Verslag Zuid-Tirol (IV)

Rogier op 02 januari 2010· 3 reacties

Niet geheel onbelangrijk voor een wintersportgebied: hoe is het gebied, hoe zijn de pistes en is er voor ieder wat wils? Ik heb Kronplatz onderworpen aan een grondig onderzoek en kan concluderen dat er weinig op aan te merken valt.

Snowboarden en skiën
Met 105 kilometer aan pistes, 3 moderne skiliften en een hoogte van 2.275 meter heb je genoeg mogelijkheden om je uit te leven op de pistes. De Kronplatz doet, ietwat oneerbiedig, aan als een grote puist: vanaf de top kun je alle kanten op en het mooie is dat je op 2.275 meter net boven de bomengrens zit. Afdalingen gaan dus altijd door de bossen. Opvallend vond ik vooral dat de pistes vrij breed waren. Ideaal voor zowel de beginnende skiër als de ervaren snelheidsduivel.

Kinderopvang
Uiteraard is er kinderopvang mogelijk, en met een beetje geluk zijn de juffen Nederlandstalig of spreken ze Duits/Nederlands met het kleine grut. “Spelend leren” is het devies van de skischolen, dus de kids leren niet alleen skiën, maar ze krijgen ook vele waardevolle grondbeginselen en tips voor de eigen en andermans veiligheid mee.

Sneeuw
Nu, as I speak de eerste week van de kerstvakantie, is de sneeuw voortreffelijk! Naast de natuurlijke sneuwdumps, heeft Plan de Corones een geavanceerd systeem om technische sneeuw te maken. Een simpel principe: opgevangen smeltwater wordt bij vriestemperaturen de pistes opgespoten. Zo krijg je perfecte sneeuw, zonder chemische bestanddelen. Dalafdalingen zijn mogelijk en voor zover ik weet zijn momenteel alle liften open.

Sit-to-ski
Een leuk speeltje: de sit-to-ski! Op een 1 meter 20 lange ski wordt een speciaal daarvoor gefabriceerd stoeltje geplaatst. De benen worden over de twee houdgrepen gelegd die aan de voorkant van het stoeltje bevestigd zijn. En hup, al carvend de piste af! Je kunt hier vrij hoge snelheden mee behalen, temeer daar de eventueel aanwezige valangst compleet wordt weggenomen omdat je zo laag op de piste zit.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Hi Tjeerd,

Het filmpje is niet overgekomen. Ik ben benieuwd.

Ik ga er achteraan!

Leuk bericht ik ga er de laatste week van Januari heen ben benieuwd!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie