Skibril voor brildragers

Mede wintersporters, ik ben een brildragende skier. Zolang het niet noodzakelijk is een skibril te dragen heb ik geen probleem.
Ik ski dan namelijk met een sportbril waar ik een opzetstukje met glazen op sterkte in kan zetten.

Zodra ik echter een skibril moet dragen gaat het mis. Het gaat in die zin mis dat mijn bril onder de skibril beslaat, ik zie geen hand voor ogen.

Ik vroeg me af of er meerdere mensen met dit probleem te maken heeft gehad en of ze daar een oplossing voor hebben weten te vinden. Dan zou ik die ook graag willen horen.

Alvast bedankt!

Marco.

ja, er zijn skibrillen voor brildragers. Mijn man en mijn dochtertje zijn beide brildragers en hebben ook een skibril, indien nodig, over hun eigen bril heen. Ga naar een goede wintersport specialist, die kan je vast verder helpen.

Succes

Bianca

Ik gebruik de Adidas ID-2 met inzetstuk op sterkte, een betere oplossing er naar mijn weten nog niet. Helaas beslaat deze ook bij veel stuifsneeuw, op de piste heb ik daar geen last van.

Nadeel zit 'em in het feit dat de glazen van -jawel- glas zijn. Die beslaan onder de wintersport-omstandigheden. Met mijn opticien ben ik al een tijdje opzoek naar een goed alternatief, zoals een coating over de glazen, maar helaas tot op heden zonder enig resultaat…

Ik denk dat de meeste serieuze skibrillenmerken wel een paar modellen voor brildragers hebben. Ikzelf heb er één van Uvex die ook nog eens over m’n helm (Uvex) past. Aan de zijkant zijn er kleine uitsparingen in de mousse voor evt extra brede brilmonturen en de verluchting is net iets beter dan een andere goggle.

hm, dat was ik dus hierboven

@Anoniem, dit is toch niet wat de TS vraagt… daarnaast weet iedere va. matig geïnformeerde brildragende wintersporter inmiddels wel dat er goggles zijn met uitsparingen voor de pootjes.

Misschien zijn daglenzen op sterkte een oplossing? Die gooi je aan het einde van de dag weg. Heb je ook geen bril nodig.

Anders kijken naar een goede bril bij een speciaalzaak.

Bedankt allemaal voor jullie reacties.

Ik ken ook de skibrillen met de uitsparingen aan de zijkant. Ik heb er nu zelf ook eentje. Alleen is er onvoldoende luchtcirculatie zodat mijn bril nu beslaat.

Lenzen is idd een idee. Zal eens informeren wat dat voor mij zou betekenen.

Groeten,

Marco.

ik ben ook brildragend en gebruik dus ook een skibril die over mijn bril gaat …
maar beslaat dus ook zowel tijdens de ritjes in de stoeltjes liften als bij zeer slecht weer…
vorig seizoen kon je nog geen 5 meter zien en met die bril op zag je helemaal niks, best wel link maar dan stop ik er ook mee omdat overal om je heen de mensen bij bosjes neervielen zowel geoefende als de beginners

Mochten de lenzen je niet helpen, kijk dan even uit naar de ID2 van Adidas… ga wel langs een opticien en niet een sportzaak, dan weten ze je wel te helpen. Goedkoop is het niet, maar hij is wel declarabel bij je zorgverzekering.

Das precies de reden waarom ik 15 jaar geleden ben overgestapt op lenzen. niet alleen op de piste, maar ook overal waar je van koud naar warm gaat beslaat de boel. Als je niet tegen lenzen kunt zul je denk ik nooit van het beslaan afkomen.
De temparatuurs verschillen bij bv googles tussen je gezicht en de buitenlucht zorgen voor kondens en dat levert de problemen

Member of global cooling initiative

Nou weet ik toevallig dat men bezig is met het ontwikkelen en testen van coatings op autoruiten en (badkamer)spiegels, om condensatie te voorkomen… misschien dat dit al op brillenglazen van toepassing is?

oplossing: een goede skibril kopen. zelf gebruik ik een Alpina ski goggle die je over de bril kan dragen. prima oplossing, relatief goedkoop en geen beslagen brillenglazen (moeten natuurlijk van kunststof zijn, ook voor de veiligheid). het type is Alpina Colambo en gekocht bij wintersportbril.nl

Marloes, ik heb een goede skibril (Adidas ID-2 met inzetbril op sterkte), maar als ik de poeder induik beslaat de bril toch echt… brillenglazen van kunststof is natuurlijk pure onzin, dat is geen doen!

Ik zie op https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/708/Alles_over_ski… dat Rogier eenzelfde Adidas bril heeft/had… heb jij toevallig een ervaring hierover te delen?

@ anoniem:
een skibril kan goed zijn omdat de lens hoge kwaliteit is maar gewoon slecht omdat de verluchting (onder & boven) op niets trekt.

Daarom dat’k ook naar Uvex verwees. M’n ervaring daar is dat die tamelijk grote verluchtingsgaten heeft. Zelfs als de onderste verluchting dicht is met stuifsneeuw, gaat die bovenste nog tamelijk wat toelaten. Maar goed, da’s natuurlijk ieder z’n ding.

De skibril en/of de kwaliteit daarvan is in dit geval het hele probleem niet, het is de bril op sterkte eronder/in die ter sprake is… deze is van glas (mineraalglas) en dat beslaat onder bepaalde omstandigheden, met of zonder ‘goede’ skibril en met of zonder ‘verluchting’. En tegen dat beslaan is kennelijk nog niets gevonden.

@Lars, UVEX heeft niet de mogelijkheid om er sterkte in te verwerken, wat voor mij een eis is. Een normale bril met daaroverheen de goggle of lenzen dragen zijn voor mij geen optie.

Ik had in mijn dienstplicht tijd een gasmasker waar ook je bril onder gedragen kon worden wat een ellende en altijd beslaan dat kreng. :)

Member of global cooling initiative

@Jos, in mijn gasmasker (beroeps '97) kon ik de losse glazen op sterkte er aan de binnenkant in klikken, maar die besloegen eigenlijk nooit. Maar wat goed idee, ik pak 'em er vanavond even bij, kijken waar die ‘glazen’ van zijn gemaakt!

@ Anoniem (maar welke anoniem is het nu eigenlijk? er zijn er wel een paar):
Wat voor (gewone) bril heb je dan? Ik vind het namelijk een beetje raar dat de optie wordt uitgesloten. Er zijn ondertussen wel genoeg mensen die mét gewone bril onder een goggle skiën zonder problemen van stuifsneeuw (goede verluchting), bij lage snelheid (niet genoeg flow over bril, andermaal goede verluchting), mist (again, flow, verluchting),…

Als je puur naar het glas gaat kijken, zal er weinig anders opzitten dan naar een goede optieker te stappen en héél specifiek dat probleem aan te kaarten. Er zijn wss wel coatings op glazen die een zeer hoge vochtigheid toegaan vooraleer parelvorming op de oppervlakte mogelijk wordt (eigenlijk gewoon een héél glad oppervlak creëren). Als dat niet gaat, ga je waarschijnlijk toch in de richting van andere materialen moeten gaan die andere warmtegeleidingseigenschappen hebben.

hoe dan ook hoop’k wel dat je iets vind

Heeft iemand ervaring met een helm met vizier en bril dragen?

Dit probleem klinkt mij bekend in de oren! Ik heb hier ook lang mee gesukkeld. Vorig jaar heb ik de eerste keer met helm geskied (verstandig hé) en gelijk goggles op internet gekocht. Ik heb vorig jaar nergens last van gehad. Zoals hierboven al aangegeven heeft o.a. Uvex goggles voor brildragers. Voor mij werken ze perfect.
Veel succes.

Ik heb even bij UVEX op de sit gekeken maar ik kan niet goed zien of er een inzet stukje wordt gebruikt of dat de skibril over je eigen bril gedragen wordt.

Kan iemand mij dat vertellen?

Bedankt!

Marco.

Adidas heeft voorlopig nog het exclusieve patent op de inzetbrilletjes, dus bij UVEX draag je je eigen bril…

@mensfaber,

De skibril(goggle) van Uvex draag je gewoon over je eigen bril, je hoeft dan ook niet altijd een bril mee te nemen als je ergens naar binnen gaat. Ik heb deze vorig jaar voor het eerst gebruikt en het werkt prima. Het beslaan wordt voorkomen met goede ventilatie en dubbel vizier.
Een vriend van mij heeft ook al enkele jaren dezelfde en is ook tevreden.

Oh ja, Ik heb ook een ski-, cq sportbril op sterkte met een opklapbaar voorzetstuk waar je de kleur van kunt veranderen, oranje, geel, donker. Wel gekocht bij mijn eigen opticien. Werkt ook goed maar beslaat toch wat eerder en ik moest toch mijn gewone bril nog meenemen, voor de Apres-ski;-)

@huub

kun je aangeven welke van UVEX jij draagt, er staan namelijk zoveel soorten op hun site. Of zijn alle UVEX skibrillen voor brildragers hetzelfde?

Eff vraagje hoor. Hebben jullie al eens gedacht aan een helm met vizier? Dan heb je de onderkant vrij voor ventilatie. Ik ben geen brildrager dus ken het probleem niet.

Ik heb zelf de Adidas elevation climacool met voorzet stukje op sterkte. Ik ben daar erg tevreden over. Maar ik gebruik hem dan ook altijd als ‘zonnebril’ en niet met die band. Afgelopen seizoen 2 x op wintersport geweest en ski met helm. Nauwelijks last gehad van beslaan, behalve in de liftcabines. Maar daar doe ik m dus dan ook af.

Vanwege tranen bij hogere snelheden prefereer ik een skibril over mijn gewone bril.
Alpina heeft een range speciaal voor brillendragers:
http://www.alpina-eyewear.com/index.php?option=com_specialco…

Ik heb de Magnum, Marloes (hierboven) heeft een Colambo. Wat ik van de Alpina erg goed vind is dat ze een heerlijk breed gezichtsveld hebben ten opzichte van andere skibrillen.

Plaats een reactie