Welk snowboard

Hallo,
Wie kan mij helpen met mijn keuze…

Ik snowboard 2 jaren na ongeveer 10 jaar skien en wil mijn eerste board kopen. In totaal 10 lessen genomen en 3 weken snowboarden en ongeveer 5 keren indoor.

Van een blauwe piste kom ik zonder problemen af rn een rode als de sneeuw goed is lukt dat ook zonser problemen.
Nu twijfel ik tussen een hybride rocker of een camber. Je leest de verschillen wel maar ik weet het gewoon niet.

Als er ijzige plekken zijn dan neem ik schrik en lukt er niets.

Hier mijvragen:

Is voor zo’n ijzige plek een camber het beste?
Hapt een camber minder sneeuw op rechte stukken langs de zijkant?
Ik vraag me ook af mits een camber holler is, dat dat niet beter is op een bultiger piste omdat een rocker daar toch makkelijker langs de zijkant over gaat? Of zie ik dit totaal verkeerd?

Bedankt allemaal voor jullie advies.

Dé oplossing voor meer grip op ijzige piste is “magne-traction” of een variant hiervan. Het is te simpel om te stellen dat een bepaald profiel (rocker/camber/flat) zorgt voor betere of mindere grip op pistes.

In principe zal een hybrideboardje wat meer ‘allround’ zijn; hetgeen betekend dat er ook redelijk in poeder gereden kan worden, wat een full-camber boardje wat minder zal doen. Vergis je niet in de naam hybride. Deze term dekt eigenlijk alle boardjes die niet volledig rocker, flat of camber zijn; en dat zijn er een hoop.

Als je op een camber boardje gaat staan, zal door je gewicht ook het midden in de sneeuw gedrukt gaan worden. Dit betekend dat je in een bocht je hele zijkant zal gebruiken. Om hier écht goed gebruik van te maken is hier wat meer techniek voor nodig dan bij een hybride. Persoonlijk vind ik juist een camber wat ‘happeriger’/zenuwachtiger als je deze plat laat glijden over bijvoorbeeld een smal pad. Je zult wat actiever moeten rijden en altijd op je hoede moeten zijn.

Als eerste boardje zou ik in principe gaan voor een hybride. Over het algemeen wat makkelijker te rijden en beter op elk terrein. Een volledig camber is een beetje ouderwets aan het worden, maar geeft met de juiste techniek en onder de juiste omstandigheden een niet te evenaren gevoel. Meestal is dit geen geschikt board voor beginners.

Het klinkt alsof je veel baat zal hebben bij een testdag. Daar kan je het verschil tussen een camber en een hybride zelf voelen.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Ik kan je niet zo’n goed advies geven als @Sneeuwbaard , maar ik zou enkele goede wintersport speciaalzaken bezoeken. Zij hebben vaak kundig personeel in dienst, die je aan de hand van je wensen een goed advies kunnen geven. Dit heb ik ook gedaan met mijn eerste bord. Je krijgt dan niet alleen advies over camber/rocker en park/allmountain/freeride (en er zijn natuurlijk nog veel meer factoren), maar ze houden ook rekening met je snowboard niveau, waardoor je niet een veel te moeilijke plank koopt. Ik vergeet het nooit meer, de vrouw in mijn eerste wintersportles. Het was ook haar eerste les, ze bakte er (helemaal) niks van, maar ze had wel een splinternieuw zwaluwstaart board gekocht. Totaal ongeschikt, uiteindelijk heeft de leraar tijdens de les met haar van bord gewisseld want het was hopeloos…

Je keuze van je board is afhankelijk van wat je er mee wil gaan doen maar als all mountain board is een hybrid rocker zeker aan te raden. Evt. met magnetraction wat uit eigen ervaring veel beter is dan frostbites of camber boards op ijzige pistes. Een (hybrid) rocker draait makkelijker dan een camber dus buckels zullen korter te nemen zijn. Je zou kunnen kijken naar bijv. een Lib Tech Skate Banana of een Gnu Mental Gnuru.
In ieder geval naar een gespecialiseerde zaak gaan en indien mogelijk test dagen bezoeken.

Hallo,
Bedankt voor jullie mails.

Ik heb al wat gezocht op het internet naar magnetraction en dit spreekt me wel aan. Kwestie van ook op ijs wat geruster te zijn.

Het is niet zo dat ik een echte beginneling ben maar ik wil me zeker niet overschatten door een te moeilijk board aan te schaffen!

Wat ik me nog afvroeg…

Als je in de morgen op de pistes gaat en deze zijn mooi geprepareerd ben je dan beter af met een camber als met een hybrid rocker?

Ik verkies de pistes waar zo een beetje losse sneeuw op ligt en dan kom ik altijd mooi de pistes af maar die pistes die geprepareerd zijn en dan een ganse nacht erop gevroren. Dat vind ik niet aangenaam met mijn board!

De magnetraction lijkt me daar ideaal voor als ik alles mag geloven wat erover wordt gezegd.

Maar is het ook niet mogelijk dat dergelijke boards wel eens happen langs de zijkanten terwijl je dat net niet wilt?

Nogmaals bedankt voor jullie hulp!

:D

De meeste wintersporters hebben een hekel aan de opgevroren pistes in de morgen. Er komt een flinke bak aan techniek bij kijken om hier lekker en vertrouwd overheen te kunnen boarden/skiën. Er bestaat geen boardje die jouw hier opeens heel veel vertrouwen gaat geven. Ook magne-traction zal hierbij niet genoeg helpen. Het is ‘maar’ een marginale verbetering ten opzichte van een normale edge.

Als je de mogelijkheid niet hebt om een boardje te testen, kijk dan eens naar een Rossignol magtek one of een Jones mountain twin. Dit zijn beide héél knappe allroundboardjes waarmee je zowel als beginner als gevorderde aan je trekken zult komen.

Misschien niet hét perfecte boardje voor jou, maar een goed uitgangspunt voor iemand die al eens op een board heeft gestaan en een board wilt die veel vertrouwen geeft, makkelijk te rijden is en overal uit de voeten kan.

Ik rijd een zéér slappe rocker als speelboardje, maar kan hier heerlijke carvebochten mee draaien en ik rijd een (bijna volledige) harde camber waar ik ook mee kan butteren: Op papier zou het niet moeten kunnen, maar zoals ik al eerder noemde is het profiel niet per definitie bepalend voor de eigenschappen. Het is dus niet te zeggen of je op een ijzige piste beter af bent met een rocker, camber of met een hybride.

Het meeste vertrouwen zal uit je (steeds beter wordende) techniek moeten komen en primair niet uit je boardje. Ik zou me niet al te veel zorgen maken over de technische hulpmiddelen in een board en in eerste instantie gaan voor een boardje welke, zoals je zelf ook al oppert, vooral niet boven je niveau ligt.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Hey sneeuwbaard,
Bedankt voor elke reactie!

De Rossignol magtek One lijkt me inderdaad wel wat maar hij heeft flex 7 denk ik en dat lijkt me dan weer net iets te hoog voor iemand met slechts enkele weken ervaring.

Jij zou niet perse kijken naar een board met magnetraction dan?

Thanks again!

Hey sneeuwbaard en iedereen die wenst te reageren,

Nog een aanvulling op vraag hierboven…

Iemand ervaring met Gnu Carbon Credit? Zou een hybride rocker zijn met magnetraction en flex van 6?

Is dit van dezelfde categorie als Rossignol Magtec One? Iets meer flex?

Ervaringen, meningen, voorkeuren welkom!

Thanks!

Nee, niet per definitie. :)

Ik rijd zelf een Lib-tech Hot knife met een milde vorm van Magne-traction, waar ik lyrisch over ben, maar stiekem ook wel weet dat die bijna onzichtbare gekartelde rand mij hooguit 5% zal helpen bij een stevige carvebocht op een ijzige piste. Zodra het boardje gaan schuiven valt de werking al compleet weg. :D
Denk je dat je (al is het tussen de oren) profijt gaat hebben bij magne-traction, dan zou ik er zéker voor gaan. Het klinkt een beetje dat je je voornamelijk zorgen maakt dat een gebrek aan grip vooral uit je boardje komt. Dit kan magne-traction dan voorkomen; aan hetmateriaal ligt het dan in ieder geval niet meer.

Je hebt inderdaad gelijk dat de magtek One een stevig board is. De Jones is wat slapper, maar beide zijn goed te rijden als beginner. Staar je niet blind op flexcijfers. Vaak zie je in reviews dat de reviewers op basis van een bak ervaring de boardjes een héél ander cijfer mee geven. Het komt dan een beetje aan op je persoonlijke voorkeur voor welk van de twee je wilt gaan.

/edit: Geen ervaring met een Gnu Carbon Credit (zelfde fabriekje als mijn lib-tech!), maar dit zijn over het algemeen serieuze boardjes voor voornamelijk all-mountain-freestyle (die klasse vind je niet terug op een sticker achterop je board :P) werk. Dit model is dan een modelletje dat geschikt is voor beginners. Een Gnu kan een heel goed boardje voor je zijn, maar je kunt ze ook haten. Zo’n boardje zou ik eerst eens testen voor de aanschaf.

Omdat de Gnu een hybride is met rocker tussen de voeten en milde camber in de neus lijkt deze geheel niet op een Magtek one met camber tussen de voeten en rocker in de neus en staart.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Hey sneeuwbaard,

Nogmaaals bedankt. Het wordt er alleen moeilijker op om keuzes te maken ipv makkelijker :-).

De Rossignol Magtek spreekt we wel aan…
Maar ik was van plan om een board met camber onder de voeten en rocker in het midden te kopen. Omdat dit wendbaarder zou zijn dan een volledige camber.

Maar dat hoeft voor mij niet hoor. Ik wil me voornamelijk laten adviseren door een kenner en dan ben ik met mijn vragen hier op het juiste adres lijkt me.

Kan je me kort nog even laten weten wat het verschil in rijden is als je voor de Rossignol kiest tov bijvoorbeeld een flow drifter (heeft geen magnetraction - maar is wel camber onder de voeten en rocker ertussen).

Thanks again!

Een flow drifter is ook een heel fijn vergevingsgezind bordje die niet snel zal happen op vlakke stukken. Al weet ik niet hoe hij het op ijs doet, want heb hem alleen 1 dag gereden in eind maart. Dus vooral slush.

Zelf heb ik nu een Lib Tech Skunk Ape (met magnetraction), ook vooral om dezelfde reden als jij. Meer grip op ijs. Aangezien mijn eerste bordje ook maar een goedkoop 2e handsje was van marktplaats.

In het begin vond ik het echt heerlijk en dacht dat magnetraction DE oplossing was. Maar nu ik wat langer erop gereden heb, ben ik van mening dat het echt eerder in je hoofd zit en je techniek veruit het belangrijkste is. Als ik ongeconcentreerd en laks rijd dan glijd ik weg op ijs. Rij ik te zacht en rem ik, dan glijd ik weg op ijs.

Naar mijn ervaring kun je op ijs het beste doorvlammen en juist meer snelheid maken, want meer snelheid --> meer kracht naar de berg --> meer grip.

Conclusie: Staar je niet blind puur op magnetraction!
Rossignol magtek hoor je veel goede dingen over. Lib Tech Skate Banana zie je ook echt veel. Jones is ook gewoon een top merk. Kortom, je zult nooit een unaniem antwoord krijgen met DIT is je board.

Waar ik vooral benieuwd naar ben… Wat voor boarder ben je? ga je voor snelheid, off-piste of voor het park?
Zelf mag ik graag switch rijden, zodat ik naast mijn vriendin kan boarden. Dan is een symmetrisch board toch wel fijn. Als je altijd je beste beentje voor zet, dan heb je meer aan een all-mountain of iets dergelijks.

IJs kan je enkel tegengaan door goede techniek. Misschien een tip om eens een prive-les te boeken en specifiek daar op te gaan “trainen”? Zelf was ik als skiër ook altijd als de dood voor ijs, maar na heel veel snowboardles maakt het me echt niks uit of er sneeuw of ijs ligt… Kwestie van oefenen en vertrouwen opbouwen.

Hallo,

Zonder twijfel hebben jullie gelijk als het gaat om vertrouwen en techniek…

Dat vertrouwen en techniek heb ik wel hoor maar dan op pistes met goede sneeuw.

Zo 's morgens een geprepareerde piste en dan een ganse nacht bevroren… Dat vind ik dus echt niet leuk. Met mijn ski’s vind ik dat niet erg en vind ik het soms zelfs leuk om lekker te carven op die pistes maar met mijn snowboard hou ik er meer van om wat speelser op de piste te staan.

Met een snowboard ga ik nooit heel hard gaan (ben ondertussen ook al 41 jaar dus het leren wordt moeilijker :-).

Je moet natuurlijk soms wel wat snelheid nemen om boven te geraken en dat is ook geen probleem.

Maar dat ijs hé. En als je dan een goed snowboard hebt dat dat ijs wat tegengaat, zal je misschien ook wel wat meer zelfvertrouwen krijgen waardoor het ook weer beter zal gaan…

Je leest over die magnetraction veel goed. Eigenlijk heb ik er nog niets slecht over gelezen maar de keuzes zijn dan wel beperkter…
En ik ben bang dat de rossignol Magtek One voor meer gevorderde boarders is (heb slechts enkele weken ervaring). De flex is ook 7 en is dat niet wat stijf voor een boarder tussen beginneling en gevorderd?

De camber tussen de bindingen en rocker naar voor- en achter toe spreken me dan weer wel aan ipv het tegenovergestelde… Kwestie van stabiliteit op de pistes.

Het is sowieso de bedoeling om 60% piste te doen op een rustige manier (dus niet om ter snelst beneden, dan neem ik mijn ski’s), wat park (beginnende sprongetjes beginnen te lukken (indoor)) en 20% naast en off-piste.

En liefst met magnetraction dus als iemand nog wat advies kan geven…

Sorry voor de vele vragen maar het is moeilijk een keuze te maken.

Thanks again!

@Axel-vt het kiezen van een board zoals jij hem graag ziet is inderdaad een lastige keuze. Ik ben van mening dat het rijden van verschillende stijlen boards de keuze een stuk kan vereenvoudigen.
Zo heb ik op volledige rockers(makkelijk om van kanten te wisselen) gereden, flatboards (echt een mooi board om je carrière te starten) en op camberboards(hier komt techniek om de hoek kijken) waarmee je snoei hard pistes kan shredden maar wat minder speels is.
Om terug te komen op de Rossignol one magtek waar ik op heb gereden, dit is een wat stijver board met magnetraction die voor wat stabiliteit zorgt op ijzige pistes. Board is niet heel flexibel maar geeft genoeg vertrouwen om lekker hard mee de pistes mee af te rijden, naar mijn idee een echt all round board en iets meer neigend naar pistes rijden dan speelsheid.
Nu de Jones MT, qua flex iets minder stijf met mellow magnetraction dus ook die stabiliteit op ijzige pistes. Geeft veel vertrouwen maar kan je ook goed afstraffen, een boardje voor licht gevorderde tot ver gevorderd. Doordat het board iets minder stijf is kun je hier bijvoorbeeld ook mee butteren, piste rijden geen probleem al kan je neus met hoge snelheid iets klapperen (boven de 60km p/uur) en wat dit boardje heel graag doet is het rijden over verse poeder dit vind ik persoonlijk één van de beste eigenschappen van dit board.

Als ik je verhaal zo lees vind je het vooral lekker om te rijden over zachte blauw(misschien rode) pistes.
Mijn advies; flatboard of hybride board(als je nog wat stapjes wilt/kunt maken), laat een 100% camber maar achterwegen.

SUCCES! PS al testdagen bezocht?
PS2 niemand houdt van harde ijzige pistes met een snowboard ;-)

"respect the mountains"

Ik ben niet zo’n hele grote kenner van allerlei snowboards, maar misschien heb je nog iets aan deze tip. Kijk eens op de site van The Good Ride http://thegoodride.com/snowboard-reviews/?mens=1. Daar kun je aan de linkerkant allerlei voorkeuren opgeven en boardjes vergelijken. Je hoeft lang niet alles in te vullen, maar misschien heb je er iets aan. Ik heb zelf vorig jaar de Jones Mountain Twin gekocht. Vanuit deze site heb ik een aantal boardjes opgeschreven en daarmee naar 2 testdagen in Snowworld geweest. Niet alle boardjes waren beschikbaar, maar heb daardoor wel mijn keuze kunnen maken.

Succes ermee!

@Axel-vt je kunt je board ook korter rijden. Dan wordt het board vanzelf wat speelser. Als jij helemaal op het eind van de range zit, zal die soepel genoeg zijn om er ook mee te kunnen spelen. Ook Rossignol geeft dat aan op de site. Die flex 7 die ze standaard aangeven, is vaak als jij precies in het midden van de range zit.

Hieronder de tekst van de Rossignol site:
Generally, a snowboard is chosen according to a rider’s weight, ability and riding style. A shorter snowboard will be more manageable and easier to maneuver – great for beginners, lighterweight, or more freestyle-oriented riders. A longer snowboard will be faster and more stable – great for heavier, more advanced, or aggressive freeriders.

Suc6

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Hallo allemaal,

Weer bedankt voor jullie antwoorden.

Zowel de Jones Mountain Twin en de Rossignol One Magtek spreken me enorm aan om de simpele reden dat ze een lichte camber hebben in het midden en rocker voor begin en uiteinden.

Maar op diverse websites geven ze aan dat het toch boards zijn voor gevorderden tot experts en dat ben ik zeker niet.

Maar geen enkel ander board krijgt dergelijke goede reviews als deze boards…

Met slechts enkele weken ervaring en paniekreacties op sneeuw ben ik een beetje bang dat deze boards niet voor mij geschikt zijn om de simpele reden dat ik dus verre van een expert ben. Ik schat me eerder in als een licht gevorderde. Ik kom namelijk makkelijk van blauwe pistes af en rode als ze goed liggen. Harde pistes, ijs… liefst niet.

Is er misschien een goede tegenhanger van deze boards maar dan voor lichter gevorderden? Of raden jullie deze boards toch aan?

Thanks!

Mocht je echt een beginner zijn en misschien wat bang de pistes af komt is een full rocker of een flatboard wellicht een optie! Beide makkelijk op zijn kant te krijgen n ontzettend vergevingsgezind.

Rossignol heeft wel wat in zijn assortiment wat hierop aansluit.
Meer dan bovenstaande reacties en tips van ons allen zijn er denk niet en ben je vanaf nu op jezelf aangewezen;-)

"respect the mountains"

Nog even over die magnetraction… Die is weg na ongeveer 2 weken… En daarna heb je een heel moeilijk slijpbaar bord.

Mijn inziens kan je beter een gewone staalkant hebben en deze gewoon scherp houden. Zelf de scherpste plank zal het heel moeilijk hebben op echt ijs. Indien deze niet te groot is de plek gewoon recht over gaan…

Zoals je zelf al aangeeft wil je een deftig all round plankje liefst niet te stijf want als je echt snel wilt gaan pak je maar je ski’s .

Enkele snowboards die aan je eisen voldoen.
http://www.yesnowboard.com/products/boards/the-basic/…
http://ridesnowboards.com/snowboards/machete
https://www.capitasnowboarding.com/snowboards/defenders-of-a…

Hier kan je er nog vele vinden die aan je eisen voldoen !

Edit : Even over je laatste vraag. Een goede plank zal je niveau verder optillen. Het is wel zo dat de camber wss enkele keren zal happen als je het niet verwacht… Maar als je een beetje harder wilt gaan of mooier wilt carven kan je niet anders dan een camber te nemen (of combinatie).

Vergeet ook geen goeie bindingen te kopen. Minstens even belangrijk ;-)

Nog even over die magnetraction… Die is weg na ongeveer 2 weken… En daarna heb je een heel moeilijk slijpbaar bord.

Mijn inziens kan je beter een gewone staalkant hebben en deze gewoon scherp houden. Zelf de scherpste plank zal het heel moeilijk hebben op echt ijs. Indien deze niet te groot is de plek gewoon recht over gaan…

Zoals je zelf al aangeeft wil je een deftig all round plankje liefst niet te stijf want als je echt snel wilt gaan pak je maar je ski’s .

Enkele snowboards die aan je eisen voldoen.
http://www.yesnowboard.com/products/boards/the-basic/…
http://ridesnowboards.com/snowboards/machete
https://www.capitasnowboarding.com/snowboards/defenders-of-a…

Hier kan je er nog vele vinden die aan je eisen voldoen !

japser op 23 nov 2015 16:50

Leg uit! de magnetraction = over 2 weken weg? hoezo weg?
we hebben het over staalkanten die zomaar met twee weken weg zijn? nooit eerder gehoord …

"respect the mountains"

Nog even over die magnetraction… Die is weg na ongeveer 2 weken… En daarna heb je een heel moeilijk slijpbaar bord.

Mijn inziens kan je beter een gewone staalkant hebben en deze gewoon scherp houden. Zelf de scherpste plank zal het heel moeilijk hebben op echt ijs. Indien deze niet te groot is de plek gewoon recht over gaan…

Zoals je zelf al aangeeft wil je een deftig all round plankje liefst niet te stijf want als je echt snel wilt gaan pak je maar je ski’s .

Enkele snowboards die aan je eisen voldoen.
http://www.yesnowboard.com/products/boards/the-basic/…
http://ridesnowboards.com/snowboards/machete
https://www.capitasnowboarding.com/snowboards/defenders-of-a…

Hier kan je er nog vele vinden die aan je eisen voldoen !

japser op 23 nov 2015 16:50

Leg uit! de magnetraction = over 2 weken weg? hoezo weg?
we hebben het over staalkanten die zomaar met twee weken weg zijn? nooit eerder gehoord …

Thyz op 23 nov 2015 17:01

na 2 weken snowboarden zijn deze bot en hoe slijp je ze dan ? Juist je maakt er 1 rechte staalkant van …
meer marketing dan iets anders.

Nog even over die magnetraction… Die is weg na ongeveer 2 weken… En daarna heb je een heel moeilijk slijpbaar bord.

Mijn inziens kan je beter een gewone staalkant hebben en deze gewoon scherp houden. Zelf de scherpste plank zal het heel moeilijk hebben op echt ijs. Indien deze niet te groot is de plek gewoon recht over gaan…

Zoals je zelf al aangeeft wil je een deftig all round plankje liefst niet te stijf want als je echt snel wilt gaan pak je maar je ski’s .

Enkele snowboards die aan je eisen voldoen.
http://www.yesnowboard.com/products/boards/the-basic/…
http://ridesnowboards.com/snowboards/machete
https://www.capitasnowboarding.com/snowboards/defenders-of-a…

Hier kan je er nog vele vinden die aan je eisen voldoen !

japser op 23 nov 2015 16:50

Leg uit! de magnetraction = over 2 weken weg? hoezo weg?
we hebben het over staalkanten die zomaar met twee weken weg zijn? nooit eerder gehoord …

Thyz op 23 nov 2015 17:01

na 2 weken snowboarden zijn deze bot en hoe slijp je ze dan ? Juist je maakt er 1 rechte staalkant van …
meer marketing dan iets anders.

japser op 23 nov 2015 17:15

Er zijn twee mogelijkheden
1 je doet het zelf( als je het aan durft en natuurlijk weet hoe je moet slijpen)
2 je gaat naar de expert toe die wel vaker voor dit soort slijp klussen hebben gestaan en wel vaker met dit bijltje hebben gehakt.
Geloof me het zou toch vreemd zijn als bijvoorbeeld een lib tech fabriek die magnetraction hebben uitgevonden hier geen slijpoplossing voor hebben, zou betekenen dat allen boards van lib tech verkeerd worden geslepen en met half afgekloven kanten worden geslepen bij de slijper.
Daarnaast is het slijpen van een board echt niet nodig na 2 weken, of je moet alleen maar stenen en grind hebben geraakt maar dat lijkt mij niet

"respect the mountains"

Trouwens is hier eerder ook een topic voor geopend.

https://www.wintersport.nl/forum/topic/79074

"respect the mountains"

als je na 2 weken je geen slijpbeurt kan gebruiken kan ik snappen dat jullie moeite hebben met ijs. Je kan toch zelf gewoon met een kantenslijper hier terug wat meer scherpte inzetten en de grootste bramen uithalen…

Je moet niet na 2 weken naar een winkel lopen voor deze machinaal te laten slijpen dat is wat overkill.

Trouwens als je deze binnen doet dan gaat deze in 90% van de gevallen toch gewoon de machine in en dus niet geslepen worden.

Moest ik van de topicstarter zijn zou ik me echt niet laten beïnvloeden door die magnetraction . ook al omdat je de keuze in boards heel fel verkleind.

Ik denk dat we hier niet helemaal uit gaan komen. Beide een andere mening over magnatraction en dat mag natuurijk ;-)
Voor mij is magnatraction een mooi hulpmiddel om in hard conditions iets ondersteuning te hebben die je bij een normaal geslepen kant niet hebt.
Het slijpen van een board is minder vaak nodig dan je denkt en alleen nodig als je bijvoorbeeld indoor hebt gereden, in het park rijdt EN je techniek niet al te best is.
Maatgoed nogmaals ieder zijn mening!

Ik denk dat Axel-vt genoeg adviezen en meningen heeft meegekregen om een goede beslissing te kunnen maken.

"respect the mountains"

na 2 weken snowboarden zijn deze bot en hoe slijp je ze dan ? Juist je maakt er 1 rechte staalkant van …
meer marketing dan iets anders.

japser op 23 nov 2015 17:15

:D:D

Magne-traction is een golfpatroon (bijvoorbeeld 5 of 7 golven per kant) en zit niet alleen in je staalkanten :D:D
Het hele board golft en de staalkant volgt deze netjes. Dacht je dat de staalkanten in verschillende diktes geslepen werd?! :D.

…en zélfs ik kan zonder moeite mijn magne-traction staallkanten bijhouden. Je hebt hier zelfs een speciale (smallere) kantenslijper voor, welke de contouren goed kunnen volgen.

Het golfpatroon werkt dan een beetje als een broodmes. Een broodmes hoeft vanwege zijn vorm wat minder scherp te zijn dan een koksmes. Dit geldt ook voor een board met magne-traction; Deze hoeven wat minder vaak geslepen te worden.

want als je echt snel wilt gaan pak je maar je ski’s .

Grrrr… vandaar dat je iemand compleet verkeerd advies tracht te geven…

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Mag ik je nog een libtech mc la Nina voorstellen? Met traction en de neus omhoog en al wat je volgens mij wil, alleen beter in carving en poeder dan de libtech skate banana die hier ook werd genoemd.

Lekker speels maar toch voldoende stabiel bord dat je volgend mij relaxt van veel hellingen af zal brengen.

Ohja, echt camber camber is wel t fijnst op een gladde harde aangestampte ochtendpiste, lange kant in de sneeuw en dat werkt lekker. Ik had voor m’n la Nina een nitro Pantera en dat was perfect voor de geprepareerde piste.

Maaar, ijs is weer wat anders vind ik. Dat zijn die platen aan t einde van de dag, waar je eigenlijk nooit echt grip hebt. Als je daar hard overheen wil en durft zou ik een camber nemen. Als je ze gewoon zonder kleerscheuren voorbij wil gaan met wat langzame bochten dan Vereist dat met een full camber wel wat techniek. Zo’n hybride helpt je daar bij.

Gelukkig kan je je grip bij een hybride magne een beetje doseren. Knieën goed ver naar buiten en druk op uiteinden van je bord geeft je meer lengte en grip dan wanneer je je bord wat ‘kromt’ door je knieën dicht bij elkaar te doen.

Ohja, ik zou als ik jou was dus voor een hybride gaan.

Hey sneeuwbaard en iedereen met advies… (Vermeld sneeuwbaard apart omdat hij dikwijls heeft geantwoord waarvoor extra dank),

Mag ik nog enkele vraagjes stellen,

Graaf zou ik dus toch voor die magnetraction willen gaan. Ik lees er weinig of niets slecht over…

Hier mijn vraagjes:

  • moet ik geen schrik hebbebn als ik bij een makkelijke piste en wat onoplettendheid een board met magnetraction niet vlugger kapt met de zijkant als het niet nodig is ( hoop dat mijn vraag duidelijk is).

  • Zou je een board een hybride camber aanbevelen (ik bedoel camber tussen de bindingen en rocker in nose en tail) of eerde een hybride rocker ( dus rocker tussen de bindingen en camber in nose en tail). Deze laatste lijkt me niet ideaal met losse sneeuw…

  • op dit moment heeft de Rossignol One Magtek een beetje mijn voorkeur ( sneeuwbaard heeft dit eerder ook als goed board gemeld) maar ik ben een beetje bang dat het voor meer gevorderden van toepassing is. Anderzijds is het door dr rocker in nose en tail ook wel wendbaarder dan een full camber. En wat doet dit board op oneven terrein. Niet te hard hiervoor?
    Ik ben 175 cm groot en weeg 84 kg zonder kleren. Ik zou dan een 155 of 156 cm nemen. Dus niet te lang wat het ook wendbaarder maakt of vergis ik mij hierin,
    Als je van mening bent dat je dit board niet mag aanschaffen met slechts enkele weken ervaring ( kom van gewone blauwe pistes en makkelijke rode wel mooi naar beneden hoor). Zwarte pistes en ijs probeer ik te vermijden. Maar ik wil ook geen board waar ik beperkt mee ben. Dus oneven pistes goed doenbaar met de one magtek of totaal niet?

Thanks again and again!!!

Heb de vrouwen versie van de magtek one. Ben dus wel wat bevooroordeeld maar hierbij de antwoorden voor zover ik ze kan geven:

Met losse sneeuw geen last gehad van blijven hangen in de sneeuw. Met echte slush, ga je soms iets langzamer maar is echt minimaal. Geen happen in ieder geval.

Hierin kan ik alleen mijn persoonlijke voorkeur geven: camber tussen voeten, rocker erbuiten

Met het board zul je aardig makkelijk weg komen, juist ook door de rocker in tail een nose. Door echt meer te werken op het board kun je er wel echt veel uithalen. Jones Mountain twin die ik eerder genoemd is, is iets speelser, minder stijf en heeft ook een milde vorm van magnetraction. Ook camber tussen voeten en rocker erbuiten. Zou ook een goede optie kunnen zijn.

Neem maar een hybride camber zal je later meer kunnen uithalen. Zo ben je je board tenminste niet te snel beu.

Over die magnetraction blijkbaar zijn er hier enkelen teveel overtuigd. Ik vond er niet zoveel aan. En met mij ook nog anderen was op yes the greats van enkele jaren geleden stond die nog, maar nu is die er ook terug afgehaald.

Is denk ik zelfde als bataleon tripple base. Je bent er voor of tegen .

Ik heb persoonlijk liever dat mijn planken wat langer zijn vermits ik toch niet echt speel op de piste maar probeer op snelheid te carven… Maar dat is iets dat je zelf wat gaat moeten voelen.

En dus voor je magnetraction te slijpen heb je een speciale
kantenslijper nodig… Lekker onnuttig dus .

Je beperkt je gewoon in de planken keuze te fel

Plaats een reactie