Live uit Zugspitz Arena - Lermoos

martijn op 04 februari 2011· 15 reacties

Onze Belgische lezers Vincent en Olivier stuurden ons tijdens hun vorige wintersportvakantie veel foto’s en filmpjes. We waren zo onder de indruk, dat ze de winnaar zijn geworden van de sneeuwverslag wedstrijd. Daarom doen ze de komende dagen live verslag doen uit de Tiroler Zugspitz Arena. Lees hieronder het verslag van hun eerste dag in Lermoos.

null

In zijn geheel tellen de pistes in dit skigebied 147 km, maar zoals vele ski-oorden in Oostenrijk is ook de Zugspitz Arena opgedeeld in 6 kleinere gebieden, die je allemaal wel zeer makkelijk met de bus kan bereiken. Lermoos was vandaag als grootste van de 6 als eerste aan de beurt

Verrassende condities
De sneeuw- en weergoden waren vandaag alleszins onze beste vrienden. We hebben bijna de hele dag de zon gezien aan een helderblauwe hemel. Normaal gaat dit gepaard met veel ijzel en pap op de pistes, maar niets was minder waar. Harde pistes, maar overal een klein laagje zachte sneeuw dat het tot 16u heeft uitgehouden. Het laatste uurtje hebben we ons een paar keer verslikt in een ijsplek, maar dit was dan ook op een hoogte van 1100 meter! De komende dagen verwachten we nog meer zon, en misschien nog wat poedersneeuw.

Moderne liften
De pistes in Lermoos zijn goed onderhouden, werden vorige nacht perfect afgereden door de pistenbullies en waar nodig hadden de sneeuwkanonnen ook hun werk gedaan. De liften (vooral zeteltjes) zijn zeer modern: zacht opstappen maar toch snel naar boven, zoals het hoort dus ;)! In de andere 5 oorden zijn we dus nog niet geweest, maar volgens het pisteplan lijkt Lermoos het meest moderne liftnetwerk te hebben. De volgende dagen meer hierover!

null

Buiten de piste
Zoals vele medesnowboarders verlaten we al eens graag de piste om wat diepsneeuw op te zoeken. En zijn we blij dat we dit vandaag gedaan hebben! Diepsneeuw waar je meteen een meter in kon wegzakken, paadjes tussen kleine dennenbomen, en natuurlijke jumps om je freestyle skills pijnloos te verbeteren. Off-piste geven wij Lermoos op basis van vandaag een dikke 10.

Voor iedereen
Overall was vandaag echt een topdag. Ondanks dat de Zugspitz Arena een echt familie skigebied is, kunnen we Lermoos ook prima aanbevelen voor boarders. Voor de sleepliftjes in de andere gebieden hebben we een beetje schrik, maar als de pistes (en de off-piste) even goed meevallen als vandaag, nemen we dit er graag bij.

martijn
begon in 2002 deze website. Later was hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling.

Plaats een reactie

Als ik de onderste foto bekijk bespeur ik geen rugzak bij de boarder. Betekent dit dat onze Belgische vrienden geen lawine 3-eenheid bij zich dragen, maar zich wel buiten de piste begeven?

@ Anoniem: Een beetje kort door de bocht deze opmerking ;-) Het kan zijn dat de rugzak even af is (ze houden duidelijk te zien pauze), en het is een geknipte foto waar ik niet veel over rugzakken durf te zeggen…

Rogier

Click. Click. Peace

Over 2 weken vertrek ik naar Lermoos. Dit is dus een verslag waar ik blij van word !

Hey Anoniem, ze zijn wel degelijk met de rugzak op trip. Daar steekt overigens ook hun fotomateriaal en dergelijke bij vermoed ik, vandaar dat die even uit is.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

ik vind lermoos een klein maar fantastisch gebiedje, tenminste als de sneeuwgrens niet te hoog ligt.

Het gebied van Lermoos kennende zit onze Belgische boarder gewoon op/aan de rand van de piste!

Beste Martijn,
Als je vanuit 'n wintersportoord verslag wilt doen middels wat tekst en foto’s; waar kan ik dat dan heen sturen?
Groet,
Bernard

De Zugspitzarena is al jaren onze wintersportbestemming. De sfeer is gemoedelijk; het is er niet te druk (geen lange rijen; ook niet in de krokus)en de verschillende gebiedjes bieden ons genoeg afwisseling. Groot pluspunt zijn de altijd goed geprepareerde pistes. Zelfs in 2008 toen er vrijwel geen sneeuw lag en de temperatuur overdag boven de 15 graden lag was de piste tot een uur of twee nog prima.

Erik

Hoi Bernard, je kunt alles opsturen naar redactie@wintersporters.nl.

Ga volgende week vrijdag naar de Zugspitz Arena (Ehrwald)
Dus ga Lermoos zeker een of twee dagen aandoen.
Krijg er al helemaal zin in als ik dit verslag zo lees.

En wie weet komt er nog een verslag vanuit Ehrwald.

@Kristof: mijn compactcamera past gewoon in mijn broek of jas hoor. Daar heb ik geen rugzak voor nodig.

Leuk verslag, over 2 weken ook weer heerlijk van de piste in Lermoos. Ik vind het een erg leuk gebied zeker voor de kinderen en idd lekker gemoedelijk, maar laat ik het maar niet teveel ophemelen des te drukken gaat het worden en dat willen we ook weer niet.

Voor je het weet staat de "met van Fred" aan de piste :)

Member of global cooling initiative

Ik vindt de Zugspitz wel OK, maar de arena zelf is wel wat te kalm tot een beetje suf.

De Zugspitz Arena is al een aantal jaren ons doel. Bevalt ons prima. Natuurlijk zoijn er grotere gebieden en gebieden met steilere pistes, maar hier is voor elk wat wils.

Voor wat betreft de off-piste spullen die zouden ontbreken: 10 tegen 1 dat ze de skiroute gevolgd hebben. Deze wordt gesloten als er ook maar enig lawinegevaar dreigt. Andere mogelijkheid is door het bos. Daar kan echt niet veel lawine ontstaan.

großes Kompliment an Martijn…Liebe Grüße aus Lermoos

P.S. Biertjuuuhhhh?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie