advertentie

Sneeuwhoogte Åre

Åre , 18 August
0cm
0cm
1274m
380m
skigebied gesloten
 • Onbekend
 • Dalafdaling dicht
 • Funpark dicht
 • Rodelbaan dicht
Skiliften open
Skiliften open 0 van 32
Pistes open
Pistes open 0 km van 91 km
Langlauf loipen open
Langlauf loipen open 0 km van 180 km

Sneeuwverwachting

Sneeuwhoogte afgelopen 4 weken

0 cm
0 cm
Gemiddeld 4 weken geleden:
0cm
Gemiddeld 2 weken geleden:
0cm
Gemiddeld afgelopen week:
0cm

Sneeuwzekerheid

 • 70%
  december
 • 80%
  januari
 • 90%
  februari
 • 80%
  maart
 • 60%
  april

Moet ik schrikken van de percentages?

De bovenstaande percentages geven de kans op goede sneeuwcondities rekening houdend met diverse facetten. Want laat over één ding geen misverstand bestaan, gelukkig is er kunstsneeuw! Daardoor kunnen we tegenwoordig bijna altijd skiën.

Maar kunstsneeuw is geen wondermiddel, het voorkomt niet dat pistes ijzig of papperig worden door invloeden van buitenaf. En een witte baan door een bruin landschap is ook niet alles. Komt het percentage onder de 50 procent dan neem je letterlijk een gok, het kan vriezen of dooien.

Wat is de beste maand?

December
Voor veel gebieden is december zeker nog geen sneeuwzekere maand maar in Noord-Europa gelden andere wetten. Hier ligt meestal al genoeg om te kunnen skiën en boarden. De sneeuw die valt smelt niet meer weg en in de regel heb je dan ook een prachtige witte kerst. Een kanttekening is op zijn plaats. De dagen zijn erg kort en daardoor ook vaak koud.

Januari
De sneeuw wordt dikker en dikker en omdat de zon maar kort schijnt en heel laag boven de horizon staat kan het bitterkoud zijn. Zeker ook ‘s nachts, het wordt dan regelmatig kouder dan -20 graden. Daar staat een idyllisch winterlandschap tegenover en met geluk zie je bij heldere hemel het noorderlicht. Een maand voor het ultieme wintergevoel.

Februari
Langzaam worden de dagen al wat langer en er ligt overal (vaak meer dan) genoeg sneeuw. Papsneeuw kom je nog bijna nergens tegen want de temperaturen blijven overdag vaak nog onder nul. Een prima wintersportmaand.

Maart
De condities worden beter en beter. De zon staat al vrij hoog aan de hemel en zowel noord- als zuidhellingen worden weer door de zon beschenen. Het is ook niet meer zo koud met overdag zelfs wat lichte dooi. De condities zijn echter perfect, dit is voor Noord-Europa de beste maand!

April
In de Alpen sluit het ene na het andere gebied maar in het hoge noorden gaat het nog even door. Zeker de eerste helft van de maand zijn de condities vaak nog erg goed. De zonkracht wint het vanaf nu ook hier van de verse sneeuwval maar de lange dagen maken veel goed. Zonhellingen worden langzaam maar zeker steeds papperiger, je kunt die het beste wat eerder op de dag nemen.

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

advertentie

Snowalerts

Kijk je regelmatig of er verse sneeuw is gevallen in dit skigebied? Dat is niet meer nodig! Wanneer er sneeuw valt, ontvang je van ons een e-mail.

aanmelden

Sneeuw gadget

Wil je de actuele sneeuwhoogtes op je site? Gebruik onze gadget html code! » gratis code aanmaken

advertentie

Weerfoto's

Mooi weer, genoeg sneeuw Åre

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten