Rusland een 'nieuw' wintersport land

Rogier op 09 juli 2010· 9 reacties

null

Karachayevo-Cherkessia en Kabardino-Balkaria zijn namen die Europese skiërs in hun oren moeten knopen. Met de komende winterspelen in Rusland zouden deze gebieden weleens het begin kunnen inluiden van een nieuw wintersportland: Rusland.

Groot
Rusland is enorm, en dit land heeft een enorme hoeveelheid aan bergen die 's winters onder een goede laag sneeuw komen te liggen. Een enorm potentieel voor wintersport gebieden. De Russen zelf geloven er heilig in dat er een ski industrie kan en zal ontstaan in dit (arme) land. Bij pro-freeriders en toerskiërs is Rusland al relatief bekend maar voor de traditionele wintersport is dit land onbekend.

Investering
De Russen hebben vijf nieuwe skigebieden gepland voor de komende tien jaar. Miljoenen euro’s worden in dit project gepompt wat een totaal van 800 km(!) aan skipistes moet opleveren. Een grote die zonder problemen kan concurreren met de grootste gebieden in Europa. Deze investeringen worden gedeeltelijk gedaan door de Russische staat en voor een ander deel door de private sector.

Vrede
Rusland hoopt dat deze gebieden die zo’n 16000 banen moeten opleveren vrede en rust terug brengt in de regio. Men hoopt dat de toenemende welvaart de rust in deze regio brengt waar politieke en religieuze spanningen zo’n duizend doden per jaar kost.

Al met al hele ambitieuze plannen en er moet nog heel wat gebeuren willen deze skigebieden draaien. Zal dit een positief verhaal worden met goede afloop of een ecologisch en economische strop voor de regio die spanningen alleen maar zal doen toenemen? De tijd zal het leren…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Dat is pas eerlijk de Russen hun eigen skigebiden in Rusland En de europeanen hun eigen gebiden in Europa, Kunnen wij ook weer aan het eind van het diner ons toetje krijgen in het hotel…zondeer dat 50 russen in joggingbroeken en slippers en T-shirts die al voor de soep aan hebben weg gekaapt! sorry, de goeden leiden hier ook weer on der de slechten

Da’s een goeie zaak! Russen hebben behoefte aan een ski-oord in eigen land waar ze hun zuur verdiende centjes kunnen achterlaten. Ik zou het niet erg vinden als er wat minder Russen naar gemütliche Oostenrijkse plaatsen komen. Heb nog niet veel prettigs van het aso-volk gezien…

hooooooooooooi!!!

hallo hoe gaat het???

goed en met jou?

jhaaaaaaaa!!
alles goed dit is leuk!!!

Ik vind het een goede idee. Amai jullie zijn vriendelijk tegen Russen. Alleen ze zijn altijd zo vriendelijk tegen jullie als jullie naar Rusland willen!!!Ze zijn helemaal geen aso-volk. Je zijt hier gwn racistisch bezig joeng. Als je het ni leuk vind zeg het dan in hun gezicht of durft je ni soms? allemaal grote mond maar weinig doen…Ik heb ook veel mensen gezien in oostenrijk die niet zo leuk waren. Jullie hebben gw, zo een slechte indruk op Russen terwijl ze niet zo slecht zijn! Natuurlijk 't zijn totaal andere cultuur maar geen slechte!

In het artikel staat dat Rusland een arm land is.
Dat is niet zo. Eigenlijk helemaal niet zo. Er zijn West Europesche landen die armer zijn!

russen zijn vieze tyfuslijders

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie