Wat begon als een ‘gewone’ skidag met een gezellige groep wintersporters eindigde in een heerlijke dag met veel verse sneeuw! Het Skicircus van Saalbach-Hinterglemm (en natuurlijk Leogang) was voor ons het skigebied waar wij rondom het Glemmtal zijn gaan skiën. Ons startpunt was bij de Zwölferkogl in Hinterglemm vanuit hier zijn we linksaf gestoken richting de oostelijk gelegen ingang van het dal. Het skigebied van Saalbach leent zich er voor om in 1 dag rondom te kunnen gaan. Voor snowboarders betekent dit veel paden werk, wat uiteraard voor skiërs net iets gemakkelijker te doen is. Het feit dat je een mooie ronde kunt maken is natuurlijk wel erg leuk.

Mijn groep die mee was naar dit gebied heeft in ieder geval erg genoten. Door de verse sneeuwval van de dag ervoor konden we in de ochtenduren op een geschikt stukje zelfs de eerste ‘diepsneeuw’ bochten draaien. Na de koffiepauze begon het weer hevig te sneeuwen, heerlijk!

Uiteraard hebben we de dag afgesloten met een après-ski avond in de Goassstal! Dit gebied staat niet voor niets bekend om zijn gave dagen en lange nachten!

martijn
begon in 2002 deze website. Later was hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling.

Plaats een reactie

Ge-Wel-Dig!

Wanneer is de volgende super skisafari? Mijn vriendin is mee geweest en zou graag ook willen.zij herkende je filmpje!groetjes

Nog iets meer dan 2 weken wachten en dan gaan we ook naar Hinterglemm, krijg er nog meer zin in als ik deze impressie bekijk! Nice!

Gang is alles! Après ski kan alleen in de bergen :-)

leuk gebied dat S-H. Vroeger veel geweest. zie alleen dat de bernkogel nog steeds die oude sesselbahn is. als er poeder is in S-H kun je je lol op.

Hee Bart, leuk filmpje weer!
Ik vroeg me af met welk nummer dit filmpje (en vele vorige) opent.

Ik ben vorig jaar naar Hinterglemm geweest en ik ga er niet meer naar terug. Het skigebied loopt niet lekker nog nooit zoveel geprikt en daar hou ik niet van. en daarnaast ook veel paden. Tel daarbij op dat de hoogste top maar 2000m is en het word al heel wat minder. Nee geef mij maar Solden dat blijft toch echt nr 1 voor mij.

@ Anoniem:
Veel prikken? Dat vind ik nu juist wel reuze mee vallen. Sterker nog, als je een beetje kunt skiën, hoef je in dit gebied echt nergens te prikken. En waarom wordt het gebied heel wat "minder" als de hoogste top "maar" 2000 meter is? Dat lijkt mij toch echt grote onzin!

Hier krijg je toch heimwee naar…
Super fimpje!!!

Hoi Bart,

Leuk om ons superskisafarigroepje(scrabblewoord!) over het internet te zien skieën!
Ben dan wel met een flinke griep thuisgekomen, maar dat is bijna over en snel vergeten, in tegenstelling tot de leuke safari.
Ben van plan morgen eens voor schoenen in Bilthoven te gaan kijken. Hopelijk kan ik ze dan volgende week in de Wilder Kaiser uitproberen. Ik heb er zin in!

Veel skiplezier, de groeten van Jan.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie