wintercampings in Oostenrijk

Weet iemand een goede wintercamping in Oostenrijk, dicht bij een skigebied met meer dan 100 km (sneeuwzekere) piste, geschikt voor beginners en gevorderden? Wij willen graag in de kerstvakantie weer gaan kamperen, maar zoeken wel een sneeuwzeker gebied aangezien we het de laatste twee jaar in Westendorf niet zo getroffen hebben. Wel een leuke camping, maar helaas zeer weinig sneeuw.

Wintercamping in Huben 5 km van Solden is een goede wintercamping met vaste gasaansluitingen en voorzieningen Solden heeft een van de grootste skigebieden van Oostenrijk mijn kinderen hebben daar skieen geleerd en het is sneeuwzeker.

Camping Arlberg in Pettneu is eventueel een aanrader. Ruime plaatsen, eigen privé sanitair, vlak gelegen, direct aan de autoweg S16 (Bregenz-Innsbruck). De skigebieden van St. Anton am Arlberg en Lech-Zürs zijn vlakbij en ook sneeuwzeker.

In Oostenrijk weet ik verder geen goede tips meer. In Zwitserland zijn overigens ook genoeg mooie wintercampings te vinden, maar zijn door de dure Zwitserse frank niet erg aantrekkelijk.

Camping Arlberg is inderdaad een aanrader. Met de skibus in nog geen tien minuten bij de lift in Sankt Anton, uitstekend georganiseerd allemaal.

Camping Hofer in Zell am Ziller is ook prima. Gezellig restaurant en bar en aardig eigenaar. Plaatsen niet extreem groot, maar meer dan groot genoeg. Prima voorzieningen verder en vrijwel in het centrum van Zell. Het hele Zillertaller skigebied ligt binnen handbereik.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

Onze caravan staat op camping Kastenhof, St. Johann im Pongau.
Vijf minuten met auto of skibus van Alpendorf. Skigebied Amade.
Skibus stopt voor de camping.

Camping Aufenfeld in Aschau, dichtbij Zell am Ziller in het Zillertal vind ik een aanrader. (camping-zillertal.at)

Aufenfeld is zeker een aanrader maar zit je relatief ver van de liften. De kleine camping in Kaltenbach is een echte aanrader. 100m te voet van Hochzillertal en 50 van station waar je met de Super Ski pas gratis gebruik kan van maken om naar andere regio’s te gaan skiën. Succes

Wij waren vorig seizoen met de mobilhome in AT-Sölden op de Sölden Camping, zo’n 200m van centrum en lift.
Superdeluxe camping met sauna, stoombad, winterberging, wasmachine, droogkast e.d.

Gtz, Filip en Ferre.

Camping Dreilandereck in Ried im Oberinntal.
Deze camping ligt onderaan de pistes van Fiss-Serfaus-Ladis (10 min met de auto) en op loopafstand naar de skilift van Fendels. In een half uur sta je in Nauders en in 3 kwartier op de sneeuwzekere Kaunertal gletscher. Met een Ski-6 pas mag je daar ook allemaal skieen. Skibus stopt om de hoek van de camping.
De normale link ligt er nu kennelijk even uit (http://www.tirolcamping.at)
maar info is wel vast hier te vinden: http://www.tiroler-oberland.com/at/guide/146519sy,en,SCH1/ob…

Camping Mauterndorf, net door de Tauerntunnel is een aanrader. Piste is op de camping, mooie wasgelegenheid. Stroom, broodjes en diversen winkeltjes bij de camping. Echt een aanrader.
Wij gaan nu zelf naar Schladming, maar daar weet ik nog niets van. Ligt dicht bij de piste.
Wij gaan trouwens met de camper, dus zelfsurporting. Skibus is bij de camping en 5 minuten naar de eerste lift. We hebben er zin in.
Groetjes uit Schiedam.

Precies wat Ingrid zegt,Camping Mauterndorf is een echte aanrader,dichter bij de piste kun je niet zitten,prima voorzieningen en aan de piste een top restaurant,wij gaan weer in ieder geval.
Groet Bram van Maas

Camping Tirol Camp in Fieberbrunn is een echte aanrader. Top camping aan de piste, alleen het skigebied is niet groot (40km) maar wel sneeuwzeker doordat het in een sneeuwlog ligt, je kan er tot begin april skiën.

Lermoos. Supermarkt vlakbij, skipistes op loopafstand, skibushalte voor de ingang.

http://www.camping-lermoos.com/index.html

Wintercamping in Huben 5 km van Solden is een goede wintercamping met vaste gasaansluitingen en voorzieningen Solden heeft een van de grootste skigebieden van Oostenrijk mijn kinderen hebben daar skieen geleerd en het is sneeuwzeker.

herbert op 6 aug. 2011 22:56

In oostzwitserland in het plaatsje Samedan ligt een camping op 1750 m dus de camping op sneeuwzeker.
iedereen heeft het over sneeuwzeker maar dan word het skigebied bedoeld, en nooit de camping ,daar loop je meestal in de regen of de modder.mooi is het als ook op de camping het sneeuwzeker is.Regen hebben we in holland al genoeg. de link is http://www.swisscamps.ch/nl/index.php?section=mediadir&c…
met vriendelijke groet H. v d berg
schuurspons@gmx.net

Plaats een reactie