In skilessen wordt het zelden uitgelegd, en elk jaar zie ik mensen stuntelen met het dragen van hun ski’s vandaar dat ik deze Tips and Ticks heb gemaakt. Een paar tips hoe je ski’s het beste en makkelijkst op je schouders draagt. Zodat de afstand tussen je parkeerplaats of hotel naar de piste toe geen ramp hoeft te zijn…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Er bestaan nu ook van die bandjes die je om je schouder kan doen, en daar je ski’s in kan hangen.
Geen idee of het wat is, ik draag ze altijd op de manier van het filmpje.

leuk idee voor een filmpje… misschien erbij vermelden dat je niet om je heen moet gaan kijken als je je ski’s zo op je schouder hebt als er veel mensen rond je staan… Dan rollen er koppen… en dat maak je helaas maar al te vaak mee… ;-)

Haha leuke tip, moet ik zeker mn vriendin eens meegeven. Die staat vaak te sukkelen met de skis…

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Ha, ik krijg die tips ook altijd! :) Maar ik krijg altijd last van mijn schouder (ook met platte kant van de ski erop).

Ik draag ze zelf altijd onder mijn arm en laat ze in mijn taille op mijn heup rusten. Dat is niet zo zwaar, en in mijn geval is mijn heup minder gevoelig dan mijn schouder…

Helder, zo werkt het idd. Maar als je dan je stokken vergeet, draai dan niet zomaar om, maar kijk of er iemand achter je staat!

Waar doet die Rogier het van: Hele dagen beetje skien, mooi materiaal, nieuwe Nissan onder de billen!!!

een iets moeilijkere manier, maar wel comfortabel: leg je ski’s op de grond en lus het riempje van je ene skistok om de voorkant van je ski’s, en het riempje van je andere stok om de achterkant van je ski’s. leg nu de stokken parallel aan je ski’s en haak de puntjes van de stokken ook in het riempje van de andere stok.
als je nu de stokken met 1 hand in het midden optilt, heb je als het ware een handtas…

kan helaas geen foto hiervan vinden…

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Net voor het vervoer (vooral als alles in een bus wordt gesmeten) een grote tas op wieltjes van Dakine gehaald. Nu al blij mee. Verder draag ik m’n ski’s ook zo als Rogier, behalve als het echt ver lopen is. M’n rugzak/camelbag heeft een mooi systeem waarmee ik ze op m’n rug kan dragen en neemt ook de druk op je schouders weg. Maar voor korte stukjes is op schouder prima.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

Natuurlijk is dat een fijne manier van ski’s dragen, maar waar ik mij mateloos om erger is ouders die hun koters (peuters, kleuters en ouder) dit ook meteen proberen aan te leren. Doe dit nou niet bij kleine kinderen. Ten eerste is het te zwaar voor de kinderen en ten tweede gebeuren er zo ongelukken. Ik leer de kinderen altijd de ski’s rechtop te pakken als een knuffel; dus beide armpjes om de binding, zo kunnen ze het makkelijk tillen en slaan ze geen andere kinderen tegen het hoofd als ze spontaan omdraaien.
Dus op zich ook handig om hier ook aandacht aan te besteden!

@ Ferdinand, ik Frankrijk noemen we dit de ‘Valise Marseillais’, het grote nadeel van dit systeem van dragen is dat de staalkanten erg snel de lussen van de stokken doorsnijden, en dat het altijd even puzzelen is… . Als je dit doet met huur ski’s/stokken krijg je ‘ruzie’ met de verhuurder ;-)

Click. Click. Peace

Het allerleukste is als je gezinnen ziet met 2 of drie kinderen naar en van de skiles. Pappa met 3 paar ski’s op zijn nek. Mamma met haar eigen ski’s, helmen, stokken en de kinderen aan haar jas hangend.
Op deze manier heb ik dat welgeteld 1 keer gedaan. Het jaar daarna heb ik bij de ANWB een heel simpel goedkope skidrager voor kids gekocht voor het enorme bedrag van € 4,95. Ik heb ze nu al een jaar of 7, ze gaan nog steeds twee keer per jaar mee en ze hebben hun geld dus dubbel en dik opgebracht. Ook heel handig voor mamma’s. Het ding bestaat uit 1 riem die je kruiselings over je borst doet. De ski hangen daarbij een beetje scheef op je rug, zodat ze niet in de weg hangen bij het lopen, maar zeker niet mensen om je heen irriteren. En zit een kussentje ter hoogte van je ene schouder waar ski’s op rusten. De ski klik je onder en boven de binding vast met een klikgespje. Het is een super ding voor bijna niks. Ik weet overigens niet of ze nog te krijgen zijn bij de ANBW. Kids zijn momenteel 13 en 10 en gebruiken ze nog steeds als ze alleen op weg gaan naar de piste. Je kunt het ding daarna oprollen en in je zak van je jas steken.

Wij gebruiken de http://www.skicarrier.nl, vooral voor de wat langere stukken een verademing… helaas ben je niet beschermd tegen de sukkels die jou voor je kop slaan met hun zooi. :(

Zo je ski’s dragen is ok als er niemand in de buurt is, maar dat is maar zelden natuurlijk. Daarom is het wél beter je ski’s met de zijkant op je schouder te leggen. Wanneer je dan toch per ongeluk iemand raakt zal het wel (fameus) pijn doen, maar heb je je ski’s plat op je schouder, kan dat voor een fikse verwonding (kap in het hoofd bv) zorgen. Ik leer m’n leerlingen dus altijd aan ze op de zijkant op hun schouder te dragen. Of nog beter: rechtop, rustend tegen je schouder, ze vasthoudend aan de rem van je binding. En er dan ook voor zorgen dat bij de voorste ski de rem onder de andere zit, anders schuiven ze uiteraard ook uit elkaar.

Hoe doe je dat met een snowboard !!!

Pedro, die draag je gewoon onder je arm of evt. met een band tussen de twee bindingen… tijdens de hike gaat het board aan de rugtas.

@Johan: Als je ze gewoon leert uitkijken dan maakt het niet uit en gaat de skikleding ook wat langer mee. Als het druk is gewoon rechtop, zodat niemand er last van heeft. Maar het zou sowieso vrolijker zijn als iedereen gewoon rekening met elkaar houdt.

Overigens heeft Rogier het o.a. over de weg van auto naar lift en auto naar hotel. Daar is het natuurlijk rustiger dan wanneer je bijvoorbeeld het gebouw van de gondelbaan binnenloopt.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

hee Rogier, hoeft jou auto niet opslot?

@Robbert: ik denk dat de cameravrouw de afstandsbediening bij d’r droeg :)
@Rogier: Valise Marseillais is inderdaad niet bevordelijk voor de riempjes, maar wel voor je armen/schouder/etc. en met eigen stokken maakt het ook niet uit toch? :)

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Mijn vrouw en ik gebruiken beide de skicarrier … fantastisch!

Onze skies zijn vrij zwaar en daar merken we helemaal niets van en we hebben de handen vrij om de skies van de kids te dragen.

wow ja klopt zeker, is echter het eerste wat mijn beginners van me te horen krijgen.
Mensen zijn echter zo eigenwijs ;)

Viele Wege fuhren zu Gott Einer geht uber Die Berge

Goeie manier idd, maar er zijn toch veel mensen die zo rondjes gaan draaien en vervolgens iedereen in een straal van 2 meter neer slaan, maar op minder drukke stukken de beste manier. Heb zelf ook een draagriem, zoals ook in een van de reacties werd genoemd. Dit systeem is met name geschikt voor de kleinere ski’s, dus voor kinderen en mensen die niet groot zijn is deze ook ideaal. Makkelijk te bevestigen en verstelbaar; voor enkele euro’s te koop bij de ANWB. Zelf draag ik mijn ski’s toch meestal met één hand tussen de bindingen, dit kan aangezien ik hier wel kracht voor heb, maar dat is dus voor lang niet iedereen weggelegd

Hall Rogier,

Goede tip, ik heb dit destijds geleerd van mijn (oude) skileraar in Oostenrijk. Maar nog 1 tip: Draag je skistokken met dezelfde hand als waar je je ski’s mee tegenhoud. Nu loop je gevaarlijk met je ski stokken naar achteren te zwaaien. Vind ik zelf altijd zeer irritant!

Waar ik me wel mateloos aan irriteer is (op de manier wat in dit filmpje is aangegeven) dat mensen totaal geen besef hebben dat er ook nog mensen achter hun kunnen lopen. Oftewel in mijn geval, ik al enkele keren de ski’s zo in mijn gezicht geplant kreeg. Omdat de ski uiteinden bij mij vaak op ooghoogte zitten. Niet leuk dus…

Gelukkig hoef ik zelf nooit zo ver te lopen, maar wanneer dat wel moet, pak ik mijn ski’s gewoon aan de onderkant vast en leg ze dan op mijn schouder. Niet de meest makkelijke manier, maar zo weet ik in ieder geval zeker dat mijn ski’s geen hinder vormen voor de mensen achter mij.

Misschien wel het gemakkelijkst, maar wel altijd goed opletten dat als het druk ik je niet ineens omdraaid… dan heb je zo een paar staalkanten in Duitser z’n hoofd staan ;)

Rogier bedankt hoor, nu hebben we nog meer "glazenwassers" in de alpen. Naja ik hou me helm wel op hoor.

Handig filmpje! :) Is overigens helemaal niet zo moeilijk om ski’s te dragen, maar soms zijn ze inderdaad zwaar. Op deze manier (zoals uitgelegd) is mijn ervaring ook dat het dan het lichtste is.

@Rogier:
Overigens viel me in je filmpje één ding heel erg op: "Ik woon nu een paar jaar in Frankrijk…" en aan het einde van het filmpje zie ik een NL-kenteken?!?

Ik dacht dat je dan wel een kenteken uit Frankrijk zou hebben aangevraagd… Ik neem aan dat je daar ook als bewoner bij de gemeente staat ingeschreven. Of heb je meer belastingvoordeel om je NL-kenteken aan te houden?

moet je oppassen als je je omdraaid niet iemand met de skij aan het hoofd slaat

@ Frans, ik rijd al 7 jaar met een Frans kenteken, (zelfs een Frans rijbewijs) en betaal braaf mijn belasting in Frankrijk ;-). Het is ook niet mijn auto, maar de auto van een Nederlandse vriend van mij die langskwam.

Click. Click. Peace

lekker dan is het nog de auto van een vriend ook die je niet op slot doet hahahahah zal ie blij mee zijn. Goeie Tip!

Seriously snow addicted family!

Sorry dat dit eeuwen oude topic gebumped is. Helaas was het een spam bericht. Gelukkig hebben we dit onderwerp meegenomen in de academy: https://www.wintersport.nl/academy/beginner/hoe-start-je-com…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie