Nederlandse website
Belsiche website

Ervaringen Obergurgl - Hochgurgl

   84 % beveelt dit dorp aan.

Waardering van bezoekers

Uitstekend
18%
Heel goed
66%
Gemiddeld
3%
Matig
5%
Vreselijk
8%

Scores per thema

Beginners
Gevorderden
Kindervriendelijk
Offpiste
Prijsniveau

Roy! op 16 maart 2014

We zijn net een week in Obergurgl geweest en het is ons goed bevallen! Zoals overal al te lezen is; goedkoop is het hier niet, maar je krijgt er een hoop voor terug. Overal in het skigebied zie je dat kwaliteit belangrijk is. In de restaurants, de liften maar ook gewoon bij de skipas kassa: iedereen is vriendelijk en de geleverde kwaliteit is prima. Ook in de hutjes op de pistes kun je echt goed eten. Reken op een lunch voor 2 personen met 1 drankje op zo'n € 30,-. Het skigebied bij Obergurgl is eigenlijk in 2-en te delen. Het stuk van de Hohe Mut Bahn, met vooral blauwe en rode pistes (redelijk uitdagend, maar niet extreem moeilijk) en het gedeelte op de Festkogel, waar het veel breder is, en ook een stukje makkelijker. Wij hadden een week met veel zon, waardoor het pad tussen de 2 gebieden best wel pittig werd door alle zachte sneeuw. Om naar Hochgurgl te gaan moet je een klein stukje rood af skiën, maar dat is wel superbreed en dus eigenlijk voor iedereen goed te doen. Hochgurgl lijkt wat vlakker en kent wat meer blauw, maar is een erg leuk gedeelte om ook te skiën. Wat ons verder nog opviel? Ondanks de hogere temperaturen weinig papsneeuw,superrustig bij de liften en over het algemeen ook op de pistes, lekker en goed eten op de pistes en een redelijk hoog niveau van skiërs in het gebied. De beginners die er waren, waren absoluut niet van die gevaarlijke kamikazepiloten. Wij zijn gemiddelde skiërs, voor ons was dit dus een perfect gebied, maar als je echt veel kilometers maakt, dan is het misschien wat aan de kleine kant. Uitdaging is er waarschijnlijk wel genoeg, zeker met al het off-piste terrein dat er aanwezig is. Ook zijn er een paar zeer uitdagende pistes (bijvoorbeeld de buckelpiste vanaf de Hohe Mut). Al met al; supermooi gebied, maar je hebt wel een redelijke gevulde portomonee nodig (met name voor de hotels, maar ook skiles en -huur is wel wat duurder). Die extra euro's zie je terug in de kwaliteit. Ik denk overigens dat Obergurgl met veel sneeuwval moeilijk te bereiken is, dus sneeuwkettingen zijn echt een must.

  • Met partner
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Gast637 op 23 februari 2014

Nu meer dan 50 jaar Hoch- en Obergurglganger. Van de tijd van de lange houten latten dus. Extreem hoog gelegen en het meest sneeuwzeker van Oostenrijk. Kleine plaatsen waar het om skien gaat. De oude `Hohe Mut` (één van de drie meest extreme afdalingen van Europa, met ´Le Mur´, Frankrijk en de ´Piste de l´Ours, Zwitserland), bestaat nog steeds, is ongeprepareerd (kon en kan niet) en is, zeker als ie vaak gebruikt is, dé mogul piste bij uitstek! Niet zelden zijn de moguls dan hoger dan de skier.... De Oostenrijkse skischool is hier de facto uitgevonden (prof. dr. Knuckenhauser) in de Innsbrucker Universiteits dependance, nu nog steeds werkzaam en een erkend monument (waar je nu ook kan verblijven, dus als je wilt weten hoe de oude helden ondergebracht waren als Sailer, Klammer etc, ga je gang. Voor degenen die vinden dat er geen zwarte piste genoeg is (na de Hohe Mut), de echten onder ons skien van (nu) van de Topmountain 3000plus schuss naar Untergurgl (nu Pill) zonder gebruik van het pad boven. ook die eerste stuk is bovenaan niet te prepareren. Break a leg! Dit is iets voor de dikke dijen mannen en vrouwen! Laat utigaan is er niet veel bij, je hebt morgen weer en karrevracht kilometers te gaan, want de pistepreparatie is één van de beste wereldwijd. Niks voor boarders, die als té onelegant worden beschouwd om serieus te worden genomen. Er is dan ook weing off mountain te rijden. Het koninklijk huis heeft lang geleden Obergurgl als leerplek gebruikt voor ze naar Lech gingen. Hotels high end, weing Ruski (alhoewel Moskou´s grootste autohandelaar 2 hotels bezit). Pensions OK. Nederhuette apres ski met live band (rockin´eigenaar, vrouw, kinderen) van 17 tot 19 uur een begrip (opgenomen in de beste Alpen hutten selectie). Top Mountan star op 3000 meter bij goed weer zicht tot op de Middellandse zee. Slechte marketing, dus houden zo!

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast289 op 16 januari 2014

Net terug uit dit gebied. Pre is dat je bijna overal tot de voordeur kunt skien en je hebt sneeuwgarantie. Er zijn eigenlijk geen zwarte pistes en dit was wel een tegenvaller.

  • Met partner
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast191 op 30 oktober 2013

Wij gaan al vanaf dat ik kon lopen naar obelgurgl, Het is altijd een feestje! De Nederhute is een aanraden evenals Davits skihutte

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Gast720 op 13 april 2013

Vorige week, 2 tot 7 april, een aantal dagen in obergurgl geweest. Wij hebben hier een bijzonder goede ervaring gehad. Het gebied is zeer overzichtelijk, Vanaf iedere lift is een afdaling mogelijk naar 1 van 2 dalpunten. Alhoewel dalpunten. Dit is dan op 2000 meter hoogte. We hebben heel wat gezinnetjes gezien met kinderen die zelf met zn 2en of 3en aan het skieen waren. Met een walkie talkie hadden ze contact met de ouders die ook zelf bezig waren. Erg makkelijk, met die 2 dallocaties waar je altijd binnen 10 minuten (voor de gevorderde skieer) kan staan. Ik de liften en gondels zaten we vrijwel altijd met zijn tweeen. Geen wachttijden! Bijna alle liften hebben een kap voor de wind, maar die is met de aprilzon echt niet nodig. Erg modern gebied dus qua gebied. Pistes zijn zeer ook breed tot zeer breed (stukken van wel 200 meter breed!). Ook voor mijn vriendin die snowboard was het gehele gebied erg goed te doen. Wij hebben geen vervelende prikstukken gevonden. Er zijn ook veel offpiste mogelijkheden, maar daar zijn wij niet zo van. Prijsniveau op de pistes zijn vergelijkbaar met de rest van oostenrijk. Alleen de hotels in het dal zijn duur. Wij hebben een leuk pensionnetje (timmelseck) gevonden op 800 meter van beide dalstations die kamers voor een prima prijs biedt. We hebben ook een dag in solden (15 minuten rijden) geskied. Het viel ons meteen op dat er in solden veel meer beginners waren, en dat hier ook veel meer mensen zonder helm skieen. In solden is het ook stukken drukker. Maar daarbij heeft solden wel een apresski, die vrijwel niet aanwezig is obergurgl. Laatste punt. Het restaurant op de hohe mut heeft naar onze mening de mooiste restaurantlocatie die we in de alpen, in de 7 gebieden die we tot nu toe hebben gezien, zijn tegengekomen. Dat restaurant ligt op een berg dat als een eiland midden in in een kring van hoge bergen en gletsjers ligt. Waar je ook kijkt, werkelijk een prachtig uitzicht! Obergurgl is wat ons betreft aan te raden voor iedereen die van skieen of boarden houdt en daarvoor op wintersport gaat.

  • Met partner
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Gast661 op 7 december 2012

Door de jaren heen heb ik Hoghgurgl inmiddels al een keer of 12 bezocht. Ook komende winter weer een bezoek gepland aan dit fantastisch gebied. Het skigebied is overzichtelijk, afwisselend qua niveau, maar niet overdreven moeilijk. Voor ieder niveau skier of boarder wat wils. Altijd alles op en top verzorgd: pistes, lijften en berghutten (panorama-hut is werkelijkwaar uniek met een spectaculair uitzicht). TOP-Hotel is één van de allerbeste wintersporthotels in heel Europa. Echt vakantie! Een verblijf in Hoghgurgl is absoluut een aanrader. Buiten echte hoogseizoen in Hoghgurgl geen noemenswaardige apres-ski.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

joepiedepoepie op 12 april 2012

Ik kom al vele jaren in Obergurgl/Hochgurgl en het blijft super! Ik heb hier leren skiën en later ook leren snowboarden. Als beginner kon ik hier altijd goed terecht. Genoeg blauwe pistes! Inmiddels ben ik toch wel ver gevorderd en vind ik het nog steeds prettig om er te skiën en te boarden.Ook genoeg rode en zwarte pistes! De liften zijn modern en snel.(Er zijn gelukkig nog maar weinig sleepliften.)Zelfs in het hoogseizoen hoef je nooit te wachten. Je stapt altijd zo de lift in. Het uitzicht is overal prachtig maar op de Wurmkogl echt waanzinnig mooi! De Hohe Mut Alm vind ik een gezellige tent om wat te eten en ook weer met een prachtig uitzicht. Ik logeer altijd in een appartement vlak aan de dalafdaling dus dat is ook superrelaxed. het is er schoon, netjes en groot. De supermarkt is wel er klein maar in Sölden is er een grote supermarkt met meer keus. Obergurgl is niet goedkoop maar zeker niet het enige gebied in deze prijsklasse. Apres-ski is er wel maar daar heb je geen last van als je er niet van houdt. Het is gewoonweg een fantastisch gebied en ik zal er elk jaar weer terugkomen zolang het kan!

  • Met partner
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Rob op 14 januari 2012

We zijn inmiddels 3 keer in Obergurgl geweest (Hotel Alpina, super!). En we gaan over een paar weken weer. Omdat het precies is wat we zoeken: geen apres-ski gedonder, rustige pistes, geen wachtrijen bij de liften, prima geprepareerde pistes, gewoon super skiën. Nee, het is geen uitgebreid gebied zoals bv Tignes, maar leek zat om je een weekje te vermaken. De hotels zijn over het algemeen aan de prijzige kant en ik ben het eens met andere commentaren dat men zich hier waarschijnlijk richt op de financieel draagkrachtigere bezoekers. Een aanrader is de Nederhütte. 3x in de week een apres-ski feest: helemaal goed en meer dan zat voor ons :-)

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Steve op 24 december 2011

Net terug van een paar dagen skien in Obergurgl/Hochgurgl. We sliepen in hotel Alpenaussicht. Zeer leuk gebied maar wegens beperkte opening (75% van de pistes open begin december) hadden we na 2 dagen alle pistes al meerdere malen gedaan. Daarom zijn we op dag 3 naar Solden geweest wat perfect geregeld was door de gratis shuttlediensten (+/- 15 min). Je merkt dat dit gebied op het "rijkere" publiek mikt. Voor een shortksi zou ik het zeker aanraden (buiten het seizoen om prijs te drukken). Voor een hele week skien is dit gebied zeker te klein. Het dorpje Obergurgl bestaat uit 1 lange straat waar de hotels zich langs bevinden. Wij moesten enkel de straat oversteken om aan de lift te komen. De bushalte bevond zich direct aan ons hotel.

  • Met partner
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

yannick op 13 december 2011

Obergurgl is een zeer duur skigebied. Mooi geprepareerde pistes, maar voor gevorderde skiërs weinig uitdaging... voor jonge mensen die s'avonds nog eens een stapje willen zetten is het wel even zoeken, een aanrader is de Cu-bar en de josi-keller. net na het skiën zijn er nog een paar hutjes die gezellig zijn. prachtige streek !

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Johan op 6 augustus 2011

Na 3 jaar op rij naar Zwitserland te zijn geweest, zijn wij zijn begin februari 2011 hier voor het eerst wezen skieen. Door de geringe sneeuwval uiteindelijk gekozen voor het hoge skigebied van Obergurgl-Hochgurgl. Wij hebben verbleven in Residence Muhle (niet het hotel), wat een van weinige betaalbare accomodaties is in dit gebied. Qua verzorging, netheid en ligging tov skilift is het een aanrader. Door de hoge ligging is het gebied misschien wel een van de meest sneeuwzekere van Oostenrijk. Obergurgl ligt op 1900 meter en zelfs met een slechte winter zoals afgelopen jaar ligt er sneeuw, al was de sneeuwgrens ook hier zeer dichtbij. Sneeuwcondities en piste preperatie zijn goed en er zijn absoluut geen wachttijden bij de liften. Het gebied is zeer rustig, in tegenstelling tot buurman en skifabriek Solden. Wij hebben de hele week drie keer bij anderen in de gondel gezeten. Daarnaast zijn er wat andere activiteiten te beleven, zoals 'Return of the Pioneers'ski-show, groot vuurwerk en nacht rodelen en skieen. Apres-ski hebben wij niet kunnen ontdekken, maar misschien ligt dit aan ons. Het grootste nadeel van dit gebied is het prijsniveau van de accomodaties en de skipas: dit is schrikbarend! Het is een behoorlijk 'posh' skioord en richt zicht voornamelijk op de skieers met een goed gevulde portemonee. Daarnaast zijn beide dorpen sfeerloos te noemen: mooie authentieke gebouwen ontbreken en de exclusieve welnesshotels zijn hutje-mutje naast elkaar gebouwd. De tentjes op de piste zijn overigens wel gemoedelijk en gezellig, hier kun je voor 'normale' en acceptabele prijzen lekker eten en drinken. Tip is de Hohe Mut Alm! Vanaf de pistes kijk je oa uit op het skigebied van Solden, waar je evt een dagje kunt skieen met je Obergurgl skipass. Al met al een kwalitatief goed en sneeuwzeker skigebied, zonder wachttijden maar met een aanzienlijk prijskaartje. Wij vonden het leuk om hier een keer geskied te hebben, maar gaan voor volgend jaar weer op zoek wat anders.

  • Met partner
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Albert visser op 7 april 2011

ook ik kom al jaren ( 24) jaar) in Obergurgl ben net terug 02-04-2011 ga ook vaak naar Fiss.ik moet helaas zeggen dat dit mijn laatste jaar is geweest in Obergurgl 1- de prijzen reizen de pan uit en zijn niet in verhouding.. 2-de Apresski is elk jaar minder.ze gokken op de oudere mens-met geld. die totaal geen eisen stellen aan gezelligheid enz enz 3- het is echt een heel dood dorp en als je dan op een teras zit is de muziek NIET te horen. je kan er wel vroeg naar bed. 4- ze hebben het over de hoogte van sneeuwzeker ook dit is niet helemaal waar.dit jaar was de sneeuw ook op groote hoogte zeer slecht.zelfs in Hochgurgl was het pap sneeuw 5- het ligt wel heel mooi en normaal zijn de piste,s ook in maart best redelijk.

  • Met vrienden
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Jorien op 19 maart 2011

Ik kom mijn hele leven al in Obergurgl met mijn ouders, wat inmiddels 22 jaar is. Het dorpje is echt mijn thuis geworden en ik ben er inmiddels ook zelf skilerares in de winter (heb er al twee seizoenen op zitten!). Inmiddels heb ik ook ervaring met andere skigebieden, maar Obergurgl blijft favoriet. De pistes zijn er altijd perfect, de liften zijn altijd goed onderhouden en up-to-date en rijen vind je er amper. Het dorp is kindvriendelijk; omdat de weg gewoon niet verder loopt is het moeilijk te verdwalen of je kinderen kwijt te raken. De skischool is sinds twee jaar uitgebreid met nog een verzamelplaats aan het begin van het dorp. Obergurgl is wel echt een dorp voor wintersporters; heel veel anders is er niet te doen! Nog even @ de meneer die het jammer vind dat de Höhe Mut nu een (saaie) rode piste naar beneden is: de oorspronkelijke route naar beneden is nooit een piste geweest maar een skiroute. Deze bestaat nog steeds, je moet alleen even weten waar'ie begint! :)

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

anton op 18 maart 2011

het is een aanrader maar als je iets te snel gaat of te brud bent dan kan je je skipas kwijt geraken. mijn kinderen deden echt niets en hun neefjes echt niets een ski monitor die van de andere kant kwam het gezien da ze wel op een snel tempo gingen. de ski monitor pakte een van mijn neefjes bij de keel en zij nog 1 keer zo snel en je mag je skipas inleveren dat was voor niks nodig!! hij heten albert de achternaam weet ik niet. dus dat is er niet zo goed aan maar het is een super goed ski gebied en super plezant skieën dus de kinderen oppassen he!! ;) hotel alpina super!!

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Maria op 6 maart 2011

Februari 2010 Hochgurgl: Prima pistes voor beginners en gevorderen met kinderem. Sneeuwzeker, geen wachttijden voor de liften, weining sleepjes. Aanrader. Nadeel (zal wel Oostenrijk specifiek zijn) skielessen voor kinderen in klas 2 x 2 uur met pauze van 2 uur en priveles te weinig leraren en oefenwei + kinderlift bevindt zich weer eens op een helling zonder terras. Dus sjouwen met skies (of toch weer de auto pakken) en niet lekker even in t zonnetje zitten terwijl kleine kinderen alleen skieen

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Peter op 4 december 2010

Afgelopen week 3 dagen geskied in dit gebied vanuit Hochgurgl. De liftcapaciteit is geweldig in dit gebied. Vanuit Hochgurgl gaat er een stoeltjeslift en een gondel. En dat voor de zes hotels die het 'plaatsje' groot is. Een echte plaats is het ook eigenlijk niet; er zijn alleen hotels. Het skigebied is vrij makkelijk, voor vergevorderden zijn de pistes niet echt uitdagend. Ook de zwarte pistes zijn voor licht gevorderden (zoals ik) te doen. Het is geen gebied voor jongeren die ook s'avonds vertier zoeken. Zij zijn beter af in het nabijgelegen Solden. Het gebied is door de vele vier- en een paar vijfsterrenhotels iets mondainer. Ik ben hier nu 2 keer geweest maar ga voor wat meer uitdaging qua pistes volgend jaar ergens anders heen.

  • Met partner
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Anoniem op 8 november 2010

Al zeker 12 keer in het gebied wezen skien. Een geweldige wintersportvakantie, elk jaar weer.In de Krokus of met Kerst: sneeuwzeker, eigenlijk geen wachttijden bij liften. Geen ervaring met hotelverblijf, wel in appartementen. Een heerlijk gebied om te doen wat je wilt......Enne, komende krokus weer van de partij!

  • Met vrienden
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Anoniem op 31 januari 2010

Vanuit Solden 1 dag hier geskied. Leuk voor de afwisseling vanuit Solden, maar in 1 dag heb je dan ook meteen een groot deel van het gebied wel gezien. Als je van veel afwisseling houdt kan ik me voorstellen dat je je hier verveelt als je er een hele week zit. Wel een aantal hele mooie uitdagende afdalingen. Jammer dat bepaalde pistes alleen te doen zijn met hele lange sleepliften. Weinig gezellige hutten langs de pistes. De dorpjes vonden we niet zo bijzonder.

Anoniem op 2 januari 2010

Ik kom ruim 30 jaar in Obergurgl. Perfect skigebiet, gelukkig die hoge Mut is nu voor iedereen ski baar.Vanaf Hochgurgl de wormkugel is er een fantastiche afdaling naar wat tot enkele jaren terug nog Untergurgl hete. Na een lange dag skieen is het heerlijk om bij Ruddy in de Nederhut te apresskieen.Ik kom al jaren bij Frau Klotz pension Wendelhof echt aanrader prijs/kwaliteit zeer goed.Als je een negatief punt moet noemen is het alleen de prijs, alhoewel kwalitiet kost gewoon geld.

Anoniem op 19 oktober 2009

Al een viertal keer daar geweest, echt een goed skigebied. Vind het alleen zeer erg dat ze de Hohe Mutte hebben weggedaan voor een domme rode piste... Dat was nu nog es een piste waar het zweet in je nek stond als je benden kwam. Wij nemen telkens halve week Gurgl en halve week S?n, dit is zeer afwisselend. Gurgl en S?n liggen op 10min rijden van elkaar.

Anoniem op 19 september 2009

Obergurgl-Hochgurgl is heerlijk exclustief! Letterlijk \'the top of Tirol\'. De hotels hebben hun prijs, maar wachttijden zijn er nauwelijks, zelfs in februari. Ik raad sporthotel ideal aan.

Anoniem op 1 mei 2008

Dit jaar voor de 8e? maal weer in de laatste week van het plaatselijke seizoen wezen skien. Leuke verrassing, ze heben weer in kwaliteit geinvesteerd. Nieuwe 8 p.gondels en een nieuwe rode afdeling vanaf de Hohe Mut. En passant is de hut op de Hohe Mut ook opnieuw opgebouwd. Door deze investeringen verdelen de skiers zich nog beter over de verschillende afdalingen in het gebied. Ook dit jaar - ondanks dat alles was volgeboekt- letterlijk niet meer dan 30 seconden wachttijd. Niet goedkoop maar eerder wat burgerlijk dan mondain. Zeker in de laatste week de (gereduceerde) prijzen meer dan waard. \'s Middags vaak beneden wat papperig maar dat is de \"straf\" voor heerlijk skien in de voorjaarszon en nog nooit meegemaakt dat de dalafdalingen allemaal gesloten waren dus altijd van en naar je hotel op de ski\'s.

Anoniem op 3 maart 2008

Heerlijk skigebied! Snelle liften zonder wachttijd. Lange afdalingen mogelijk. Verbinding met Hochgurgl zorgt voor voldoende variatie.

Helen en Mike op 18 oktober 2007

Gaan al jaren naar Obergurgl op wintersport. Bevalt echt uitstekend, zowel voor de middelmatige skieer als de gevorderde skieer veel mogelijkheden. Als je eenmaal 1 keer in Obergurgl geweest bent wil je niet meer anders (het lijkt wel een verslaving).

jeroen op 8 maart 2007

Zeer mooi skigebied. Wel erg duur en extreem mondain. nul wachttijd bij de lift en goede off-piste mogelijkheden. Voor snowboarders (ervaring) geen boardpark en geen jumps. Wel extreem goede off-piste mogelijkheden, je moet wel even zoeken, maar dan heb je ook je eigen witte poederhelling. Geen aso-nederlanders/oostblokkers. Ook geen overdreven apres-ski onzin. Een skigebied voor de echte liefhebber van wintersport van 09.00u tot 17.00u.

Jos Wlazlo op 29 januari 2007

Sneeuwzeker gebied. Niet alle blauwe pistes zijn voor beginners. Perfect voor de middelmatige skiër. Verbindingsbaan brengt je in 10 min. naar de andere berg met veel mooie pistes. Je moet wel lopen naar de piste, geen parkeerplaatsen. Kleine levensmiddelenwinkel. Ligt wel ver van de autobaan. Ga beslist nog eens terug

Frans Jansen op 19 januari 2007

Geweldig skigebied!! Daar waar buurman Sölden door is geschoten in het binnenhalen van 'verkeerd' publiek, is Obergurgl/Hochgurgl autentiek gebleven. Mooi skigebied, groot, mooie natuur, hoog met snelle liften en geen wachttijden. 80% van de hotels ligt aan de piste of aan een lift. Topper in Tirol! Wel rekening houden met een hoog prijsniveau!

Paul op 11 januari 2007

Als je niet gek wilt worden van alle Aso Oostblokkers in Solden rij je een kwartiertje door naar Obergurgl! Het is een mooi gebied waar je echt nooit hoeft te wachten op de lift, de liftcapaciteit is echt gigantisch, en het is erg sneeuwzeker. Dit alles vertaald zich wel in een ''Zwiters'' maar niet onoverkomelijk prijspeil. Als de moeite neemt om even te zoeken kun je er ook best leuk apres-skieen. Als ik hier op vakantie ben geweest heb ik ook echt het idee dat ik tot rust ben gekomen, het is er gewoon prima!!

Paul op 27 november 2006

Prachtige pistes, zeer sneeuwzeker en mega lift capaciteit, want nooit druk. Als je weet waar je moet zijn kan je heerlijk eten langs de piste, en prima apres skieen. Hotel Jagdhof bevalt al jaren perfect. Echter alles in Obergurgl is erg duur, groot voordeel is dat er geen oostblokkers komen.

Amazingjoc op 27 november 2006

Gezellig dorp met niet al te veel hollandse carnavaltoestanden. Prachtig skigebied met enkele plaatsen waar alleen goed geoefende skiërs kunnen komen. Beetje mondain maar als je de geschikte periode uitkiest is het best betaalbaar. Een nadeel is dat het ongeveer 2,5 u rijden is tot aan de dichtstbijzinde autoweg (al kan dat ook een voordeel zijn). Geen massatoerisme, geen wachttijden aan de liften en voldoende (niet overdreven) après-skimogelijkheden. Dit dorp staat in mijn persoonlijke top 3.

Anoniem op 18 augustus 2006

Extreem modain skigebied, voor wie het beste nog niet goed genoeg vindt. Kortom Diamant in de Alpen.Hoogst gelegen kerkdorp van Europa (1900m), Sneeuwzeker, geen wachttijden bij de liften. Goed publiek.

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum: