Naar seizoensopening Ischgl

Roel op 17 november 2010· 17 reacties

null

Officiële seizoensopeningen zijn tegenwoordig niks nieuws meer in de Alpen. Toch is er één plaats die het ieder jaar weer grootser en spectaculairder aanpakt en hierin bovendien een reputatie heeft. Ik heb het over Ischgl, van 26 t/m 28 november is het weer zo ver en ik ben erbij

Nu vanuit Nederland
Lange tijd was Ischgl voor Nederlanders een blinde vlek op de wintersportkaart. Nederlandse touroperators kwamen er nauwelijks en publiciteit voor deze plaats was zeldzaam. Eigenlijk te gek voor woorden want de feiten liegen er niet om: 238km piste waarvan 90% boven 2000m en een grensoverschrijdend skigebied met het Zwitserse Samnaun. Geen wonder dat veel Duitsers er al decennia komen, niet in de laatste plaats om de uitbundige après-ski.

De Idalpe op 17 november, om van te watertanden...
De Idalpe op 17 november, om van te watertanden...

De laatste jaren druppelen er ook steeds meer Nederlanders binnen, en dit jaar speelt voor het eerst een Nederlandse vliegmaatschappij in op de belangstelling. Transavia.com vliegt vrijdagochtend vanuit Amsterdam naar Innsbruck en keert zondagavond weer terug. Je hebt dus bijna drie volle skidagen en je hoeft maar één dag verlof te nemen. Totale vliegsom: €179,00 inclusief tax.

Concert Gossip
Zaterdagavond treedt de Amerikaanse band Gossip op in het dorpscentrum van Ischgl. Entree is vrij met je skipas. Hou je daar niet van, dan kun je terecht in de vele après-ski bars waar Ischgl mee berucht is geworden (bij onze oosterburen in ieder geval!). Ik heb het tot nu toe alleen van horen zeggen maar ben blij dat ik het na 28 november ook uit eigen ervaring kan vertellen.

Je kunt je nog steeds opgeven via de website van transavia.com of Arke die daarin gezamenlijk optrekken. Wie weet komen we elkaar dan tegen want ik zit in hetzelfde vliegtuig.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Ischgl is geweldig! Ischgl is ook geweldig duur! Je hebt er in de eerste plaats een ski- en bergparadijs. Het heeft een geweldig goed infrastructuur, zowel verkeerstechnisch als skitechnisch! Het mooie is natuurlijk de samenwerking met het Zwitserse Samnaun. Waarom is Samnaun zo bijzonder? Samnaun is namelijk belastingvrij gebied. Met name sigaretten en alcoholische producten zijn daar bizar goedkoop! Wel oppassen dat je niet te veel mee neemt, want de douanier gaat in het gebied op de ski controleren, ook iets unieks!
Ischgl/Samnaun hoort in het rijtje Nobel Ski Resorts thuis, naast Arlberg in Oostenrijk en Sankt Moritz in Zwitserland.

Het skigebid is erg mooi, maar vaak ook erg druk. Bij de palinkopf en vesil wordt hetw el wat rustiger. een aanrader. Wil je minder drukte dan is Samnaun een heel mooi alternatief.

Wij gaan al jaren naar Ischgl, vooral omdat er nog niet al te veel "hollanders" komen. Je kunt dus beter niet al te veel reclame maken.;-)

Wel aan te merken dat het absoluut geen familiedorp is. Het is er één groot feest!

Geniaal gebied! Ischgl is inderdaad duur. De omliggende plaatsen als Kappl, Galtür en See zijn een stuk goedkoper. Vanuit daar is met de skibus of auto Ischgl makkelijk te bereiken. Zowel qua vertier op of om de piste zeker aan te raden.

Roel je gaat een leuk weekend tegemoed zal je zeker bevallen.zoals je schreef word het wel steeds drukker met de nederlanders. ik ben zelf 5 jaar achter alkaar na de sluiting geweest ook schitterend om mee te maken .8 jaar terug zag je nog geen 10 nederlandse kentekens met de sluiting dit is nu flink veranderd.zelf ga ik meestal voortaan een week na de opening en een week voor de sluiting.lekker rustig ( voor Ischgl) en toch altijd prima sneuwcondities vanwege de hoogte van de pistes.ik wens je veel plezier maar dat gaat zeker goed komen.

Ischgl is mijn favoriete bestemming, veel snelle liften groot en afwisselend maar toch compact. En duur hoeft het niet te zijn als je een huisje in mathon kappl of see neemt via de locale vvv websites eten op de pistes is ook niet duur te noemen voor 10-15 euro kun je tussen de middag prima eten. de skipaspreis is vergelijkbaar met andere gebieden in oostenrijk alleen krijg je meer waar voor je geld kwa pistes liften uitgaan en bergrestaurants.
En of er nou veel of weinig nederlanders zijn maakt mij niks uit ik ben er om te skien/snowboarden, en nederlanders zijn zo erg nog niet op vakantie invergelijking met italianen of fransen bijvoorbeeld.

wat Niels schrijft is ook mijn mening.
heerlijk gebied!

Vele gebieden in Oostenrijk gezien, toch is en blijft Ischgl mijn nr 1. Januari / februari 2011 wederom aldaar te vinden. Zeker de pistefeesten rond het middaguur bij Paznauner Taja zijn een aanrader om al in de apres-ski sferen te komen!

Veel plezier alvast aldaar!

Ischgl is echt top.Ben er 2keer geweest,veel liften en brede pistes.De laatste keer was in het weekend[jammer, topdrukte].

Zonder meer gigantisch mooi skigebied. Gooi de superlatieven maar los. Groot, breed, snel, vol, duur, feest enz.
Om 11.00u helemaal ondersteboven geskied worden door een dronken Rus, die met zijn blonde stoeipoes om 13.00u weer achter een steak met een fles rode wijn zit, behoort hier ook tot de mogelijkheden.

IDD. Russen…
Om 11.00u al wat halve liters achterover gegooid op Alp Trida. Daarna skiën ze als een dolle naar Idalp om gezien te worden in het restaurant waar het vrouwtje haar nieuwe ski-outfit komt showen die ze die ochtend voor veel te veel Euro’s heeft aangeschaft in een van de veel te dure shopjes in het dorp beneden.

ischgl is geweldig.
slapen in wirl, maar de pistes in ischgl zijn exht helemaal te gek.
Ga over 3 weken…kan niet wachten!!!

@roel, ik ga zelf ook naar Ischgl volgend weekend, kun je aangeven wat de weersvoorspellingen zijn voor Ischgl komende dagen, is de dalafdaling open op 26-11? Alvast bedankt

In Maart ga ik hier lekker heen! Maar eerst ook nog een weekje Flachau. Heb er zin in….

Bram ik verwacht dat de dalafdaling open is. Het is koud genoeg voor sneeuwkanonnen en er komt waarschijnlijk sneeuw aan.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Hey Roel, wat super cool dat je naar de seizoensopening in Ischgl gaat! Geniet!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie