Nederlandse website
Belsiche website

Ervaringen Skiliftkarussell Winterberg

   43 % beveelt dit dorp aan.

Waardering van bezoekers

Uitstekend
13%
Heel goed
30%
Gemiddeld
28%
Matig
12%
Vreselijk
17%

Scores per thema

Beginners
Gevorderden
Kindervriendelijk
Offpiste
Prijsniveau

Pauli-Matthias op 29 april 2014

Supergezellig wintersport-weekendje gehad in Winterberg! Op maar 3 uurtjes van huis waan je je ineens in een andere wereld. Wij verbleven in Vakantiehuisje Winterberg (appartement Pauli), van waaruit we zo naar het knusse centrum konden lopen, maar ook zo op de ski's stonden. De combinatie van een paar dagen skiën, maar zeker ook apresskiën en een gezellig appartement maakten Winterberg voor ons een top bestemming waar we volgend jaar zeker terugkomen!

  • Met vrienden
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast688 op 11 februari 2014

Gisteren dagje in Winterberg geweest. Blauwevpiste schneewitchen is prima te doen voor beginners, 1 stukje na de tweede brug is pap, 1 piste was meer gras dan sneeuw. Andere pistes redelijke kwaliteit. Enkele rode pistes open, waren fijn. We hebben ons vermaakt, maar gelukkig ga ik zaterdag voor het eggie! Dit was een inkomertje. Hopelijk valt er nog verse sneeuw voor de wintersporters!

  • Met vrienden
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast647 op 5 februari 2014

Te weinig sneeuw jammer rn door ijs kanonen erg hard

  • Met familie
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Gast697 op 3 februari 2014

Dit jaar wegens tijdgebrek een aantal dagen naar Winterberg gegaan vanwege de korte reistijd. Al een aantal jaren wintersportervaring in Oostenrijk en hiermee ga ik Winterberg ook niet vergelijken, maar ik weet wel dat ik volgend jaar weer lekker richting Oostenrijk rijd. Eind januari '14 op doordeweekse dagen (woensdag, donderdag en vrijdag) gaan snowboarden. Dit was toevallig de eerste week dat er voldoende sneeuw lag voor een volledig geopend skigebied. Dit was helaas ook te merken. Richting het weekend werd het enorm druk op de pistes en dit is ook begrijpelijk. Echter komen in mijn ogen in Winterberg geen rasechte 'wintersporters', maar echt de beginners die in hun spijkerbroek en snel aangeschafte ski-jas van de Aldi de berg afkomen met gevaar voor eigen leven en dat van anderen (en als ze in de lift zitten even lekker een sigaretje opsteken) Rond het middaguur in alle hutten/restaurants zo enorm druk, dat er zelfs geen eten meer kon worden besteld. Ik heb het een jaartje geprobeerd, maar zoals ik al zei ga ik volgend jaar toch lekker weer richting de grotere gebieden.

  • Met partner
  • Snowboarder
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Gast829 op 29 januari 2014

we zijn begonnen met een topweek waar tegen alle verwachtingen in de sneeuw begon te vallen. Wat een geluk want dit is onze enige week van het jaar dat we gaan skiën. Tot opeens de derde dag alle sneeuwkanonnen dag en nacht aan gaan omdat de condities geoptimaliseerd moeten worden voor de komende dagen. Op de FB pagina regent het klachten van klanten die niet kunnen gaan skiën vanwege de kanonnen. Hoe reageert deze uitermate klantvriendelijke firma? " Kom dan een andere keer nog eens terug" !!!!! Op de suggestie om de kanonnen dan tenminste drie uur per dag stil te leggen zodat de bestaande klanten ook van hun vakantie kunnen genieten, wordt totaal niet gereageerd. Afzetters, anders kun je het niet noemen. Wij hopen uiteraard dat u niet hetzelfde meemaakt, maar u weze in ieder geval gewaarschuwd dat uw klacht niet gehoord zal worden, dat interesseert hen geen reet !!

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Gast183 op 31 december 2013

Altijd leuk voor een dagje tussendoor, of ter voorbereiding op. Aardige pistes en goed bereisbaar.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast489 op 14 oktober 2013

Top voor beginners, en vrijwel sneeuw zeker van midden december tot eind maart door de grote hoeveelheid sneeuwkanonnen

  • Met vrienden
  • Snowboarder
  • meer dan 10 jaar ervaring

Mike123 op 9 augustus 2013

Winterberg, prima te doen voor een dagje. Ga doordeweeks voor meer rust, in de weekenden loopt de drukte toch vlot op, al vallen de wachttijden voor liften meestal nog mee. Prima voor beginners om wat meer te oefenen en de boel onder de knie te krijgen; gevorderden vermaken zich er ook wel een dag (en later in het seizoen nog een dag), maar dan is de uitdaging er wel een heel eind vanaf voor dat moment. Prijstechnisch goed te doen doordat heen en weer rijden vanuit heel Nederland wel te doen is. Zeker aan te bevelen wat mij betreft. Komend jaar ga ik, gewoon om weer even de schwung te pakken te krijgen, zeker nog een dagje heen en weer naar Winterberg voordat ik richting de echte wintersport ga!

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Gast476 op 4 april 2013

woensdag 3 april 2013, met 2 zonen en 2 vrienden (allemaal ervaren skiers en snowboarders) in de paasvakantie nog een dagje Winterberg gedaan. Heerlijk rustig, geen files onderweg en ook niet op de piste. Bewolkte dag, temperatuur rond het vriespunt. Wel waaide het flink en de wind voelde koud aan. Gratis geparkeerd op P6, nabij campingpark Hochsauerland. Voor de jongste skies en schoenen gehuurd (bij skiverleih Klante), 10 euro voor een dag. Van 11 tot 16.30 geskied met maar een kleine pauze, toen hadden we het wel gehad. De sneeuwkwaliteit was niet helemaal optimaal, soms korrellige kunstsneeuw en ijzige ondergrond, maar voor de tijd van het jaar (april!) beter dan je mag verwachten. Als je in je achterhoofd houdt dat het niet de Alpen zijn dan is dit een prima bestemming voor 1 (of 2) dagen tussendoor.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast309 op 18 maart 2013

Goed te doen voor beginners

  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Gast662 op 14 februari 2013

Wij zijn van 3 t/m 9 febr in Winterberg geweest, de sneeuwcondities waren super goed. Elke dag minimaal 5-10 cm verse sneeuw. Alleen op maandag totaal verregend. Maar 1 dagje mag de pret niet drukken. Het was nog vrij rustig in het gebied. Bijna geen wachttijden, soms max 10 min in de middag. Wij hebben genoten, ook al zijn de pistes kort. Maar als je meteen weer met de lift kunt, maakt dat niet uit. We komen zeker nog eens terug.

  • Met familie
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Gast687 op 9 februari 2013

Het is ongelofelijk wat ze hier gepresteerd hebben, een goed doordacht aaneengeloten, verder uitgebreid skigebied(je) met nieuwe pistes over vier 'bergen', met skiliften waar je u tegen zegt; hypermoderne stoeltjesliften tot 8 (!) persoons (en sneeuwkanonnen) waardoor je verveelt bent als je een sleepliftje neemt. Wachttijden vallen daardoor reuze mee, snel weer boven bent zodat dit het weer snel beneden zijn compenseert. Pistes zijn groen, lichtblauw, blauw, donkerblauw en verdwaalde rode en 1 echte zwarte in het Kappe gebied. Daar moet volgend seizoen snel een betere stoeltjeslift komen want langere wachttijden. Pistelengte gemiddeld 700 m tot 1200 m. Voor de beginner is het hier een paradijs, voor de ervaren skieer; leuk voor een dagje of weekendje als je een keer extra tegen jezelf hebt gezegd dat het geen Oostenrijk is. De haakliften bij de Schans voor de beginners zijn onhandig. Toiletteren moet je bewust doen want aan toiletten ontbreekt het nogal langs de pistes. 'De Brabander' feestschuur staat ter je beschikking als je daar van houdt maar ook hutten en restaurantjes zijn er genoeg. Bij onze buren is het geweldig voor elkaar, een extraatje in wintersport.

  • Met vrienden
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast647 op 8 februari 2013

Donderdag 7 februari 2013 een dagje in Winterberg geweest, dezelfde dag weer terug. We hadden goed weer, af en toe wat zon verder bewolkt. Het sneeuwde af en toe met grote vlokken, soms klein en soms niet. Het was een wintersport in het klein gevoel. Eerst aanmodderen op de oefenpistes vlakbij Der Brabander. Daarna zijn we wat andere pistes af gegaan. Lekker gegeten onder de skischans. Helemaal top, wie weet snel nog een keer een dagje doen en daarna er blijven pitten.

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Gast563 op 29 januari 2013

De dooi heeft ingezet. Mede door de regen is de oefenweide lastig voor beginners. De sneeuw is ijzig. Ook is het niet fijn skieen door het natte weer. Na donderdag schijnt het weer beter te worden.

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Gast097 op 14 januari 2013

Kerstweek geweest in Landal, ging nog net qua skicondities. Maar wat een super leuk skigebied voor beginners, familie met lerende kinderen en weekendje weg! Alles is aanwezig, net weer 2 nieuwe stoeltjesliften, volop eettentjes op pistes (voorkeur Quickhutte), nieuwe skiverhuur, skidepot, PRIMA! Niet heel goedkoop maar aanrader. Ook dorp Winterberg is leuk, maar Landal aan piste is fijner.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast602 op 17 december 2012

Heerlijk, FF 2 dagen boarden, veel verschillende afdalingen, helemaal niet druk afgelopen weekend, vrijdag avond vanuit Adam vertrokken dus zaterdag ochtend na ontbeidtje in hotel fris op de piste. Vooral de piste over de weg heen is leuk en gevarieerd. Echt een aanrader om lekker buiten op de sneeuw te staan.

  • Met partner
  • Snowboarder
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Madloch op 12 december 2012

Waauw! Wat een geweldige dag! Hele dag heeft het gesneeuwd, er was amper volk. GEEN seconde moeten wachten aan de liften. Pistes waren geod in orde. Heb zelfs enkele treeruns kunnen maken omdat er zoveel sneeuw lag! Een heerlijke dag beleefd (ik ski al 29j enkel in Oostenrijk) dit was m'n eerste X Winterberg!

  • Met vrienden
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast606 op 11 december 2012

Heb eigenlijk een vraag; zijn de pites geopend oud en nieuwjaarsdag?

  • Met familie
  • Skiër

Gast592 op 8 december 2012

Hoe druk is het aan het begin van het seizoen (komend weekend om precies te zijn) meestal?

  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

ReneS op 3 december 2012

Een prima gebied, mits je er met de correcte instelling naar toe gaat. Verwacht je een gebied zoals je die uit de Alpen gewend bent met gigantische capaciteit, lange pistes en stijle bergen? Dan zit je verkeerd. Wil je een goed gebied krijgen op bijzonder korte afstand waar je je een dag kunt vermaken, dan is Winterberg prima. De pistes zijn in orde. Helaas zijn de meest uitdagende pistes aan de korte kant. Maar vanuit Bremberg naar onder zoeven richting lift 8 is zeker de moeite waard. Tevens ook de langste afdaling die nog een leuke stijlheid heeft. Met de komst van de nieuwe afdaling en lift vanaf Kappe is het gebied plots veel interessanter gevonden. Verder om op wat negatieve punten in te gaan; ja er zijn veel beginners, maar zolang je je er niet aan stoort is er niets aan de hand. Kom er gewoon niet in het weekend, dat is het. Door de week is het lekker rustig en sta je zo weer boven.

  • Met vrienden
  • Snowboarder
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Robert op 18 november 2012

Aantal keer in winterberg geweest. Zeker leuk voor een dagje als ervaren boarder/ skier. Ik zie het als de keuze tussen een indoor hal of doorrijden naar winterberg. Voor dezelfde prijs als indoor sta je wel de hele dag op echte sneeuw (tenminste als je eigen materiaal hebt en een tankpas :P). Beginners kunnen hier opzich best een goede basis leggen. Elk jaar komen er ook weer nieuwe liften en pistes bij en dat maakt het extra leuk om weer terug te komen. Probeer alleen wel de weekenden te mijden. Veel straal bezopen hollanders in spijkerbroeken......en dikke rijen.

  • Met vrienden
  • Snowboarder
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Gast755 op 4 november 2012

Leuke skipistes en leuke omgeving

  • Met familie
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Harry op 27 oktober 2012

Lekker gebiedje om een dag naar toe te gaan: 3 uurtjes en we zijn er. En dit jaar weer uitgebreid: http://www.skiliftkarussell.de/news/schneewittchen-macht-lang-gehegte-w-nsche-wahr.html

  • Met familie
  • Snowboarder
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Christian op 13 oktober 2012

Winterberg, wat zal ik zeggen. Winterberg is een leuk skigebied voor een dagje om even kort gezegd, "even in te komen". Voor de beginnende skiër is dit een mooie plek om het een beetje te leren (in ieder geval beter dan in zo'n skihal). Al met al een prima locatie om je even helemaal te laten gaan. Voor mij geldt, een dagje is prima!

  • Met vrienden
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast238 op 10 oktober 2012

Winterberg is bij uitstek geschikt voor beginners, maar ook ervaren skiërs kunnen zich heerlijk uitleven op de vele pistes. Als je de drukte, die tegelijk ook de gezelligheid met zich mee brengt, toch wilt omzeilen, zou ik willen adviseren om een midweek te gaan. Dan is het een stuk rustiger op de pistes en je kunt vaak goedkoper een huisje of appartement huren. Ieder jaar is er weer flinke uitbreiding van liften en pistes! Wij kijken ieder jaar uit wanneer we kunnen gaan, soms staan we in november al op de latten, heerlijk!!

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

David op 12 september 2012

Wij waren in het begin van maart in winterberg. De sneeuw was zeer slecht. Het was net alsof je door een grote massa slush puppy glijdt. Ondanks de sneeuw was het wel leuk. We waren aan het boarden in 15 graden. Je zou denken dat er bij deze temperaturen geen sneeuw ligt maar het lag er wel, maar alleen op de piste. Verder zijn er heel veel skiers die denken dat ze veel kunnen maar op de rode piste dan staan ze allemaal stil. Winterberg is een aanrader voor de kerstvakantie en voor families. David,

  • Met familie
  • Snowboarder
  • 1 tot 4 jaar ervaring

misspiggy op 23 maart 2012

Wij zijn net terug van een week winterberg. Fantastische accomodatie op het Landal park en direct aan de piste. 1e 2 dagen nog 8 liften open en op meerdere pistes kunnen skieen. Vanaf maandag nog maar 1 lift open, we hadden het grootste deel van de dag een prive piste en konden telkens direct weer met de lift mee.....heerlijk voor ons beginnende skiers. Geen snelle jongens voor wie je continue moet uitkijken, maar gewoon lekker gecontroleerd naar beneden. Wij hebben genoten. 5 dagen skien bij 15-18 graden. Ik zou het zo over doen.

  • Met familie
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Paul E op 16 maart 2012

Winterberg is het meest luxueuze skigebied in Sauerland met tegenwoordig ieder jaar één of meer nieuwe stoeltjesliften. Keerzijde is dat het tegenwoordig gedurende het gehele skiseizoen druk tot zeer druk is. Pas begin maart begint het rustiger te worden. De kunstsneeuwproductie is indrukwekkend en zorgt tot half maart voor voldoende sneeuw op de pistes. Met voldoende sneeuw zijn er buiten de pistes ook veel alternatieve afdalingen mogelijk. Toeren door het gebied is door de stoeltjesliften en soms de keuze voor een blauwe afdaling naast een rode of zwarte afdaling ook voor de beginnende skiërs goed mogelijk.

  • Met familie
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Gerald op 12 maart 2012

Op zich mooi skigebied(je). Ik las ergens de omschrijving Alpenmadurodam en die naam dekt de lading wel redelijk. Wat me tegenviel was het prepareren van de pistes. Nu was ik laat in het seizoen maar m.n. dan kan het veel schelen als daarvoor wat moeite wordt gedaan. Nu beperkte (naar mijn waarneming)het prepareren zich tot het bijspuiten van wat sneeuw door de sneeuwkanonnen. Direct aan het begin van de ochtend had je daardoor al te maken met dikke sneeuwhopen op de pistes. Desondanks vind ik het m.n. door de korte afstand vanaf Nederland wel een aanrader voor een ieder die kort wat skiervaring wil opdoen of onderhouden.

  • Met familie
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

piet op 6 maart 2012

wij zij eind feberuari naar winterberg geweest.de sneeuw was slecht wij zijn zo vroeg mogelijk naar de piste gegaan want sochtends is de sneeuw nog goed.het is een klein gebied met veel liften dus korte pistes.ik raad je aan om niet in het weekend te gaan het is dan heel erg druk door de week is het goed te doen voor herhaling vatbaar maar kijk van te voren goed hoe de sneeuw is en de weersverwachtingen. leuke vakantie gehad

  • Met familie
  • Snowboarder
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Susan Eijssens op 5 maart 2012

Winterberg is een heerlijk skigebied. Voor iedereen die er lekker even tussen uit wil Je moet het niet met Oosterijk/zwiserland vergelijken.Het is net als in het leven geven en nemen.Mensen die goed of net beginnen met skieen geef elkaar de ruimte.

  • Met familie
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Jack op 4 maart 2012

Ben net terug van een weekje met de kids (5 en 6)skiën. Inderdaad papsneeuw en aan het eind van de week hele waterplassen op de piste. Ondanks dat en het feit dat het een voorjaarsvakantie was (alleen Noord), hebben we ons heerlijk vermaakt en zijn de kinderen weer vooruitgegaan. Wachttijden vielen erg mee. Zo heel af en toe pak ik de gelegenheid even alleen te skiëen en de wat de zwart gekleurde afdaling te doen, die bij de St. George Schanze en de Kappe, vooral die laatste is erg leuk (ook de rode trouwens).

euw op 28 februari 2012

Opvallend kortere wachttijden door de nieuwe, hypermoderne stoeltjesliften. Zelfs in de krokus nauwelijks hoeven wachten bij de meeste liften. Alleen de stoeltjesliften bij de Poppenberg waren relatief druk met 10-15 min. wachttijd. De "enorme rijen" zijn dus definitief voorbij. Verder afwisselend en leuk voor een paar dagen, ook voor gevorderden. Een soort Alpenmadurodam, maar heel veel leuker en met ruim 30 pistes veel groter dan alle indoorhallen bijelkaar.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

harrie op 26 februari 2012

het was vandaag en gisteren een ramp datum 26 februari 2012 wel pistes open maar zeeeeeeeeeer zacgtre sneeuw ongezellig maar je kan boten breken op de sneeuw

  • Met partner
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

fam. op 24 februari 2012

Wel moet je het een niet al te groot probleem vinden om langer in de lift te zitten dan dat de afdaling duurt.

fam. op 24 februari 2012

WIj, een gezin met 10 jaar wintersportervaring, zijn net terug van 3 heerlijke dagen skien in Winterberg. Wij verbleven in sport-hotel Dorint wat perfect lag bij de pistes van Neuastenberg waar vooral het funpark een aanrader is, hier hebben wij twee dagen lekker geskied op voor de warme weersomstandigheden van 5 a 6 graden wonderbaarlijk goede sneeuw. De pistes zijn niet echt uitdagend maar toch leuk. Ook zijn wij een dag naar het grotere gebied van winterberg zelf geweest hier wat het leuk skien voor een dag maar wel ongelofelijk druk bij de lagergelegen stoeltjesliften. Kortom: voor een (ver)gevorderde skier met niet al te hoge verwachtingen is winterberg voor 3 dagen een leuk ski-tripje, langer zou echt gaan vervelen. En voor de beginners is het perfect om de eerste stappen te zetten.

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Maria op 24 februari 2012

Wat een gezeur allemaal over druk Winterberg. Ik kom al jaren in Winterberg (en paar keer per jaar naar verder weg gelegen skigebieden in Europa) en nee ik ga in Winterberg niet tijdens de carnavalsvakantie of een andere schoolvakantie skien tussen 11 en 4 uur. Want dan weet je dat het beredruk zal zijn en daar heb ik geen zin in. Dus wij gaan morgenochtend om 9 uur een paar uurtjes en dan heb je de pistes voor je alleen! Om 11 uur weer wegwezen want dan komt de massa er weer aan! En ja, het is niet te vergelijken met de Alpen maar prima voor een ochtendje latten. En ja, er komen ook asociale mensen. Die heb je overal helaas. Maar ik weet zeker dat ik morgen tussen 9 en 11 uur weer enorm ga genieten! En dat op 2,5 uur rijden van mijn huis!

  • Met partner
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gerwin op 23 februari 2012

wij zijn gisteravond weer gekomen uit winterberg. al voor de 10e keer daar geweest en het verveeld nooit. dit maal voor de eerste keer op de skie's gestaan. en ja ik ben dus een beginner. maar wat ik vind je bent op vakantie dus je hebt de tijd aan jezelf en tuurlijk moet je soms een poosje wachten op een lift maar waar heb je dan vakantie voor om te gaan stressen? en te klagen over mensen die voorkruipen?. wees eerlijk je doet het zelf ook als je daarvoor de kans krijgt of dat je via de poortjes voor een ander komt dan klaag je toch ook niet. ik heb me prima vermaakt als beginner. en ga volgend jaar weer.

  • Met familie
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

anoniem op 20 februari 2012

Druk druk druk. Lange wachttijden, heeft niets te mk met heginners of gevordeden. Veel mensen op een hoop en je krijgt irritaties. Veel te druk

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Anoniem op 20 februari 2012

reactie op ans breukhoven het zijn meestal de nederlandse weekend toeristen die zo'n gedrag vertonen Wij komen al jaren in Altastenberg geen problemen Gezellig !!

anoniem op 20 februari 2012

Voor alle zogenaamde profs die zich zo ergeren aan alle beginners: Ook jullie zijn ooit begonnen! Gefeliciteerd dat jullie het maken van blunders achterwege hebben gelaten. Laten we het vooral gezellig houden en om elkaar denken. Hoogstwaarschijnlijk zal de beginner die hier komt dit onhandige gedrag echt niet met de bedoeling vertonen om zoveel mogelijk mensen tegen zich in het harnas te jagen.

  • Met familie
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

ans breukhoven op 19 februari 2012

Afschuwelijk! zijn vandaag in winterberg maar wat een aso's: voorkruipen, spugen, grote monden. Wachttijden die niet leuk zijn en met aso"s. We hebben voor de hele week geboekt maar gaan vanavond nog naar huis. Kom niet, veel te veel mensen!

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Anoniem op 17 februari 2012

2 dagen in winterberg geweest woensdag en donderdag super mooie pistes goede sneeuwkwaliteit geslapen bij der brabander ga geen skies huren bij de verhuur tussen het pannekoekenhuis der brabander en der brabander zelf wat een sukkels werken daar sacharijnen 1e klas verder geslaagde twee dagen

  • Met partner
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Hans op 12 februari 2012

Voor de zogenaamde beginners die zich aangevallen voelen door de "profi's met wat ervaring" : In de alpenlanden zijn ook beginners waar helemaal niets mis mee is. Echter, zij houden zich wel aan de piste-regels en vertonen ook geen asociaal gedrag. Het feit alleen al dat er mensen in een spijkerbroek zich op de latten durven te begeven zegt al genoeg. Zogenaamd wel op wintersport willen maar het mag niets kosten.. Het type volk wat ik hier zie zal ik in Lech (gelukkig) nooit aantreffen! Ondanks het hoge spijkerbroekgehalte en het Tokkie-gedrag in de wachtrij weerhoudt het mij niet om zo nu en dan naar Winterberg te gaan. Het is slechts 2,5 uur rijden en om het wintersport gevoel weer te krijgen leent dit gebied zich uitstekend voor!

  • Met partner
  • Snowboarder
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Stijn Broers op 11 februari 2012

Heel mooi skigebied voor een net-niet-meer-beginner als ikzelf (drie keer 1 week geskied). Ik vond het erg leuk om van de ene naar de andere heuvel te kunnen gaan. Vooral de blauwe afdaling aan de achterkant van de Bremberg vond ik erg leuk. Ik kom hier zeker terug. Leuk dorp ook met leuke winkels en ok restaurantjes. Helaas vond ik het vrijdag wel erg druk worden, we zijn dan ook om 12 uur naar Züschen gegaan. Ik zou hier niet snel op zaterdag heen gaan...

  • Met partner
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

manduz op 9 februari 2012

wat een sukkels die de hele tijd lopen klagen over beginners die in de weg liggen/skieen. zijn zekers vergeten dat ze het zelf ook moesten leren! kom dan niet na winterberg! en als je zo ervaren bent kun je beginners best ontwijken,dus voor al die zogenaamde profs(1 keer per jaar een week op de ski) blijf lekker thuis !!!

  • Met partner
  • Skiër

Lizzy op 7 februari 2012

Ik was vrijdag tot maandag in winterberg , Het was top de pistes waren super het weer was koud maar heerlijk . Op zaterdag was het wat drukker maar opzich prima te doen . Winterberg is echt helemaal Top ! oohja en de landal huisjes zijn ook super en hebben echt een perfecte ligging .

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

toon s op 5 februari 2012

voor een dag skieen kun je ook naar de eschberg gaan ligt net voor winterberg en is zeker de helftgoedkoper. en net zo hoog als winterberg.

  • Met partner
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

toon s op 5 februari 2012

voor een dag skieen kun je ook naar de eschberg gaan ligt net voor winterberg en is zeker de helftgoedkoper. en net zo hoog als winterberg.

  • Met partner
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Joost B op 4 februari 2012

Ik ben gister(3 jan) er geweest van half 10 tot half 5. dit viel me op: -niet zo druk voor een vrijdag, max 10 min gewacht voor een lift -sneeuwkwaliteit was erg goed! -het weer was fantastisch, er werd volgens sommige sites opgegeven dat er zware sneeuwbuien kwamen, het enige wat er viel wat licht sneeuw om uur of 3(!) -de pistes zijn erg kort (vergeleken bij zwitserland) -het kabelbanensysteem is fantastisch! veel snelle, goede stoeltjesliften, en weinig sleepliften. -alleen de zwarte piste was slecht, grotendeels ijsplaat. als je even lekker wil inskien, en het weer is goed, is dit perfect. een week skien daar zou me vervelen. ik kan, zonder dat ik veel jaar ervaring heb, met best wat techniek van de piste komen. ik erger me snel aan sporen, en slecht sneeuw. ik was dus helemaal happy daar!

  • 1 tot 4 jaar ervaring

Dorie op 3 februari 2012

Je moet eens naar Altastenberg gaan mooie pistes en niet zo druk als in winterberg. In een wat groter skigebied is het al gauw te druk.Dit is een aanrader om lekker even te kunnen skieen

niels op 30 januari 2012

int weekend lange wachttijden aan de liften maar avondski aan te raden van 18.30 tot 22.00 uur pistes verlicht en veel minder volk op de pistes. goed gebied om te leren boarden of skiën. voor gevorderden gebied wat te klein en pistes te kort. wel een fijn weekend gehad

  • Met vrienden
  • Snowboarder
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Gerben en Cobie op 24 januari 2012

Altijd al willen weten hoe het is om te skiën in Winterberg bekijk dan het filmpje op onze presentatie http://www.micazu.nl/vakantiehuis/-der-steinbock-te-winterberg-6020/

  • Met familie
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Mike Thomson op 23 januari 2012

Beste mooi ski gebeid op kort afstand van Nederland, maar dat is ook het grootste nadeel!! In het weekend is het bijna altijd veel te druk met asociale Nederlanders, het gebeid is te klein voor zo veel mensen! + punten Op kort afstand (ook nadeel) in 1 dag heen & terug mogelijk Niet te duur Geschikt voor beginners - punten Skigebied vrij klein vergelijk met de Alpen landen. Veel te druk in het weekend, bijna altijd bomvol! Veel asociale Nederlanders Veel spijkerbroek skiërs Weinig discipline op de piste Lange wachttijden voor liften Piste zijn vrij kort Parkeren met auto kan heel lastig in het weekend. Mijn advies, ga niet in het weekend!! door de week heb je weinig last van overdrukte, dan is Winterberg veel leuker.

  • Met partner
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Anoniem op 20 januari 2012

Ik ben met school een dagje naar Winterberg geweest om te skiën, voor de eerste keer! Ik vond het super leuk, alleen jammer dat er maar 2 pistes open waren omdat er weinig sneeuw lag.

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Dokus op 20 januari 2012

Die in dat zwarte pak zal ik dan maar is ff een zetje richting de bomen geven. Ook voor jou zijn er gipsvluchten

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Sieben op 9 januari 2012

Erg leuk skigebied, vooral voor beginners, zelf ski ik al 3 jaar, voor mij was het een goed, misschien iets te makkelijk skigebied. Veelal makkelijke pistes, maar ook moeilijkere die voor gevorderden prima te doen zijn. wij gingen laatste weekend van de vakantie, en op zondag viel er een flinke lading sneeuw, over de kwaliteit van de pistes ben ik minder te spreken. Dat kan ook beter onderhouden worden, maar dat heeft ook te maken met de niet al te hoge ligging, vooral voor families en beginners aan te raden, vooral omdat het zo dichtbij ligt. Voor verblijf is Landal meer aan te raden dan Centerparks, omdat Centerparks maar liefst 15 km van Winterberg af ligt en je er door die bergweggetjes minimaal 20 / 25 minuten over doet. Maar ondanks dat prachtig gebied!

  • Met familie
  • Skiër

Greet op 30 december 2011

Heerlijke midweek naar Winterberg geweest. In appartement van casaya-vakanties.nl verbleven aan berg 'Kappe'. Was geweldig! We hebben geen auto nodig gehad, je liep zo de piste op met de skiverhuur en diverse restaurants. Het is leuk om een paar dagen gezellig te skieën of te sleeën met z'n allen. Natuurlijk zijn het niet de Alpen maar voor een paar dagen is het prima. We gaan zeker snel terug! Je bent er zo en meteen in een heel andere wereld.

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

martijn op 10 december 2011

Leuk gebied voor beginners, veel apresski en restaurants. Vrij sneeuwzeker. mocht je gevorderd zijn is de kappe wel aardig als dagtocht, maar zou ik eerder naar willingen uitwijken. Probeer op weekdagen skiien, weekenden zijn erg druk.

  • Met vrienden
  • Snowboarder
  • meer dan 10 jaar ervaring

Peter op 5 december 2011

Ben hier 3 jaar geleden geweest op eerste skitripje na een dag ploeteren op de indoorbaan in Bottrop. Kon toen lekker verder met vallen in Winterberg. Vond toen bepaalde afdalingen best steil en eng. Het gebied lijkt voor een beginner echt groot. Dat zal nu, na meerdere vakanties in de alpen, wel anders zijn. Kan me inderdaad herrinneren toen enige kamikaze-piloten te hebben aanschouwd en vond dat toendertijd angstig. Je ligt af en toe midden op de piste na weer een mislukt bochtje en dan komt er zo een malloot recht en/of stuurloos naar beneden geraasd. Heb dat daarna in andere wintersportgebieden niet weer gezien. Toeval?

  • Met partner
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Jaap Harteveld op 30 november 2011

Wat is het leuk om de ervaringen van anderen te lezen...!Wat me vooral opvalt is de suprematie die wordt onderstreept met zinnen als "gevaarlijk met al die beginners die plat gaan liggen".. of dat je een helm moet dragen als ervaren skieer en je ledematen moet beschermen tegen die beginnende stuntelaars... Prachtig! vooral heel Nederlands..en geschreven door zelfverklaarde skiprofs met een weekje ski-ervaring per jaar die kennelijk vergeten zijn dat ook zij ooit meer in de sneeuw hebben gelegen, dan staand op de latten een afdaling hebben voltooid. Winterberg is vooral een gebied waar kinderen en beginnende skiers volop kunnen genieten in een gemoedelijke sfeer. Het gaat niet over offpiste of zwarte afdalingen, buckelpistes of snowguides... Wij gaan in familieverband, de kleinsten hebben een supertijd, wij dus ook.. Een vergelijk maken met Zwitzerland of Oostenrijk gaat volledig mank, een sterren restaurant vergelijk je ook niet met een trendy tent vlakbij. En als laatste....de Winterbanden mania, lees de berichten hierover en vooral de laatste wettelijke bepalingen van het Duitse verkeersministerie. Er is geen verplichting om winterbanden te hebben onder de auto, alleen bij winterse omstandigheden met sneeuw en ijs op de wegen is dat wel het geval, kan men worden bekeurd met 40 euro boete en is er een verhoogde aansprakelijkheid bij ongevallen. Winterberg is sneeuwzeker door sneeuwkanonnen en dat houdt in dat er alleen sneeuw op de pistes ligt bij temperaturen boven nul. Check de weersites en neem de beslissing voor aanschaf van winterbanden een paar dagen van te voren bij twijfelachtige vooruitzichten. Veel plezier toegewenst in het leuke Winterberg en omgeving, wij gaan met de kerst weer genieten. P.s.:een M-S of een sneeuwvlokje als indicatie op de banden geldt als voldoende vrijwaring in Duitsland, check het even want niemand zit te wachten op een extra uitgave van al snel 400,- euro.

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

huk op 15 november 2011

levensgevaarlijk met de z.g goede skiers beroeps matig moet ik er minimaal 3 keer per jaar naar toe maar ga absoluut niet zelf skien

  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Winterbergvakantie op 10 november 2011

Winterberg is een leuk gebied om te skieen voor jong en oud en voor ervaren en minder ervaren skieers. Er is afgelopen jaar weer 7 miljoen geïnvesteerd in o.a. nieuwe liften en sneeuwkanonnen in Winterberg. Wij krijgen op dit moment veel gasten die aangeven dat OOstenrijk of Zwitserland met een gezin te duur gaat worden maar om toch het wintersport gevoel te hebben zoeken zij het dichterbij. Op ongeveer 4 uur rijden ben je al in het sauerland en kan je een heerlijke vakantie hebben. De (ski/lift)prijzen zijn niet duur en je kunt er s'avonds lekker,veel en goedkoop eten. Kijk anders even op www.winterbergvakantie voor informatie over het uitgaansleven in Winterberg en informatie over 2 appartementen in het centrum van Winterberg.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Erik op 5 november 2011

Voor mensen die goed kunnen staan op een ski is dit gebied niet voldoende. Voor beginners is dit een prima gebied. Veel skischolen en ze zijn niet duur. Ook voor kinderen is het in Winterberg goed toeven. Wel winterbanden gebruiken we werden de volgende dag wakker met een halve meter sneeuw om de auto heen.

  • Met familie
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

jonny op 20 oktober 2011

wat heb ik mij gestoord aan mensen die denken dat ze kunnen skiën, voor het eerst was ik zelf angstig op een piste vorig jaar was het alleen maar uitkijken voor de de beginnelingen die continu plat liggen, lange wachttijden bij de liften nee 1 keer en nooit weer.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Charles op 19 oktober 2011

Helemaal eens met Wil. Ik ben een zeer ervaren skiër, maar het is ideaal voor een dagje Wintersportgefühl. Een typisch Duits dorpje met gezellige eettentjes en wat après-ski. Niet veel bijzonders als je als gevorderde skiër aan je trekken wilt komen, maar wel om heerlijk sfeer te proeven voordat je zelf op wintersport gaat, en dat op slechts vier uur rijden vanaf west-Nederland. Ik ga zo snel mogelijk weer een dagje!

  • Met vrienden
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Wil op 21 september 2011

Geen skigebied waar zoveel verschillende meningen over zijn, je hebt liefhebbers maar evenzoveel haters. Laat je daarvan niet weerhouden om gezellig met familie/vrienden twee of drie dagen te gaan (winter)sporten in Winterberg. Ga met de juiste insteek, dan wordt je zeker niet teleurgesteld. Natuurlijk is het druk op de bekende momenten, uiteraard zijn de pistes kort en ligt het niet altijd even veel sneeuw, maar voor beginners of gewoon voor een gezellig familieweekend op drie uurtjes rijden is Winterberg goed te doen. Een echte tip is het nieuwe Landalpark, ideaal gelegen, zeker met de vergaande plannen om het park een 'eigen aansluiting' op het skigebiedje te laten hebben.

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

William op 5 mei 2011

Winterberg is super met kleine kinderen. Aan al deze beoordelingen kan ik weinig meer toevoegen, behalve dat als jullie echt een mooi appartement/vakantiehuis willen huren dat jullie eens op www.fewo-hausantje.de moeten kijken. Deze Nederlandse eigenaars hebben werkelijk een geweldig huis die ze voor weinig verhuren. Wij hebben het in 1 woord geweldig gehad hier.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Mariska op 3 maart 2011

Winterberg, een beleving op zich. Als je aanrijd zie je geen sneeuw. Zo gauw je bij de pistes bent is het er goed skieen want de sneeuw kanonnen maken nog steeds nieuwe sneeuw. Zeker voor niet zo´n ervaren skieer als ik was het genieten en niet zo druk. Was er gisteren (04.03) dacht eerst, dat wordt niets maar een super dag gehad. Daarna lekker spareribs gegeten in een restaurantje onder aan de piste (daar lag geen sneeuw meer) was een super lekkere afsluiting van een paar heerlijke dagen. Doen we zeker nog een keer.

  • Met partner
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Jammer op 27 februari 2011

Winterberg is een verschrikking voor mensen die kunnen skiën. Er zijn nederlanders die denken kom we gaan even een dagje skiën terwijl ze nog nooit op de latten hebben gestaan. Je moet als ervaren skiër een helm dragen met een uitbreiding voor been arm rug hand en gezicht. Mensen gaan een dagje skiën maar nemen geen les of zijn zo goed in skien op de computer dat ze denken dat ze kunnen skiën. Voor mij geen Winterberg meer! Gewoon het vertrouwde Oostenrijk!

  • Met vrienden
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

anoniem op 27 februari 2011

Winterberg is een heel mooi skiegebied met veel liften. Het is wel erg druk in het weekend maar doordeweeks niet. Als er geen sneeuw is gevallen kan je gewoon skiën want ze hebben sneeuwkanonnen.

  • Met familie
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Tess op 26 februari 2011

Ik ben net terug van Winterberg (gisteren rond deze tijd stond ik nog op de piste) en ik vond het zeer leuk! Het is ook ideaal dat het maar een paar uur rijden is. Ik heb snowboardles voor gevordenen genomen bij de neue skischule winterberg en heb daar erg veel geleerd en ook zeer veel lol gehad. Ik hoop volgend jaar weer te gaan, want dit was een super vakantie!

  • Met familie
  • Snowboarder
  • 4 tot 6 jaar ervaring

erwin op 14 februari 2011

Mooi gebied waar je zelfs voor 1 dag vanuit Antwerpen naar toe kan gaan.(355 km enkele reis) Zeer geschikt voor beginnende skiër en voor families met kinderen. Ook geschikt voor gevorderden die willen opwarmen. Wegens kortbij kan je gaan wanneer de omstandigheden optimaal zijn. Moderne liftinstallaties.

  • Met vrienden
  • Skiër

Nicolle op 27 januari 2011

Het is wel heel erg dom om winterbanden te kopen voor 35 euro. Dan heb je echt slechte banden. Het belangrijke van winterbanden en is dat ze goed zijn!! Er zijn zeer goedkope banden in de handel uit de oostbloklanden. Hierin zit een soort rubber verwerkt die niet gezond is en bijzonder kankerverwekkend. Dat is pas verkeerde zuinigheid! Voor een set goede winterbanden in een gangbare maat 205-65-16 ongeveer, ben je toch snel zeker 400 euro kwijt. Wel goede investering, die in je eigen veiligheid!!

  • 4 tot 6 jaar ervaring

Marvello op 20 januari 2011

We zijn afgelopen week geweest maandag 17 tot en met woensdag 19 januari 2011. Het was erg rustig op de pistes. Ik las voordat ik ging op het forum dat er een hoog spijkerbroeken gehalte was op de piste, ja dat klopt. Wat een stumpers rijden er tussen zeg. Een gevaar op de piste. Gaan lijnrecht naar beneden en kunnnen in veel gevallen niet eens sturen. Remmen gaat soms nog wel. Ik moet zeggen dat de Poppenberg en de bure herrloh de mooiste pistes zijn die er(open) waren. Schitterende carv pistes. Ik heb genoten! Oja, wees slim en ga in stijl. Koop een helm. voordat er één oof andere malloot jou beschadigd met zijn onervaren en gevaarlijk skigedrag!!!

  • Met partner
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Evert op 3 januari 2011

Voor kinderen zeergoed En voor ons wat oudere skiers waar het allemaal niet zo hard hoef te gaan helemaal geweldig. Wij zijn met de kerst een week geweest, en hebben heerlijk genoten. Je kan naar verschillende gebieden in een straal van ong: 10km.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Arno op 9 december 2010

Vandaag naar winterberg geweest leuk om zo eens heen te gaan op een door de weekse dag. Pistes waren goed allen jammer dat niet alle pistes open waren. Huur ski + schoenen 15 euro. Skipas voor een dag 25 euro. Eten en drinken was veel goed en betaalbaar. 10.50 euro bord patat met snitzel en een cola. En voor iedereen die nog vraagt of je winterbanden nodig bent in duitsland. Je bent niet goed bij je hoofd als je zonder gaat!!! Sneeuwkettings ben je niet nodig de weg er heen is niet echt stijl met goede winterbanden kun je er goed komen.

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Yvonne op 8 december 2010

Ideaal gebied om even 2 dagen te skien met kinderen. De pistes zijn goed te doen en er zitten ook een paar pittige stukjes bij dus dat maakt het best leuk. Wij waren er op een maandag en dinsdag en het was rustig. Ik vraag me wel af hoe het er in een weekend aan toe gaat: dat moet echt niet leuk zijn. Jammer dat de Bremberg gesloten was en dat we toch de volledige pisteprijs moesten betalen: dat is in zo'n klein gebied niet fair. De Balck Hole is een soort crossbaantje voor skiers. Best pittig: onze kinderen vonden het super. Kortom: leuk voor door de weeks als je kinderen of je zelf een paar daagjes vrij hebben en de rest van de wereld niet, en dan ook voor 2 a 3 dagen, anders wordt het saai.

  • Met familie
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Anoniem op 14 mei 2010

het is een klein skigebied met voordelen en nadelen paar voordelen: dichtbij, goed voor beginners, niet al te duur nadelen: het is in het weekend veel te druk, veel gevaren op de piste (denk aan mensen in spijkerbroek etc of mensen die denken dat ze kunnen skien), eten in vreedschuren, materiaal huren is vaak lang wachten en als je wat later komt is het al op kortom ga niet naar winterberg maar ga naar willingen even ver maar veel beter

Anoniem op 18 maart 2010

Ik ben 13 t/m 15 maart geweest: perfecte sneeuw, niet te veel moeten wachten voor een lift, toch aardig wat pistes, had ik niet verwacht. Voor een paar dagen echt de moeite waard, ik kreeg werkelijk het wintersportgevoel en natuurlijk incl. de apres-ski!

Anoniem op 11 maart 2010

35 eur voor een setje winterbanden ... ofwel heb je last van teveel gluhwein of anders is dat setje voor een fiets. Zowel in Belgi?Nederland en Duitsland is er geen winterband meer te vinden en zeker niet in mijn maat zijnde 235/60/18.

Anoniem op 10 maart 2010

Van 6 maart tm 9 maart geskied in Winterberg en Altastenberg. Pistes liggen er prima bij. Veel verse sneeuw gevallen in het weekend. Wachttijden bij de liften zeer gering. Seizoen gaat nog door tm eind maart!

Anoniem op 4 maart 2010

3-3 in Winterberg geskied. Pistes liggen er mooi bij. Afgelopen dagen nog wat verse sneeuw bijgevallen. Komende dagen verwachten ze nog meer sneeuw, dus ook komend weekend nog goed te doen.

Anoniem op 25 februari 2010

Mensen doe je zelf niet tekort met verkeerde zuinigheid, op je eigen en andermans veiligheid MAG je niet bezuinigen!!! En vraag niet of er te rijden valt in Winterberg op ZOMERBANDEN... KOOP VOOR EEN PAAR CENTEN ( ZE ZIJN ER AL VANAF ¤35,00 PER STUK !!!) EEN SETJE WINTERBANDEN!!! DE BEKEURING DIE JE KRIJGT ALS JE WAT OVERKOMT OF NIET, IS AL DUURDER, TE WETEN ¤300,00 !!! dus als je echt wilt genieten en geen risico wilt lopen ben je voor een paar centen klaar en kun je echt GERUST op weg !! Veel plezier onderweg en op de piste.

Anoniem op 23 februari 2010

wij hebben wegens ziekte moeten annuleren deze week; kan iemand mij vertellen of de sneeuw na de regen nog goed is om a.s. weekend te gaan skien?

Anoniem op 22 februari 2010

Leuke kennismaking met de wintersport. Weekend erg druk, maar niet vervelend. Iedereen schuifelt keurig in een rij naar de liften. Veel beginnende skie? die proberen hun techniek te perfectioneren. Bij het onverhoopt ten val komen is er altijd een mede skie?bereid om even te helpen. Wel vervelend is dat sommige mensen hun techniek z?echt onder controle hebben dat ze je van achteren aanskie? Erg pijnlijk!!! Niet voor niets zijn er Pisteregels: Iedere ski?moet zich altijd zo gedragen dat hij anderen niet in gevaar brengt of schade berokkent. Iedere ski?moet zich qua snelheid en skistijl aanpassen aan zijn eigen capaciteiten, de toestand van de piste en het weer. Wanneer een ski? een andere ski?van achteren nadert, moet hij zijn spoor zo kiezen, dat hij die ander niet belemmert of in gevaar brengt. Inhalen mag aan alle kanten, mits op zodanige afstand, dat de ingehaalde in geen van zijn bewegingen wordt belemmerd. enz...(ff googlen)

Anoniem op 17 februari 2010

In winterberg is het in de weekenden bomvol.Wij gaan al 'n enkel jaar naar Altastenberg daar is het minder druk .Ook daar zijn mooie afdalingen alleen zijn daar sleepliften Maar voor 'n paar dagen is het daar Super mooi.

Anoniem op 17 februari 2010

De hoofdwegen zijn goed berijdbaar.maar het beste is toch winterbanden dan voorkom je problemen.Het winterse weer kan daar verradelijk zijn

Anoniem op 17 februari 2010

hallo, ik heb een vraag; vorig jaar waren wij er in februari, toen waren alle wegen schoon, geen sneeuwkettingen nodig gehad. we hebben een 4WD SUV maar wel op zomerbanden. voor wie er net terug komt: kan er gewoon gereden worden op zomerbanden met evt. sneeuwkettingen? of liggen alle wegen in en rond Winterberg vol ijs/sneeuw? heel graag antwoord/ adviezen!! alvast bedankt

Anoniem op 15 februari 2010

Wij zijn begin februari met vrienden naar Winterberg geweest. Vrijdag aankomst en goede sneeuw op de piste! Helaas waren er zaterdag rond de 15 bussen met onervaren skiers aangekomen waardoor het uitkijken was op de piste! Wachtrijen enorm (want ze vallen allemaal uit de lift) en met een beetje pech wordt je aangeskiet. Vooral op de 'rode' pistes gaan ze stuk voor stuk en moet je toch behoorlijk bijsturen om niet over een ander te vallen, met de drukte valt dit niet mee! Enorm 'tokkie' gedrag bij de liften, sommige mensen vinden het toch moeilijk om net zolang te wachten als een ander. Geen aanrader om hier in het weekend naartoe te gaan! Leuke pistes maar jammer dat sommige mensen de pisteregels niet in acht nemen!

Anoniem op 12 februari 2010

De pistes van de bremberg-poppenberg en herrioh zijn goed met elkaar verbonden. wil de kahler asten ook hiervandaan nemen moet je onderaan de bremberg de weg over. de rest is prima te doen en je kunt er leuke rondjes maken. en zoals bekend is het niet te vergelijken met de alpen maar wel heel leuk met kinderen of gewoon een paar dagen skieen.

Anoniem op 8 februari 2010

11 feb naar winterberg geweest voor de tweede keer. bevalt mij echt goed. ga volgend jaar echt met mijn zoontje van 4 naar winterberg kan hij het daar mooi leren. Je moet wel door de week gaan lekker rustig. voor een paar dagen echt super.

Anoniem op 8 februari 2010

in de winter maanden zijn winterbanden in geheel duitsland verplicht gebruik je geen winterbanden en krijg je een ongeval dan heb je een groot probleem met de verzekering

Anoniem op 7 februari 2010

Zonder winterbanden + sneeuwkettingen is GEKKENWERK. Vorige week hebben vrienden nog hun auto totalloss gereden. Behalve de schade aan de auto moesten ze 300 euri boete aftikken en kregen ze een rechtzaak aan de broek, In Duitsland zijn onder "winterse" omstandigheden winterbanden verplicht. Kettingen koop je voor rond de 10 euro op marktplaats.

Anoniem op 6 februari 2010

Hoi, Kan iemand mij vertellen of je ook zonder winterbanden(heb wel met sneeuwkettingen)naar winterberg of willingen kan gaan.

Anoniem op 6 februari 2010

Ik heb op het pistekaartje zitten kijken en vraag me af of het gebiedje wel aaneengesloten is? Kan iemand dit mij vertellen? Gaan in februari voor een weekendje. En afgaande op onderstaande reacties, piste-regels zijn er inderdaad niet voor niets.

Anoniem op 3 februari 2010

Vanavond teuggekomen uit Winterberg. Ook voor Winterbergse begrippen ongelooflijk veel sneeuw van goede kwaliteit. Doordeweeks: dus niet druk. Piste regels schijnen idd veel mensen, helaas over het algemeen NL-ers, niet te kennen. Is niet een heel groot probleem (doordeweeks met weinig drukte) maar 't is maar dat je het weet. Dit keer materiaal gehuurd bij fa Schneider: niet het nieuwste van het nieuwste, maar wel goed onderhouden en stuk voor stuk nagekeken, binding ok?fgesteld en ski's bijgeslepen en van nw wax laag voorzien; zeer vriendelijk en joviaal. Tip: de skihut bij de schans is minder druk, beter van kwaliteit en goedkoper dan beneden. Voor een midweek voor een hoop lol (zeker met kids) zeker aan te raden. Niet gaan vergelijken met de grote ski arena's in Frankrijk = niet eerlijk: Op de Kaag kun je ook leuk surfen, maar dat vergelijk je tch ook niet met de kust arena's.

Anoniem op 2 februari 2010

Juist terug van een lang weekend. Hebben alle kleinere gebiedje aangedaan: Willingen, Neaustenberg en Altastenberg. Daarna op maandag terug Winterberg. En het moet gezegd: Nederlanders moeten dringend de pisteregels eens leren!!!! Ski niet over een ander! Sla niet met je stokken op iemands hoofd als je een lift neemt. Ga niet met 5 op een lift van 4 zitten en dan anderen eraf "duwen". Ski of loop of duw aub niet steeds op andermans ski's. Niet iedereen heeft gehuurd materiaal. En dan nog respect voor materiaal is een minimumvereiste, dacht ik! In ? woord: leer wat respect voor anderen aub, je bent niet alleen in Winterberg. Ik hoop dat zo binnenkort een soort 'skipolitie' of zo uitvinden en mensen die dronken zijn of zich niet gedragen zoals het hoort eraf gooien. Het is echt niet meer mooi om te zien hoe er gedrumd, gedronken, geroepen, enz... wordt! Doe er iets aan!

Anoniem op 1 februari 2010

winterberg is leuk voor een weekendje,zeker als je geen "grote skireis" in het verschiet hebt.lekker even sfeer proeven... je kan het absoluut niet vergelijken met de grote skicentra in de Alpen. Maar als je even op de latten wil staan, dan is het tof. Een tip, ga vroeg naar de pistes en mijd de lift bij moppi's. Beter is om je auto te parkeren bij de Kalher Asten. lekker rustig en een zee aan ruimte. Alleen de pisteregels moeten nog geleerd worden,en als je eigen materiaal meebrengt, de kans is groot dat ze luukraak over je skies banjeren, als je in de rij bij de liften staat..zoooo irritant!voor de rest een aanrader!

Anoniem op 29 januari 2010

@ Shanna, kijk eens op booking.com (laagste prijs garantie). Wij gaan volgende week met een stel collega's. Avital resort: Voor ¤50 per nacht incl. ontbijtbuffet, sauna, zwembad, enz.

Anoniem op 27 januari 2010

Hoi, Wij willen hier met een 3 vriendinnen heen. ( eigen vervoer ) Weet iemand misschien een goed/leuk gordkoop hotel voor 1/2 dagen. Of een andere goede deal. Alsvast bedankt. Shanna

Anoniem op 21 januari 2010

gisteren, 20-01-10, ben ik voor het eerst heen skien geweest. Eerst maar is een keer proberen in Winterberg, het is mij heel goed bevallen (ik ga het zeker vaker doen). Voor beginners is het skigebied in mijn ogen een toplocatie, veel verschillende blauwe pistes (een beetje aan de korte kant). Voor de gevorderde skiers weinig aanbod (volgens mij 2 korte zwarte pistes). Wachtrijen bij de liften stelden bijna niks voor, maximaal 5 minuten moeten wachten. Meestal niet langer dan een minuut. Het voordeel van een doordeweekse dag verwacht ik. Van de prijzen kun je ook niks zeggen, ¤23,- voor de lift, ¤15,- voor ski/schoen/stok. Als je dichtbij de piste wil parkeren betaal je daar een paar euro extra voor (anders moet je een paar 100 meter lopen, wat met skischoenen aan niet erg fijn was). Kortom: om te leren skien is Winterberg een goede locatie, niet te ver weg en toch heel realistisch (in tegenstelling tot skihallen als Landgraaf, Bottrop en Zoetermeer).

Anoniem op 18 januari 2010

Winterberg viel me zeker niet tegen, hoewel het wat mij betreft niet te vergelijken is met skivakantie naar Oostenrijk of Frankrijk. Een dag of drie kan je je hier als half gevorderde skier goed vermaken, als zeer ervaren skier zal je het wellicht iets eerder gezien hebben. Sneeuw was toen ik hier was prima, leuk is ook dat er veel pistes een paar dagen in de week in de avond open zijn. Zaterdag en zondag is dit gebied een grote ramp vanwege de enorme hoeveelheid dagjesmensen en de piste die werkelijk bezaaid ligt met onervaren skiers. Gelukkig zijn de pistes breed genoeg. Piste etiquette is iets waar het veel mensen hier nog nooit van gehoord hebben. Maar prijs/kwaliteit verhouding is in mijn ogen goed en je kunt hier door de week erg lekker skien! Een aanrader, maar niet in het weekend.

Anoniem op 16 januari 2010

Ik ga gemiddeld 4 keer per jaar richting Winterberg. In schoolvakanties is het inderdaad enorm druk, en zijn er lange wachttijden. Is niet zo heel gek voor een klein gebiedje met korte afdalingen. Ik ga altijd doordeweeks. En dan kan je heerlijk snel met de liften weer omhoog. Dan is het dus ook wat minder erg als de pistes wat korter zijn. Skigebied kappe is een aanrader. Alleen staan daar geen sneeuwkannonen. Dus duurt het altijd wat langer voordat die liften open zijn. Het gebied is niet te vergelijken met Oostenrijk en Frankrijk. Maar daar zijn de prijzen ook niet naar. Een gemiddelde skipas in die landen ligt zeker boven de 30 euro. En hier is dat geloof ik 22 euro. Ik vind het een erg goed alternatief voor de gemiddelde skihallen. Want die afdalingen zijn nog korter en de sneeuw vaak slecht.

Anoniem op 13 januari 2010

Afgelopen weekend met vrienden een weekendje naar Winterberg geweest. Tuurlijk is het kleiner dan de oostenrijkse, Franse, Zwitserse gebieden en ja je hebt op sommige momenten behoorlijk wachttijden en door de geringe hoogte zijn de afdalingen niet al te lang. Maar als short-break bestemming (weekendjes) is het door de geringe reistijd wat mij betreft zeer de moeite waard. Wij gaan volgend jaar wel weer een weekendje naar Winterberg.

Anoniem op 4 januari 2010

stom klein toeristisch druk lange wachttijden en je kan het geen piste's noemen, jongens we gaan met z'n allen in een auto zitten op de nederlandse snelwegen tijdens de spits, heb je ook het winterberg idee

Anoniem op 12 oktober 2009

We gaan elk jaar zeker een of twee keer naar Neu-Astenberg zo dicht bij huis en zooooo leuk om te skieen. we gaan elk jaar naar het skigebied postwiese heel knus en gezellig alles is er voor een weekendje plezier, apres-skien op de piste of in de lawine en eten kun je in de pheerdestal wij vinden het heel gezellig met onze kinderen daarom gaan we straks met de hele familie 22 personen

Anoniem op 16 maart 2009

Ben gister 16 maart een dagje heen geweest. Een beetje regen maar dat maakte niet uit. Heerlijk gesnowboard in het prachtige Winterberg. De sneeuw was pape maar dat maakte niet uit. Ook waren er bruine plekken op sommige plaatsen. Het was heerlijk rustig en je kon gelijk door in de lift. In de middag lekker gegeten daar zo. Een echte aanrader om nu nog even heen te gaan:)! Ik denk dat dit het laatste weekend van Winterberg was, omdat de sneeuw hard achter uit gaat. Even goed een leuke dag gehad in het leuke Winterberg.

Anoniem op 22 februari 2009

We zijn een midweek in Winterberg geweest, van 16 t/m 20 febr, het weer was geweldig, de sneeuw was goed. Gelogeerd in Hotel der Brabander, vrijwel op de piste. Een aanrader. Naast het hotel is de skiverhuur/school, alles binnen loopafstand. Voor de sleepjeslift staan behoorlijke files maar verder het gebied in vallen de wachttijden reuze mee. Voor beginners en gevorderden een mooie bestemming op leuke reisafstand.

Anoniem op 20 februari 2009

Van maandag tot en met vrijdag wezen skieen. Leuk appartement gehuurd bij particulier. Woensdagavond bij Moppi gaan avondskieen met verlichte piste. Erg leuk. De laatste dag was erg druk, toen s middags gaan skieen op de Ruhrquelle. Kort oefenbaantje, maar genoeg voor de laatste middag, vooral voor de kinderen.

Anoniem op 19 februari 2009

1 keer geweest leuk maar als je een beetje ervaring hebt is het eentoonig korte pistes en vaak lange wachttijden. goed voor een dag per keer maar een week houd niemand het uit om te ski?

Anoniem op 18 februari 2009

Bijzonder afwisselend skigebied met opvallend steile piste op de kappeberg en bij de grote schans. Megafunparken op de Kappe en de Poppenberg. Ik was erg verrast door de veranderingen die er in een paar jaar hebben plaatsgevonden. Veel stoeltjesliften, waaronder een hele snelle aan de voet van de schans. Alpen zulllen het nooit worden met pistes tussen 400 en 1500 meter lang, maar het is echt veel en veel leuker dan de diverse indoorbaantjes. De mooiste pistes liggen bij de kappe stoeltjeslift. Helaas is dit deelgebied nog niet goed aangesloten op het hoofdskigebied, ondanks dat het relatief makkelijk te bereiken is. Een liftmedewerker had de route echter prima uitgelegd.De bewegwijzering is wat dat betreft beroerd, terwijl het elders in het gezellige skigebied prima in orde is. Minpunten: betaald parkeren, in de weekenden vaak fikse wachttijden (vrijdag was het nog lekker rustig) en een waardeloze skigebiedskaart die van geen kant klopt. Vanaf 3 dagen is de skipas ook geldig in Willingen (ook erg leuk met iets langere pistes, echter minder uitdagend en ietwat kale pistes), Neu- en Altastenberg (beide leuke afwisselende en nog redelijk uitgebreide skigebieden). Heeeeeeeel gezellig: avondskien bij zeker 10 pistes tot 22 uur en daarna nog even apres skien bij Moppi\'s hut, zeker doen als je er bent! (avondskien is wel op een aparte pas, maar voor iets van 15 euro 3,5 uur skien is natuurlijk een schijntje.

Anoniem op 17 februari 2009

deze winter al 3 keer in altastenberg wezen skieen leuk gebied niet zo groot met alleen sleepliften die niet echt lang zijn, goede sneeuw gehad alleen de skihutten zijn rond 12 uur overvol kan je niet eens even wat eten want er is geen plaats ...jammer.. voor de rest een leuk dagje uit en niet zo druk als winterberg zelf ...

Anoniem op 15 februari 2009

Wij zijn zelf 3x in Winterberg geweest. Het bevalt ons erg goed, vandaar dat we morgen weer gaan. Dit wordt dus de 4de keer. De prijs staat goed in verhouding met wat je krijgt. Dit is een echte aanrader!! Groetjes

Anoniem op 13 februari 2009

Nieuwjaarsdag er voor de eerste keer naar toe geweest met 2 kinderen. 3 en 5 jaar. Bij P6 liftnr 12 is een leuke skischool die ook zeer geschikt is voor kinderen. Op 2 januari was het minder leuk, een massa mensen en wel een half uur wachten voor de liften! Bij voorkeur doordeweekse dagen uitkiezen om te skien.

Anoniem op 11 februari 2009

Wij zijn tussen kerst en oud en nieuw geweest, de sneeuw en de pistes waren prima maar de wachttijden voor de liften zijn verschrikkelijke, de liften gaan veel te langzaam waardoor de wachttijden enorm oplopen. Jammer!

Anoniem op 5 februari 2009

Begin februari zijn we een dag naar Winterberg geweest. In tegenstelling tot de weersvoorspelling schitterend weer gehad. Voor beginners is dit een prima gebied, vooral vanwege de vele makkelijke pistes. Parkeerplaatsen zijn bijna aan de piste (bij P6 bv. voor 3 euro). Er zijn wel enkele zaken die nadelig genoemd kunnen worden: * voldoende contant geld meenemen; de skipas (21 of 23 euro) konden wij niet betalen met credit card of pinpas. * de liften zijn erg traag (stoeltjesliften gaan niet van de kabel en geen lopende band) Maar al met al is het zeker te doen om een dag in Winterberg te gaan ski?boarden. En voor ons zeker voor herhaling vatbaar (wel met mooi weer natuurlijk).

Anoniem op 26 januari 2009

Ben zaterdag (voor het eerst) in Winterberg geweest. Is me heel erg goed bevallen. Ik had weinig verwachtingen (met alleen als referentie Zoetermeer aan de ene kant en 3V aan de andere kant), maar ik moet zeggen dat het erg leuk was. De sneeuw was goed (temp -2) en er lag veel sneeuw. Hoewel de afdalingen natuurlijk niet moeilijk zijn is de charme van het gebied dat je \'rond\' kan ski?en vooral achterin het gebied was het niet druk. Tussen de naaldbomen afdalend op een bijna leeg stuk helling gaf me zeker wel dat speciale wintersport gevoel. Aan de voet van een aantal pistes zijn leuke restaurantjes, dus lekker lunchen op de piste. Een dag kun je hier goed vullen.

Anoniem op 19 januari 2009

We zijn met de kerst een week geweest aankomend weekend weer en in februari weer lekker 10 dagen. Een goede bestemming voor mensen die een hekel hebben aan autorijden en toch op wintersport willen. Iedere keer nog sneeuw gehad door de kanonnen. Goedkoop en zeker leuk met de kinderen

Anoniem op 11 december 2008

Leuk skigebied, wij komen er al jaren en zelfs in sneeuwarme winters kan er nog op 100 dagen geskied worden. De pistes zijn een stuk korter dan in de Alpen, maar wel weer veel langer dan de indoorhallen. Daarnaast is het erg goedkoop. Een hele dag ski?op 30 pistes,funparken met ruim 20 liften voor 22 euro is een schijntje. Nu, begin december zijn de mogelijkheden perfect en ook voor de cracks onder ons is er van alles bijgekomen: 2 zeer steile pistes bij de schans (die zie je zelfs in de alpen maar nauwelijks ± 40% gemiddeld), 2 grote funparken op de Poppenberg en de Kappe. Geweldige freestylepistes op de Poppenberg en de Kappe waar ze zelfs in de Alpen jaloers op worden: ik telde 18 kuipbochten en 15 jumps in ? afdaling op de Kappe en ook het nodige geweld tussen de liften 3 en 4.

Anoniem op 8 december 2008

Wij waren hier afgelopen weekeinde, even een weekendje weg met de kinderen. Hotel geboekt bij www.weekeindjewinterberg.de (tip!) en in 1 woord: geweldig! Sneeuwkwaliteit goed, drukte op de pistes viel enorm mee en een gezellige sfeer. Een aanrader voor iedereen die gewoon even een weekendje lekker naar de sneeuw wil.. Wij gaan over 4 weken nog een keer!

Anoniem op 7 december 2008

Zijn 30/11 geweest op Bremberg Langlauf .Mooie sneeuw , goed geregeld. wandelaars niet toegestaan op de loipes. Klasse. Min puntje is wel dat je als langlufer de stijgende sleeplift moet kruisen en ook een skipiste dwars moet oversteken. dat is voor ons wel te doen maar voor stuntelende beginners een ramp. dit leverde dus zowel voor de langlaufers als voor de naar beneden suisende snowboarders toch heel gevaarlijke sitiaties op. is gelukkig allemaal goed gegaan . maar heb er geen fijn gevoel over. Deze twee takken van wintersport moet men absoluut gescheiden houden. Verder goed geregels op de defecte toiletten na. Van uit het midden van het land is een dagje heen en weer zeker goed te doen. Veel plezier in winterberg , wij gaan zeker nog vaak terug. GroetHarry

Anoniem op 28 november 2008

Vandaag naar Winterberg geweest, nadat het afgelopen weekend flink gesneeuwd had. De sneeuwlaag van zo\'n 40cm was nog steeds aanwezig, alleen \'s ochtends wel erg hard. \'s Middags was het een stuk beter. Het hele gebied was nog niet geopend, maar toch zo\'n 10 liften. Het was niet druk vandaag, zal morgen wel anders zijn vermoed ik. Als gevorderde snowboarder kan ik zeker zeggen dat het de moeite waard is om vast in de stemming te komen voor de echte wintersport! En dat alles op slechts 3 uurtjes rijden. Gewoon op 1 dag heen en weer is geen probleem, je hebt het na zo\'n 5 uur op de piste ook wel gezien. Wellicht over een paar weken nog een keer een dag!

Anoniem op 26 november 2008

Gewoon een leuk skigebied om lekker in te komen voor de echte wintersport. Door de week echt rustig, dus geen wachttijd bij de liften, in het weekend erg druk. Gisteren 25-11 een dagje geweest, prima sneeuw!

Anoniem op 7 november 2008

Hallo! Schijn bedriegt. Het ziet er allemaal heel leuk uit, maar het mocht niet baten. En niks is minder waar. Dusseh. ?n tip: VERMIJD WINTERBERG!! Groetjes, Henkie.

Anoniem op 8 oktober 2008

wij zijn echte ski fanaten, en gaan dan ook met grote regelmaat a en als er enigzins sneeuw ligt even op en neer naar winterbergen. aanrader is om niet in het weekend te gaan want dan heb je er alleen maar mensen in spijkerbroek die een gevaar zijn op de piste. en je hebt het voordeel dat als je doordeweeks gaat dat je niet hoeft te reserveren, pensions en hotelletjes in overvloed genooeg voor een leuke prijs. je moet niet verwachten dat je als ervaren skier afdalingen van kilometers lang hebt, maar om lekker warm te worden voor de komende wintersport en om er weer een beetje in te komen is het een leuk en gezellig en vooral betaalbaar gebied.

Anoniem op 7 oktober 2008

ik zou graag aankomende winter eens een weekend naar winterberg willen voor de sneeuw. Kan iemand mij een tip geven welke maand ik het meeste kans heb op sneeuw in dat gebied?

Anoniem op 5 oktober 2008

leuk gebied voor beginners sneeuw kwalitijd was goed ondanks dat het al 2 weeken niet gesneeuwt had leuke diversitijd aan afdalingen alleen in het weekend veel te druk. wij zullen zekker nog eens terug gaan buiten de vakantie

Anoniem op 21 augustus 2008

Ideaal voor beginners, gevorderde skiers hebben er weinig te zoeken. Indien er genoeg sneeuw ligt is het lekker te skien zo tussen de bomen, alleen als het druk is(en dat is het daar als het gesneeuwd heeft nu eenmaal) is alles snel kapotgeskied. Offpiste is er bijna neit mogelijk, mede doordat vaak de sneeuwlaag niet groot genoeg is. Goede prijs/kwaliteitverhouding, omdat het goedkoop is!

Anoniem op 13 juli 2008

Laten we hopen dat de winter goed wordt! Wij komen al jaren (zomer en winter) in WInterberg en het bevalt ons uitstekend. Tip: Voor zomer en winteractiviteiten kijk eens op www.sauerland-action.de

Anoniem op 24 maart 2008

Ik ben 1e paasdag in Altastenberg wezen skien, dat ligt naast Winterberg. Er lag echt heel veel sneeuw! Ik adviseer, ga naar Altastenberg toe! Winterberg ligt om de hoek, maar daar is het heel druk, en Altastenberg is lekker rustig en perfecte pistes!Skipasje voor 1 dag± slecht ¤20,-. Voor een dag is echt heel leuk!!

Anoniem op 18 maart 2008

Wij komen al jarenlang meerdere keren per seizoen in Winterberg, en wij vonden het er top!! binnen een paar uur sta je er, prima wintersport mogelijkheden voor het hele gezin, heel erg leuk om er een weekendje naar toe te gaan, en ook nog redelijk betaalbaar, maar..... dan moet er natuurlijk wel sneeuw liggen en dat is de laatste jaren steeds minder vaak het geval het seizoen 2005/2006 was een goed sneeuwseizoen, maar de 2 jaar daarvoor was het zeer matig, en de afgelopen 2 jaar was het helemaal treurig gesteld met de sneeuwconditie\'s. Wij hebben ons om die reden dan ook voorgenomen om volgend jaar richting Oostenrijk te gaan, wij zijn de afgelopen 2 jaar, 5 keer naar Winterberg geweest en hebben 5 keer niet kunnen wintersporten, voor de echte skiliefhebbers zeker iets om rekening mee te houden

Anoniem op 16 maart 2008

wij zijn in november geweest naar winterberg geweest.(start seizoen) de stoeltjes lift rauher busch liep erg langzaam. en de piste flutlichthang was erg slecht natte sneeuw en erg lag maar heel weing op de piste.maar verder was alles super.zeker voor een weekend en nog voordelig ook!!!!!!!!

Anoniem op 14 februari 2008

De pistes zijn aan de korte kant maar waar kun je beter skieen op twee uurtje rijden?? If anyone knows let me know....

Coen op 14 november 2007

Er zijn prima pistes te vinden op slechts 250 km van (mijn) huis. Winterberg is een ski-vriendelijker stadje geworden. In mijn 1e skijaar, 1990, was het allemaal veel kariger. Het stadje is iets bourgondischer geworden...en dat is geen gewoonte in Duitsland. Het kan nog altijd beter, maar...hopen dat de verbeteringen in de gastronomie en uitgaansleven doorzet. Beginners: Redelijk goede skiweiden te vinden. Minder vind ik, dat te weinig pistes een goed verzorgde uitloop hebben, wat heel gevaarlijk kan zijn voor de mindere ski?. Ik vind dat daar meer aandacht voor moet komen. Een makkelijke skipiste kan op een vervelende wijze moeilijk en zelfs gevaarlijk worden als de uitloop van een piste niet vlak en ruim is ! Pas daar dus voor op, mensen ! Gemiddelde ski? komt aan zijn trekken in Winterberg. Heerlijke zwierpistes....alleen de pistes zijn dus kort. Wat ik dan doe is er variatie in te gooien door bijvoorbeeld een mooie bosroute tussendoor te doen. Deze is bij bijna naast elke piste te vinden ! (ook goed om uit te rusten en je knispieren te ontzien). Gevorderde ski? Moet het vooral hebben van de Kappe en Altastenberg, een plaatsje verderop. De Kappe levert mooi ski?op, maar...ik heb een echte droomwens voor Winterberg: Probeer in de toekomst 150 meter aan de onderkant van de Kappeberg af te graven en stort deze bovenop (de lift verbinding is er al !!) aan de achterkant van het Bobhaus. Als daar nou ook bijvoorbeeld eens een 150 meter \'berg\' bovenop kan, heb je een fantastische piste van ca. 450 -500 meter hoogteverschil.Moet er natuurlijk wat aan de bereikbaarheid van de Kappe gedaan worden. MAAR: Dan komen ook de echte ski? van Noord en Midden Duitsland ook naar Winterberg. En heb je ECHT een atractie in Winterberg. Dromen mag....en dan hoef ik dus niet naar een andere wintersportplek te zoeken. Over de rest van Winterberg en omstreken ben ik niet alleen tevreden, maar ook trots (vreemd genoeg). IK droom er in ieder geval om zulke afdalingen op 250 km afstand te hebben.... Hopelijk ben ik niet de enige !!

Van Hoof op 12 november 2007

Wij zijn hier afgelopen weekend geweest. Er lag sneeuw! Jawel. Niet genoeg om te skie?uiteraard, maar voldoende om heerlijk te gaan wandelen en sle?met de kleine. Winterberg is geweldig!! Wij zaten in een keurig appartement, wat wij ook iedereen aanraden!! Op loopafstand van de skilift Poppenberg! Kijk voor meer info. www.vakantiewinterberg.nl

Michel op 25 oktober 2007

Mensen winterberg is gewoon leuk! Natuurlijk kun je niet hetzelfde verwachten als Oostenrijk of Zwitserland, maar een leuke sfeer, betaalbaar en gezellig! Uitgaan is prima, kijk ook eens op http://www.winterberg-informatie.de daar staan leuke uitgaanstips!

Trudi, Zierikzee op 7 oktober 2007

We zijn in oktober heerlijk een weekend in het Sauerland wezen wandelen en kwamen langs een klein skigebied waarvan ik vind dat dit ook vermeld moet worden, nl Wildewiese Voor kleine kinderen en beginners lijkt ons dit een heel gezellig oefengebied met 5 liften. Wij hebben heerlijk gegeten bij een hotel dat in nederlandse handen is, Panoramablick Wildewiese. Vriendelijk ontvangst en voor het skien geweldig gelegen. Zeker een aanrader!

Anoniem op 17 februari 2007

Winterberg is een best leuk gebied om er een dagje te gaan skieen. Zelf skie ik al lang van af mijn 5e dus winterberg is voor de gevorderde erg makkelijk. Vergeleken met Oostenrijk zijn de materialen ook wat minder kan ook aan de verhuurder liggen maar goed genoeg om er een dag op te skieen. De afdalingen zijn erg kort en je zit helaas langer in de lift. De sneeuw is voornamelijk kunst sneeuw dus je kan beter gaan als je weet dat het een paar dagen daar voor goed gesneeuwd heeft. ik vond het best een leuke ervaring op daar heen te gaan ik was er nog nooit geweest. ondanks dat de kwaliteit van de sneeuw niet supper was hebben wet toch lekker kunnen skieen.

trydy kivits op 30 januari 2007

wy als gezin met twee kinderen van 17 en 19 jaar hebben erg genoten van de carnevals week vorig jaar na een paar lessen in nederland raad ik toch aan daar les te nemen dat leer je dan veel vlugger skieen en snowborden ,uitgaans leven is ook wel leuk daar met name de alpenraus en cafe de locomotief eerst saai maar als je wat muziek aanvraagt dan komt de stemming er wel in zeker.we hadden heel veel sneeuw die week, nu is het maar afwachten,wat er voor mogelijkheden zijn,als er niet genoeg sneeuw ligt. ook leuk voor jeugd rond die leeftijd.

Sander op 29 januari 2007

Ach ja.. Zodra de eerste vlokken vallen een leuk gebied om een paar daagjes het gevoel weer te krijgen. Groot nadeel is dat de wachtrijen in het weekend ENORM zijn, een half uur is heel normaal! Desondanks heeft het gebied relatief veel stoeltjesliften. Zorg dat je buiten het weekend en de vakantie omgaat, dan is het leuk om er een paar daagjes rond te hangen. Verwacht niet teveel, maar het is leuk voor een paar daagjes weg. Zeker als je buiten Winterberg in een boerderijtj gaat zitten, kun je al voor €10 per nacht terecht!

sebastiaan op 10 januari 2007

Winterberg..op 3,5 uur rijden van utrecht al helemaal in de wintersferen.. dat is de kracht van winterberg. de pistes zijn kort,wachttijden zijn lang. dit is winterberg in het weekend!maar mooi is het er zeker..de omgeving is lief en betoverend.. alle pistes zijn in het bos,en je kan er zelfs kleine tochtjes maken!ps. in de omgeving zijn er ook nog andere kleinere ski gebiedjes die de moeite waard zijn: bijv. Neuastenberg en Altastenberg. eindconclusie: voor de echte cracks zeker niet geschikt, maar voor de gene die willen leren en of nog ff van de sneeuw willen genieten een zeer leuk adres!

britt op 20 december 2006

helaas kan ik het niet met alle mensen eens zijn. vorig jaar naar winterberg geweest voor een dag maar het werd al snel voor maar 2 uurtjes. ik ski zelf mijn hele leven al ( ben nu 17 jaar oud). dan is winterberg al snel te makkelijk en te saai. maar voor beginners een leuke oefen plek om het skieën onder de knie te krijgen!

Martijn op 24 november 2006

Er hangt hier n echte wintersportsfeer in deze nederlandse enclave. Winterberg zelf is een aardig dorpje met leuke bars en restarants. Het is vrij sneeuwzekereigenlijk: 5km voor winterberg geen sneeuw, geen angst ik heb ooit megemaakt dat er in winterberg zelf toch bijna een halve meter lag! Het skiien zelf is een als je geen absolute beginner bent een groot drama: overbevolkte pistes met irritante medelanders. Ik roep winterberg bij deze uit tot de meest gevaarlijke plek voor je gezondheid, ik heb hier ongelukken gezien......totale chaos. Op de kappe is het rustiger en hebben ze een zwarte en rode piste die eigenlijk best aardig zijn. Echter dit is het weekend, doordeweeks is het erg rustig. Tip huur skies in NL, dan hoef je in Winterberg niet uren voor in de rij staan, koop je skipas bij het dalstation van de poppenberg (geen wachtrij) en parkeer je auto daar gratis! (richting silbach. Langlauf, sleeen en wandelen is erg goed in Winterberg. Willingen is een betere plek.

Elles op 12 september 2006

Winterberg is erg leuk voor als je er even tussenuit wil. Voor beginners is het zeer geschikt. Wij gaan zelf altijd in de kerstvakantie om alvast in te komen voor de voorjaarsvakantie. Wij gaan nooit in het weekend i.v.m. de lange wachttijden. Door de weeks heb je daar nauwelijks last van ook niet in de vakanties.

Constant. op 21 augustus 2006

GAAF,GAAF,GAAF! Afgelopen vrijdag naar Neuastenberg geweest met Gemeente Scherpenzeel.Kan het iedereen aanraden, ff lessen en dan knallen van die bergen, haha!!

henk van den berg op 21 augustus 2006

zijn het weekend van 4 en 5 februari geweest lekker aan het skien geweest super weekend gehad mooi skigebied

Balen!!! op 21 augustus 2006

Om een klein beetje in de stemming te komen is het grappig om naar winterberg te gaan. Verwacht er niet te veel van, veel onervaren skiers en boarders die de pistes verneuken en geen rekening houden met anderen. Ontzettend lange rijen voor de liften (zeker een half uur tot een uur als je pech hebt), voor een afdaling van 2 minuten waarbij je meer aan het opletten bent dat je niet voor je donder wordt geskied, dan dat je lekker kan genieten. Oke, het is ook niet te vergelijken, maar er zijn toch wel een paar regeltjes waar je je aan dient te houden, waardoor je wat meer kan genieten dan nu het geval is.

Herbert op 21 augustus 2006

Ikzelf ga elk jaar 1 of 2 dagen nar winterberg maar dan wel door de de week, in het weekend moet je daar niet zijn!!!!!!

mike op 21 augustus 2006

ik kom er al 14 jaar en het is altijd leuk er zijn zoveel liften ik heb ze nod niet eens allemaal gehad allen rond 2 uur is het druk aan de liften

riny op 21 augustus 2006

vrijdag 10, en zaterdag 11 feb naar Winterberg geweest. leuk. goede sneeuw . zaterdag wel erg druk. advies, ga door de week.

kees castricum op 21 augustus 2006

kom nu 24 winterseizoenen in winterberg-zuschen op een wintercamping bevalt heel goed altijd wel sneeuw met kanon

simone op 21 augustus 2006

We zijn net terug van een weekendje Winterberg.We hadden qua sneeuw het volgens mij niet beter kunnen treffen.Op de heenreis best veel last gehad van files,daar waar je de autobahn afgaat,tot aan Winterberg zelf. Voor Winterberg begrippen lagen de pistes er perfect bij.Ongeveer 40 cm verse sneeuw. Zaterdag was het best druk, helaas lang wachten bij de liften. Zondag vreesde ik nog meer drukte,maar dat viel hard mee,het was een stuk rustiger dan zaterdag(wellicht dat de voorjaarsvakantie er mee te maken heeft?) Heerlijk tussen de middag een Goulashsouppe genutigt..........heerlijk Met de beginners die we bij ons hadden ging het buitengewoon fantastisch,binnen 2 afdalinkjes hadden ze de basis beginselen onder de knie,en echt wel acceptabel. Een van hen durfde niet in de stoeltjeslift dus die klauterde steeds de berg af,maar ze had er plezier in en daar gaat het uiteindelijk om. Wat ik wel een vreselijk nadeel vind van Winterberg is het grote aantal beginners(dat was ook al te merken op de weg.helemaal panisch met een beetje sneeuw,zetten de auto aan de kant of zelfs midden op de weg ,om de sneeuwkettingen om te doen!!!).Ze staan op een hoop bij het uitgaan van de lift,waardoor het met een kind van 3 en een van 7 best moeilijk uitstappen is.

Mark (Velp) op 21 augustus 2006

geweldige sneeuw gehad afgelopen weekend,alle pistes en liften waren open.helaas in weekend erg druk(lang wachten bij de liften)maar maandag was "toppie "gezellig en lekker veel afdalingen maken.

Kim op 21 augustus 2006

Net terug van een weekendje winterberg. Toen we aankwamen regende het en dachten we dat we niet konden skien. De volgende dag was het wel droog maar zijn we toch naar winterberg gegaan om te kijken of we konden skien. Ja hoor dat kon en het begon ook nog te sneeuwen. De hele dag geskied. De volgende dag ook nog geskied. Het was wel koud maar dat kon de pret niet drukken. Misschien volgend jaar nog een weekendje winterberg

westfries op 21 augustus 2006

tsjaa op 2,5 meter breedte met z'n twintigen naast elkaar de berg afzuisen in 3 min is wel erg gevaarlijk. verder kan je er wel leuk wandelingen maken en uitgaan, maar snowboarden....forget it

Anoniem op 18 augustus 2006

Winterberg ligt in het Sauerland op de Rothaarkamm, ten oosten van het Ruhrgebied op een hoogte van 660 meter. Met het voltooien van een nieuwe snelweg is Winterberg in ongeveer 2 uur bereikbaar vanaf de grens bij Venlo of Arnhem. In de weekenden is het vaak erg druk, een rustig gebied is dan de Kappe, onderdeel van de Skiliftkarussell Winterberg. Met 5 pistes in alle zwaartecategoriën tot 1300 meter lang heb je hier bovendien de mooiste pistes. Door de week zijn er ook in de vakantieperiodes over het algemeen weinig wachttijden, met lift nr. 10 (Bremberg) als negatieve uitzondering. Een perfect gebied voor beginners, maar ook voor gevorderden leuk voor een paar dagen. Vergelijk het niet met de Alpen, maar in vergelijkiing met de indoor sneeuwbanen is het een heel stuk mooier.

Rens op 18 augustus 2006

Als het druk is dan zijn de pistes snel de moeite niet meer waard, doordat ze opengeript worden door beginnende boarders. Voor de rest is het erg leuk als er een goed pak sneeuw ligt, sinds een paar jaar is er een stoeltjeslift aanwezig wat veel verbetering geeft, maar als het druk is dan lijkt het net een voedseldump in Afrika....het ziet zwart van de wachtende mensen en om nou 20 minuten te wachten voor een afdaling van 1-2-3 minuten is ook niet alles!

walter op 18 augustus 2006

ja, het verhaal over de friettent met de hollander als eigenaar klopt,we kwamen er binnen en bestelden voor 7 man, 3 volwassenen, 2 flinke pubers en 2 kinderen, friet met een snack er bij , losse friet zonder saus,was 2 euro, tot daar aan toe, maar toen kwam het , er lagen ong. 10 frietjes per portie op ons bord, en toen ik hier op antwoordde dat ik met mijn 1.90 m wel iets meer verwachtte en dat ik geen kinderporties besteld had, zei hij heel vervelend dat er geen andere porties waren, hij zat er toch blijkbaar mee ,want toen ik even naar het toilet was probeerde hij de kinderen te paaien met harde snoepjes die hij tijdens de carnavalsoptocht zelf geraapt had,"pap"" zei mijn jongste zoon, weet je waar hij die snoepjes uithaalde, wijzend op zijn smerige schort op kruishoogte, kinderen zijn ook niet gek, en de snoepjes werden meteen in de vuilnisbak gegooid, typisch weer een geval van een hollander die snel rijk denkt te worden.

Gaby Hannen op 18 augustus 2006

Winterberg is een super gezellig plaatje alleen de frituren zijn er niet zo geweldig we wouden wat gaan eten we besloten om een nederlandse frituur binnen te gaan. Onze eerste blik was goed maar toen we eenmaal aan het eten waren stormde de vliegen op ons af! en de tafel was ook niet al te best schoongemaakt! Ik raad u aan om daar nooit te gaan eten..! We zijn 2 keer naar Winterberg geweest 2 keer in hetzelfde hotel bobhaus een prima hotel waar we graag weer eens naar toe gaan! Ze hadder er een bernersenne hond en ik ben dol op dat soort honden helaas is de hond doodgegaan net voordat we er voor de tweede keer naar toe gingen. Ik heb goede herinneringen over winterberg en als u met kleine kinderen wil gaan wintersporten is winterberg een topplaats! gr. Gaby

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum: