Live: Droomcondities

Rogier op 30 december 2010· 13 reacties

null

Het is genieten in Frankrijk momenteel. In alle skigebieden ligt sneeuw, en aan de zuid kant is het vaak zelfs ‘erg veel sneeuw’. In het noorden lagen een aantal gebieden afgelopen week in de wolken, maar toch heeft iedereen de zon gezien en dat vaak met een prima laag verse en natuurlijke sneeuw.

Tweede vakantieweek
Deze tweede vakantieweek van de kerstvakantie is een heerlijke week. Vorige week is er overal sneeuw gevallen en lag er een dikke laag poeder op en rond de pistes, maar daarna is de zon (min of meer) gaan schijnen en is alles helemaal opgeknapt. Skiën op verse sneeuw onder een mooi zonnetje. Kan het beter?

Poeder en blauwe lucht
Ik was afgelopen week dan ook dagelijks op de ski’s te vinden. Want een dikke laag poeder onder een azuurblauwe lucht, dat laat ik niet links liggen. Overal kon geskied worden en de condities waren fantastisch. Buiten de pistes als wel op de pistes was het genieten van elke bocht en op elk moment. Ook valt de temperatuur alles mee. Het is koud en winters, maar verre van ‘te’. Gewoon lekker hoe het hoort. Morgen beloof ik jullie weer een video verslag. Maar eerst hier een aantal foto’s die ik deze week geschoten heb…

null

null

null

null

null

null

null

null

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Het wordt toch echt tijd om te ruilen Rogier. Als je snel bent kun je hier in het Henry Dunantpark in Eindhoven ook nog wel een afdalinkje meepakken. Er ligt nog een redelijk laagje, de poeder moet je dan even uit je bus poedersuiker schudden ;)
Damn, ik wil ook.

mooi rogier al die livereports en blogs is goed voor de voorpret bedankt

Ok very nice had de foto’s nog niet gezien!

Met welk toestel trek je dit allemaal jong , perfecte foto’s.
Het begint meteen te kriebelen , schuiven plat tegen den berg . BEESTIG

Oh mijn god, … mag ik even jaloers zijn?!

Rogier: ik word toch wel erg jaloers op hoe jij je zaakjes hebt geregeld. Wonen tussen de bergen en de tijd kunnen vinden om te skien als de condities top zijn. Super.

Complimenten voor jullie superwebsite. Ik kijk elke dag wel één of twee keer of er nieuwe items op staan.
Ook de techniektips vind ik prima.
Ik ben zelfs zover dat ik mijn ski’s en die van de rest van the family zelf slijp en wax. Met jullie tips en links naar de goede sites is dat heel aardig gelukt. Nog twee weken en dan ga ik voor het eerste lange weekend. Er zullen er nog wel een paar volgen dit seizoen.

Jouw site is prima voor de voorpret.
Ga zo door!!!

Super zijn de condities hier in Les 3 Vallees helaas niet helemaal… Mooi weer dat wel, maar het mag dringend wat bijpoederen!

Kwijl! Heerlijk!

bah wat ben ik jaloers ;), goed geregeld man!

very nice pictures, niets mooier dan zo’n donkerblauwe lucht op de sneeuw
droomcondities zijn echter voor het noorden ver te zoeken, ik hoor slechte geluiden over ijzige pistes, modder en rotsen in portes du soleil, veel te weinig poeder daar

Prachtige shots!!

Ik vroeg me af chase of pan je de skieers als je deze foto’s maakt?

De snelheid zit er namelijk goed in!

Maandag naar Valle d’Aoste, La Rosiere :)

@mathys

Ik denk niet dat rogier echt panning toepast, dit zou nameljik resulteren in achtergrond onscherpte en deze achtergronden zijn toch erg mooi strak,

@ Rogier, erg mooie shots wanneer mogen we je tweede foto tutorial verwachten?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie