graag de Silhouette proberen, maar die hadden echt niets voor mijn lengte staan. Vond het sowieso erg slecht dat er altijd maar vaak 3 boarden stonden voor (kleinere) vrouwen. Er was voor mij nauwelijks keuze.
Wel nog op 2 Salamons gestaan maar die vond ik echt verschrikkelijk.

Beetje jammer dat ik een dure smaak heb haha!

Heb ook gemerkt dat ik echt niet een langer board moet hebben dan 147. Liefst 145 ongeveer.

Maar iemand misschien tips of er misschien outlet boarden zijn (of tweedehands) die daar veel van weg hebben?

de tijd van de outlet is nu wel zon beetje voorbij als ik de bekendere site’s volg dus dat gaat moeilijk worden denk ik.
Wel goed om te zien dat je de testdag heb gedaan dat is sowieso al een uitstekende keuze geweest omdat je nu in ieder geval weet welk board dat je super fijn vind.
Uit mijn persoonlijke ervaring is gaan voor hetgeen wat iets met je doet altijd de beste optie en een garantie voor succes!
Geld speelt uiteraard bij iedereen een verschillende rol maar als je er iets aan kunt doen om wat extra budget te generen voor het board wat je heel erg beviel zal ik dat zeker doen, desnoods wacht je op het moment dat de GNU in de uitverkoop gaat ;)

http://m.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/snowboarden/m8788…

Roxy ally, heeft ook de btx base die de gnu b nice ook heeft.

Als ik zo lees wil je in ieder geval een beetje rocker of flat. Weet je nog wat voor onderkant die Salomons hadden die je niets vond? Kwam voor iets meer geld namelijk nog wel een compleet setje tegen die volgens mij wel aan jouw specs moeten voldoen, maar het is en Salomon: http://www.baumsport.nl/salomon-lotus-spell-2013-2014…

Ik had van Salomon de Oh Yeah en de Spark (in 140, wel echt te klein).

Als ik de Roxy Ally op zoek kom ik er niet echt op uit dat het een echt beginnersboard is, maar wel vergevingsgezind. Of valt dat juist wel mee? Zal degene sowieso even een mailtje sturen :) Dankjewel

Outlet tijd is inderdaad wel voorbij op dit moment. Na het winterseizoen als ik dan nog niets gevonden de sites goed in de gaten houden of de GNU nog voorbij komt of anders de Bataleon.

Kom net zelf deze tegen! http://www.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/snowboarden/m87…
Is de oudere versie van B-Nice te vergelijken met de nieuwe of zijn er (veel) veranderingen eraan? Als ik hem opzoek is hij uit het jaar 2010/2011 als het goed is

En anders misschien nog een Salomon Surface, maar heb echt geen idee wat het board inhoudt qua specificaties en of het bij me past.
http://www.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/snowboarden/m87…

Opzich moet de Roxy Ally best wel kunnen, gezien de vergevingsgezindheid. Vraag is vooral wat je ermee doet. Zelf heb ik bijvoorbeeld een burton social: geschikt voor beginners, maar ook voor wat meer gevorderden in het park. Ik gebruik dit board dan ook vooral om mee te spelen, voor de piste heb ik een heel ander board.

Als ik op the good ride kijk zie ik wat kleine verschillen voor de b nice, maar denk niet dat je het verschil gaat merken.

Lotus of Surface zijn allebei flat boardjes, dus zou allebei ook kunnen.

Keuze genoeg dus ;)

Van de Roxy en de GNU krijg ik niets te horen helaas van de verkopers, maar ben ook nog een Nitro Runaway tegen gekomen. Hij is me eigenlijk te duur maar kan altijd kijken.
Iemand ervaringen ermee?

http://www.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/snowboarden/m87…

Ben de Burton Social ben ik alleen ook al nieuw tegen gekomen voor die prijs. Misschien kan ik dan beter daarvoor gaan?

Of deze:
http://www.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/snowboarden/m88…

Sorry dubbelpost

Nitro runaway staat ook een review van op deze site, maar als ik het zo lees is het vlees noch vis: https://www.wintersport.nl/snowboardtest/snowboard/32…

Denk dat je aan een social of feather wat meer hebt. De feather is sowieso rocker, social hangt af van welk jaar het is. Laatste 2 jaar zijn flat, daarvoor rocker.

Mocht je aan een ander budget denken, gaan er natuurlijk veel meer opties bijkomen.

Plaats een reactie