Kinderen traceerbaar op skipiste dankzij GPS

Rogier op 20 mei 2010· 8 reacties

Het bekende skigebied Whistler bied de mogelijkheid om kinderen uit te rusten met een GPS. Zo kan het skigebied en de ouders altijd precies weten waar de kinderen zich bevinden. Een goed idee of betuttelend?

Altijd en overal
De GPS armbanden bieden aan ouders, ski-instructeurs en pisteurs de zekerheid dat kinderen altijd direct gelokaliseerd kunnen worden. En dat op ieder moment van de dag ouders weten waar hun kinderen zijn. Een geruststellend idee voor velen.

Ook leuk
Buiten dit veiligheid aspect is het dankzij deze GPS ook mogelijk om alle daggegevens aan het einde van het skiën te downloaden. Zo is te zien hoeveel de kinderen hebben geskied, hoeveel en welke pistes ze genomen hebben, de gemiddelde snelheid en de totale skiafstand. Dat is natuurlijk hartstikke leuk om te weten.

Betuttelend
De vraag is echter willen wij in Europa ook zo’n GPS systeem. Is dit een volgende stap richting ‘Big Brother is watching you’ of is het dit noodzakelijke en logische extra veiligheid dankzij moderne technieken? Wat denken jullie?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik vind het erg betuttelend. Laat ze zelf s’avonds vertellen wat ze allemaal gedaan hebben die dag. Is toch veel leuker dan dat je dit al weet.

Noem het een GPS en iedereen vreest voor zijn/haar privacy, noem het een navigatiesysteem en het is een noodzakelijke must-have. Vermakelijke conversaties met ééncelligen als het onderwerp op tafel komt! ;)

BBIWY is geen sprake van, daar er niemand interesse heeft in wat jouw onvolgroeide nageslacht op de piste doet. Zij die dit werk doen, hebben dure opleidingen gehad en zijn niet goedkoop qua loon. Deze hebben dus wel wat beters te doen dan hun werkdagen te vullen met Herman die met zijn 3 kinders van de piste af kruipt, terwijl vrouwlief gebukt gaat voor Alphonse.

Conclusie: onzinverhaal! Afhankelijk van hoe je met de gegevens omgaat, is het betuttelend of niet. Leuk is GPS zeker, tenzij je bij INTERPOL in de top 5 staat én zij de KEY van dat ene GPS-apparaatje aan jou weet te koppelen…

Ik vind het wel grappig. Ik wil het eigenlijk voor 1 van mijn katten :-)

Ligt Whistler niet in Canada? Lijkt me wel leuk voor de kinderen om te weten hoeveel ze op een dag geskied hebben.

Bert heeft wel humor :)

Doorgeschoten westerse luxe en tegelijk armoe, de kinderen wel droppen maar het niet vertrouwen cq gerust zijn. Ligt Whistler niet
niet in Canada??? Wat een grapjas die Erwin.

Klopt Erwin, Whister ligt inderdaad in Canada.

Mooi systeem, helpt zeker voor de veiligheid. Denk aan kinderen en ouderen. Overigens dergelijke systemen worden ook volop toegepast in nederland. Kijk maar bij http://www.zorgriem.nl en http://www.mobiletrack.nl

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie