Nederlandse website
Belsiche website

Ervaringen Zelezna Ruda

   64 % beveelt dit dorp aan.

Waardering van bezoekers

Uitstekend
5%
Heel goed
59%
Gemiddeld
14%
Matig
5%
Vreselijk
18%

Scores per thema

Beginners
Gevorderden
Kindervriendelijk
Offpiste
Prijsniveau

Gast272 op 25 december 2013

het is een goed skie gebied niet te groot niet te klein. er liggen hier en daar wat hotels aan de piste. en zij ook nog gezellige cafés.

  • Met familie
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Gast174 op 17 februari 2013

Wij zijn naar hetzelfde object geweest als onderstaande persoon heeft geschreven. Voordat we gingen hadden we dit bericht gelezen en hadden er niet veel vertrouwen in maar alles is meegevallen. Woonkamer/eetkamer is inderdaad vergelijkbaar met een caravan van 8 x 2m. Wij als gezin met 3 kinderen hadden hier genoeg ruimte. Kinderen hebben ook veel in de grote slaapkamer gespeeld die behoorlijk groot is. Douche is ook prima. Toilet is in een andere ruimte. Ski's konden wij opbergen in de gezamenlijke ruimte maar ook die van de eigenaresse zelf. Genoeg eetgelegenheden in de buurt waar wij voor 1000 CZK met het gezin konden eten (eur +/-45,00). Skigebied is prima bereikbaar met de auto er zijn er genoeg in de buurt maar het grootste is Skiareal Spicak waar de skileraren engels spreken. Wij hebben er een leuke vakantie gehad.

  • Met familie
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Gast387 op 23 december 2012

Zijn voor het eerst hier. Hebben geboekt via interhome een appartement in zelezna Ruda | Object No.: CZ3400.202.1. De plaatjes en omschrijving ziet er leuk uit maar te plekken blijkt dat het er erg vies is ( al erg lang niet meer gestoft, en een bed moet je al helemaal niet verschuiven ) televisie doet het wel maar de afstandsbediening niet, dus beetje lastig om Ned. zenders te vinden. Heb huiseigenares gebeld maar woont zelf in Praag en heeft niet zo veel zin om langs te komen. Er is dus wel sateliet tv maar die doet het niet. Het appartement is erg klein. De 2 slaapkamers zijn daarentegen wel best groot. Heb op foto van interhome gekeken naar de foto van woonkamer en de werkelijkheid, conclusie is dat ze wel een hele grote groothoeklens hebben gebruikt voor het maken van de foto's zoals op de site staat en ik vraag mij ook af hoe ze die tafel daar hebben kunnen plaatsen. Het is meer te vergelijken met een caravan idee en het appartement is 3 hoog totaal 6 trappen op. Zonder lift alles naar boven dragen dus. De badkamer zelf is nog kleiner dan de ruimte waar je normaal 1 wc in kunt plaatsen. Hierin hebben ze dus een dousch en wastafel weten te proppen ( uiteraard zonder kastjes ofzo) met je buik en adem in kun je net jezelf afdrogen in deze ruimte. Maar even terug na onze verdere bevindingen. Het huren van ski 's is erg duur. Het eten is lekker en goedkoop. Ook de skipisten zijn over het algemeen best aan de prijzige kant, voor wat het is. Met 2 kleine kinderen is de piste nog o.k.. Na bekomen te zijn van de eerste schrik hebben we het appartement deels gepoetst en heringericht en met de zelf meegebrachte kinder dvd'tjes komen wij er wel. Wij zullen echter niet snel meer via Interhome boeken. Beschrijving en werkelijkheid zijn ver te zoeken ( of wij hebben het verkeerd geïnterpreteerd :))

  • Met familie
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Leo Verweij op 2 januari 2012

Zijn nu voor de 4e keer in Zelezna Ruda geweest in hetzelfde pension te weten Böhmerwald. Prima verblijf met gastvrije eigenaar en een fantastische, goed betaalbare, keuken. Voor de "echte" skiër is Zelezna Ruda waarschijnlijk niet alles, maar voor ons fantastisch. Kleinere helling(en) maar heerlijk glooiend. Verder mogelijkheden om te langlaufen. Als dit even niet kan vanwege de condities is er een prachtig (gratis!) gebied in Duitsland op ongeveer 10 kilometer. Voor ons hoeft Oostenrijk of Frankrijk in principe niet. Last but not least: Tsjechië is nog bijzonder goed betaalbaar.

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Anoniem op 1 maart 2010

dit was ons 2e jaar in zelezna ruda. vorig jaar waren we in spicak wat qua skieen (stoeltjeslift) langere piste en groter gebied. we wilden dit jaar in het dorp zitten vanwege het vertier in de avond! We zagen allemaal disco's en casino's en barretjes nou verderals zien hebben we het niet gehad want het is er s?nds gewoon uitgestorven! Met een ploeg van 13 volwassenen in de leeftijd van 16 tot 53 was er s?nds niets te beleven. He t voordeel zag je op de pistes terug hier waren geen wachttijden en lekker rustig! we zijn ongeveer 4 nederlandse gezinnen tegengekomen! de mensen zijn over het algemeen stil en niet echt klantvriendelijk. Het voordeel van dit gebied is dat je de hele week de auto niet nodig hebt je kan voor weinig geld alles met trein of bus doen! Het was trouwens wel een geslaagde vakantie met veel sneeuw, mooi weer en lekker eten en alles voor een fijne prijs! Wij gaan volgend jaar weer!

Anoniem op 16 januari 2010

wij zijn in Spicak geweest en hebben een heerlijke week gehad. We zaten in een gezellig huis ''Bobrovka'', 100 meter van de piste (via Tjechie tours). Voor de beginners is het gebied in principe uitstekend. De leraren spraken alleen zeer slecht tot geen engels, personeel beetje kribbig soms. de beginnerspistes waren wegens slechte sneeuwcondities helaas dicht waren en de kinderen moesten daarom direct naar moeilijker gebieden. voor gevorderden is het gebied te klein en weinig uitdagend. verder vond ikzelf het gebied erg mooi - eens wat anders dan Oostenrijk of Frankrijk. en zeker een aanrader een dagje ''?piste'' te gaan met de auto en wat rond te toeren of naar nabijgelegen stadje te gaan. kortom: voor beginners prima, voor gevorderden niet geschikt.

ellen op 21 augustus 2006

voor gezinnen met kinderen die net beginnen met skieen prima gebied, vanuit hotel in centrum loop je naar de skipiste alwaar je ook je materiaal kunt huren. over het algemeen vrij sneeuwzeker. je kunt qua vriendelijkheid niet vergelijken met oostenrijk en duitsland daar tegenover staan de prettige prijzen. voor wat gevorderde skieers is skigebied spicak op circa 10 minuten rij afstand prima geschikt

dukes op 18 augustus 2006

in dit gebied is sinds kort een 4 persoons stoelift in gebruik,geen sleeplift meer naar de top.Er is nog wel een wachtrij maar die is 10 minuten.Goede mogelijkheden voor een hap en een slok. Aande kant van hotel horizon is de wachttijd 20-30minuten en een 1 persoonslift, in 5 minuten is een ervaren skieer beneden!Beneden een houten krot waar je een hap en een slok kan krijgen. uitpuilende vuilbakken en pas op in gebied wordt gegrossierd met wielklemmen; voor te laat betalen, net buiten parkeer vak staan(is door 30cm laag ijs niet te zien!!!)etc.Wat een sufferds ze jagen je gewoon weg, terwijl het op de piste goed vertoeven is

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum: