BSG2 magnetic goggles

Op Kickstarter is een project gelanceerd door een Nederlandse bedrijf, zij hebben magnetische goggles ontworpen genaamd BSG2. Blijkbaar is er een hoge vraag want het project heeft binnen 24 uur haar funding doel al gehaald. Meer informatie:
http://kck.st/1ORfOAx

Wat vinden jullie van deze magnetic goggles?

Zit zelf te denken om en wm1 goggle te kopen van Anon. Die heeft ook een magneet lens.
Lenzen verwisselen vind ik niets, dus heb nu 2 brillen, maar qua ruimte is 1 bril met magneet wel handiger.
Benieuwd of dit merk een goed alternatief kan bieden.

Ben hem ook tegen gekomen op Kickstarter inderdaad, ziet er uit als een goed product voor een mooie prijs. En op de een of andere manier spreekt het me ook wel aan dat het een Nederlands bedrijf is. Ben benieuwd!

Ziet er mooi uit. Het enige wat ik me afvraag of dit wel goed samengaat met een lawinepieper in ‘zoek’ modus. Lijken mij vrij sterke magneten die tijdens een zoekactie een aardige stoorzender kunnen zijn. @Rogier zeg ik hier iets vreemds?

When life gets too complicated.... SKI

Ik denk niet dat de magneet zo sterk is dat hij de pieper beïnvloed. Waarschijnlijk is 10 centimeter van de goggle het magnetisch veld al te verwaarlozen. Niet dat ik er verstand van heb, maar dat zegt mijn gevoel ;)

erg gaaf ding trouwens! het zet mij aan het twijfelen. Wintersport staat gepland voor februari, dus dan zou die al lang binnen moeten zijn. En nu begin ik mezelf aan te praten dat mijn huidige goggle aan vervanging toe is xD

Die vlt waardes (percentages) bij de verschillende lenzen, wat wil dat zeggen? Iemand die hier verstand van heeft?

Google!

"VLT Waarde
Sommige lenzen zijn ontworpen om te presteren bij weinig/vlak licht en slecht zicht als het bijvoorbeeld sneeuwt of mistig is. Dan heb je lenzen nodig met een hoge VLT waarde varierend rond de 60 – 90%. Typische kleuren zijn geel, roze en blauw. Voor heldere dagen kies je een skibril met een VLT waarde tussen de 5 – 20%. De meeste lenskleuren zijn daarin zwart, zilver en goud en zijn vaak spiegelend. Heb je een halfbewolkte dag dan zijn er weer lenzen die ertussen hangen. Dan kom je vaak het beste uit de voeten met een lens die zo rond de 40% licht doorlaat. Let wel dat iedereen verschilt in waar hij of zij zich prettig in voelt. De praktijk kan daarom anders uitwijzen dan de theorie.

De meeste fabrikanten hebben een groot scala aan lenzen voor elk type weer. Vaak gebruik je er niet meer dan twee.

Bij de categorie skibrillen hebben we het uitzoekwerk al voor je gedaan en de skibrillen uitgefilterd voor je in de onderstaande types:

Zonnig / Bright Light
Helder - halfbewolkt / Medium Light
Bewolkt / Low Light"

bron: http://www.eurofun.nl/wintersport/kennisbank-wintersport/ski…

Ik had al even (wellicht iets te snel) op google gekeken en kwam bij allerlei sites uit maar niets wat over goggles of brillen ging… Bedankt!

I did it :) Ben reuze benieuwd. Nu nog even twijfelen over de lens die ik wil, de rode of de zwarte. Heb het pakket besteld waarin ik een gele low light lens krijg, en er nog een mag uitkiezen

@Alex tsja, al hou je je pieper echt vlak naast de bril zal het zeker problemen opleveren. Maar ik verwacht (onder voorbehoud) niet dat deze magneten zo sterk zijn dat in gewoon gebruik dit grote problemen oplevert. Ik zou het moeten zien/testen. Het zal niet anders zijn dan met veel ander metaal in de buurt van een LVS.

Click. Click. Peace

I did it :) Ben reuze benieuwd. Nu nog even twijfelen over de lens die ik wil, de rode of de zwarte. Heb het pakket besteld waarin ik een gele low light lens krijg, en er nog een mag uitkiezen

Juul op 1 nov 2015 10:57

Ik heb hem ook in bestelling staan maar ben nog steeds aan het twijfelen of dit met 94 euro waard is… Ach ik heb nog 20 dagen om te beslissen.

Tja als je op zoek bent naar een nieuwe goggle, why not… een goeie kost je al gauw €150,- dacht ik… Of dit moet geen goeie zijn, maar dat weten we voorlopig nog niet

Toevallig wordt m’n wintersport van m’n tennisvereniging al een aantal jaar ‘gesponsord’ door Blueprint de makers van deze bril. Ik heb geen ervaring met deze bril uiteraard en weet ook niet precies hoe goed ze zijn, maar ik kan wel zeggen dat de gewone zonnebrillen zeer de moeite waard zijn en een topuitstraling hebben, niet per se super geschikt om mee te skiën, maar goed ;).

De gasten achter dit bedrijf zijn er in elk geval zeer serieus mee bezig en hebben zich er goed verdiept en zullen in mijn ogen zeer waarschijnlijk geen troep afleveren.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

Als je alles uit het filmpje mag geloven is de kwaliteit zeker goed. Iemand nog goed advies over welke lens te nemen, de zwarte of de rode? er zit 3% verschil in de VLT waarde. Bij zwart staat enkel zonnig weer, bij rood zonnig en licht bewolkt. Maar ik denk dat ik puur een kwestie van smaak wordt, denken jullie niet? 3% zal niet merkbaar zijn. Of kan ik beter een iets hogere nemen? Gezien ik niet van plan ben meerdere lenzen aan te schaffen, buiten 1 die ik mag kiezen en de gele voor slecht weer…

@Juul lijkt mij dat het verschil enigszins te verwaarlozen is maar ik zal persoonlijk voor die rode gaan, dan heb je zowel zonnig als licht bewolkt gecoverd en dan die gele voor slecht weer. Lijkt me dat je dan voor 3 weercondities met twee lenzen klaar bent! :)

stretch goal van 80k gehaald, iedereen krijgt nu gratis een extra bandje! Nu hebben ze een nieuwe stretch goal, van 125k, waarbij je een lens kunt kopen die zich aanpast aan de hoeveelheid licht. Iemand ervaring met deze typen lenzen? Mijns inziens maakt dit (bijna) alle andere lenzen overbodig, gezien je dan met 1 lens bijna alle weertypen aan kunt. Of zijn deze lenzen niet zo goed als ik hier beschrijf?

stretch goal van 80k gehaald, iedereen krijgt nu gratis een extra bandje! Nu hebben ze een nieuwe stretch goal, van 125k, waarbij je een lens kunt kopen die zich aanpast aan de hoeveelheid licht. Iemand ervaring met deze typen lenzen? Mijns inziens maakt dit (bijna) alle andere lenzen overbodig, gezien je dan met 1 lens bijna alle weertypen aan kunt. Of zijn deze lenzen niet zo goed als ik hier beschrijf?

Juul op 13 nov 2015 13:39

@Juul als deze zelf aanpassende lens de rest overbodig maakt, dan zijn ze marketing technisch niet heel erg slim bezig om een goggle op te markt te brengen met als belangrijkste feature verwisselbare lenzen ;)

don't count the days, make the days count !

@Droopy-d Je hebt helemaal gelijk, maar dit is wat ze erover schrijven:

Also, we’ve added a 3rd stretch goal for the last 10 days that we have left: the polarized photochromic lens. This lens really is the big boss of all lenses. The tint of this special polarized lens will change depending on the amount of UV light (sunlight).

Vandaar dat dit vragen bij me oproept. De lens is daarentegen wel bijna dubbel zo duur om extra bij te bestellen als andere lenzen.

@Juul

aha, deze lens past zijn “donkerheid” automatische aan , aan de hoeveelheid zonlicht op dat moment.

dit staat buiten een slecht weer lens etc. het is niet dat de lens een andere kleur krijgt, deze wordt alleen donkerder.

zie als voorbeeld een mee kleurende ( zonnen )bril op sterkte.

mij lijkt die mee kleurende lens een beetje overbodig, maar dat is slechts een mening :)

don't count the days, make the days count !

@Droopy-d

ahzo, duidelijk. Ze hebben er nu ook bijgezet dat de photochromic lens een vlt waarde van 20-36% heeft. Dan lijkt het me vooral een leuk (en prijzig) hebbedingetje, maar of dat zoveel nut heeft.

Ben zelf heel goed bekend met Photochromatische lenzen en polarizering. Zal ze een voor 1 uitleggen:

Photochromatische lenzen hebben een stof in de lens zitten die reageert met UV licht. Afhankelijk van de hoeveelheid zal de lens van Categorie 1 naar categorie 3 lenzen verplaatsen. Dit betekent dat in neutraal binnen licht de lens fungeerd als Cat 1. slecht weer lens. Echter wanneer de zon schijnt zal deze volledig UV dekkend zijn. Dit betekent ook dat de kleur van de lens kan veranderen. Zo heb ik een lens die roze/oranje begint met een licht blauwe gloed en veranderd in een full smoke lens met blauwe Revo(spiegel) coating er op(zie avatar foto voor dat laatste).

Polarizering is eigenlijk het in of aanbrengen van horizontale(onzichtbare) luxaflex in de lens. Dit betekent dat al het licht dat horizontaal binnenkomt er uit gefilterd wordt. Dit kun je leuk testen door twee gepolarizeerde lenzen over elkaar heen te draaien om de as. Dan vallen de lamellen precies over elkaar is kun je niet meer door de lens heenkijken. Een goedkope manier om een vergelijkbaar effect te krijgen is om er een coating met polarizerende werking op te drukken. Deze coating is echter tijdelijk en zal dus langzaam vervagen

Het samenvoegen van beide functionaliteiten is hoogst ongebruikelijk omdat het zowel duur als lastig is. Eigenlijk zijn beide mechanismes op dezelfde manier te implementeren, namelijk het versmelten van de lamellen/photochromatische stof in de lens. Om dit beide in het zelfde systeem te krijgen is een hoog specialistisch(lees: dure) fabrikant nodig. Een goedkopere oplossing zou de coating zijn.

Mijn mening over de bril en de functionaliteiten. Het wisselen van lenzen dmv magneten is leuk maar voegt zeer weinig toe. Heb zelf Oakley, Salomon en Smith goggles waarvan oakley werkt met het eruit wippen van de lens en salomon en smith met een klik/lock systeem. Eigenlijk is dit net zo makkelijk en voegen dus magneten anders dan een “gadget” gehalte toe aan de bril…

Wat betreft de lenzen: Photochromatische lens alleen is vaak voldoende om de hele range van licht sterkte te kunnen ondervangen. Indien aangeboden met polarizering en dan niet de coating variant is dit een mooi extraatje. Indien je deze lens besteld kun je de overige lenzen wel laten zitten…

Wat betreft de lenzen: Photochromatische lens alleen is vaak voldoende om de hele range van licht sterkte te kunnen ondervangen. Indien aangeboden met polarizering en dan niet de coating variant is dit een mooi extraatje. Indien je deze lens besteld kun je de overige lenzen wel laten zitten…

Pvdh op 16 nov 2015 13:07

@Pvdh dus marketing technisch allemaal niet heel slim van ze, een lens te ontwikkelen die het wisselen overbodig maakt. laat nou net dat wisselen hun “selling point” zijn, best vaag van ze…

don't count the days, make the days count !

ja en nee… Zie het als bij auto’s, neem een SUV. Je kunt er mee de stad in, beetje naast de weg is ook prima, rijdt ook best op de snelweg maar zal nooit zo goed hard rijden als een sportwagen of zo goed door de stad als een compact autootje…

Allround is niet per se het beste… Maar voor de gemiddelde goggle drager is deze lens echt afdoende inderdaad.

Ieder zijn ding uiteraard, maar ik vind eerlijk gezegd die lens als die zo blauw gekleurd is helemaal niet mooi. En het oog wil ook wat! ;) Ik zal dus gaan voor de rode en de gele low light lens.

Verder vraag ik me af of die stretch goal van 125k wel gehaald gaat worden. Waarschijnlijk zullen ze de fotochromische lens evengoed wel uitbrengen, maar dan niet meer binnen dit kickstarter project. Hij lijkt me tenminste dat de ontwikkeling hiervan reeds gestart is, en dat werk zullen ze niet weggooien.

Uw aandacht voor het volgende: http://wepowder.nl/forum/topic/215488

Hierin wordt beweerd dat blueprint deze brillen inkoopt bij een chinees bedrijf, voor ongeveer 1/3 van de prijs wat ze hier kosten. Dit baart mij wel wat zorgen. Dat maakt de volgende zin uit de kickstarter pagina gewoon een leugen als je het mij vraagt: “So we went on a quest to develop our very own snow goggle with premium features, without the high price tag.”

Als ze evengoed de kwaliteit leveren die ze beloven hoeft dit niet erg te zijn, maar hier begin ik nu ook aan te twijfelen… Is er iemand die hier wat geruststellende woordjes over kan uitspreken? :)

@juul, dacht je echt dat een startend NL bedrijf gelijk een productielijn opzet om zelf de goggles te maken? Ze hebben het design gemaakt en de materialen gekozen en vervolgens wordt de handel in China gemaakt. Gaat weer terug naar nl (3x over de kop). Het kan zijn dat blueprint het design zelf heeft gedaan en de keuze in materialen. Daar betaal je dan zeg maar voor. Als ik dezelfde bril voor 30 euri kan bestellen in China dan wist ik het wel, alleen hebben ze dat slim afgeschermd door de minimale afname in China op 300 te zetten ;-)

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Sluit mij aan bij @Jeroen6, een productie lijn voor dit soort producten is simpelweg veel te duur om op te zetten in europa. In plaats daarvan worden veel producten/onderdelen gesourced in China/Taiwan/Italie. Dit hoeft niet per se iets negatiefs te zijn! Bedenk daarbij dat er bijna geen producten zijn die hun productie niet daar heeft.

Marge op producten is iets wat ook niet per se een “evil thing” is. Het is voor kleine bedrijven zo dat zij minimale afnames moeten doen om producten hier te krijgen. Dit brengt een groot financieel risico met zich mee waar het bedrijf moet afwegen of het uit kan. Het hebben van een designafdeling en zelfs de distributie kosten handen vol geld… Reken maar dat er bij kleine ondernemingen zoals Bluetribe en Blueprint weinig “verdiend” wordt, en veel dat verdient wordt zal terugvloeien in de onderneming.

Mbt het produceren en ontwikkelen in China, Het kan nog steeds zo zijn dat Blueprint “on a quest” gegaan is opzoek naar de beste goggle met “premium features”. Vaak hebben producten in China van spullen standaard ontwerpen waar je dingen op kan aanpassen. Dit kost dan niet zoveel als het volledig van 0 af aan ontwikkelen van een bril(met mal-kosten, ontwerpkosten, instelkosten, materiaalonderzoek etc).

Kortom, zelf als ze het bij een product vandaan halen is daar niks mis mee. Sterker nog, liever halen ze het bij een ervaren bedrijf vandaag ipv zelf gaan zitten knoeien. Dit geldt overigens met name voor de lenzen!! Laat je zorgen varen @Juul, het zal nog steeds een prettige goggle zijn gok ik…

Hmm oke, dit werkt al iets geruststellend. Al vind ik hun tekst op kickstarter dan nie helemaal juist. Spreken over het ontwikkelen van een goggle is in mijn ogen hier niet helemaal eerlijk. En ik begrijp dat er inkoopdelen zijn, maar dit lijkt erop alsof ze het al voorverpakt inkopen en zo doorsturen…

@Juul, ontwikkelen is niet per se met een blank vel papier beginnen. Geef je zeker gelijk dat de tekst wat insinuerend is… Maarja ‘we hebben samen een een fabriek hun standaard model aangepast’ klinkt natuurlijk niet zo tof.

Ze hebben waarschijnlijk we basis gebruikt en die naar eigen specificaties door ontwikkelt. Toch wel een beetje een eigen product dus.

Als ze slim zijn zorgen ze inderdaad dat de door hun ‘ontwikkelde’ bril binnenkomt in verpakking en al… Anders wordt het alsnog een dure grap. Dit gebeurd met 90% van de producten die je koopt overigens. Waarom zou je immers hier mensen voor 10 euro per uur brillen laten inpakken als er Chinese zijn die dit voor 2 euro doen(niet per se mij mening maar wel de vaak geldende economische regel…).

Staat er overigens ergens ‘geproduceerd in Nederland/EU/Zelf’?

Deze blueprint zijn een copy van de Bluetribe Ultra, enige wat anders is zijn de twee extra magneetjes en verwisselbare straps.

Deze blueprint zijn een copy van de Bluetribe Ultra, enige wat anders is zijn de twee extra magneetjes en verwisselbare straps.

michelr op 28 nov 2015 12:17

Dat vind ik wat kort door de bocht. Er zijn zoveel brillen die op elkaar lijken, met slechts kleine verschillen. Of weet jij meer als ik?

Deze blueprint zijn een copy van de Bluetribe Ultra, enige wat anders is zijn de twee extra magneetjes en verwisselbare straps.

michelr op 28 nov 2015 12:17

Dat vind ik wat kort door de bocht. Er zijn zoveel brillen die op elkaar lijken, met slechts kleine verschillen. Of weet jij meer als ik?

Juul op 28 nov 2015 19:04

Klopt maar leg de lenzen naast elkaar en is weinig verschil, doe dit maar eens met een Anon of ander merk daar zit zichtbaar verschil in.

En nee weet niet meer

Plaats een reactie