In het zuiden van Frankrijk een dump, in het noorden niet meer dan een paar centimeter sneeuw. Vandaag blijven de verschillen tussen zuid en noord groot want vooral Italië heeft vandaag sneeuw.

Voor de nieuwe week zinspelen de modellen op sneeuw in meer delen van de Alpen. Toch blijft de onzekerheid groot en kunnen kleine verschuivingen grote gevolgen hebben. Voor de achtergronden bekijk het live weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Bedankt weer voor dit duidelijke weerbericht Roel; zat al vol spanning te wachten vanmorgen :-)
We springen zondag gewoon in de auto naar Damüls en zien wat er gaat gebeuren. En verder dans ik door voor geen regen.
Voor iedereen die naar de zuidkant gaat: sneeuwdansen heeft voor jullie iig geholpen :-) geniet van de sneeuw!

mama on a mission in the snow

Roel, wat een heerlijke vooruitzichten! Ik hoorde dat Italie zowieso nog goed was maar nu wordt het helemaal een toppertje!! doet me goed om te horen. Ook goed dat het ook in de rest van de gebieden eindelijk een beetje sneeuw van betekenis gaat geven…werd ook wel tijd!
Ik kijk iedere ochtend net als rachel uit naar je weerbericht!! heerlijk om te lezen!
groeten
wouter

Ik ben heeeeeel blij, na een vakantie in januari met barslecht sneeuw, nu een heerlijk dump in Le Corbier…

Nu nog even genezen van me oorontstekingen en dan knallen @ Le Corbier, lekker poederhappen :D

Ik hoop dat dit inderdaad gaat geburen, wij gaan nl. de 25e richting Zillertal en dan zouden we de perfecte omstandigheden gaan krijgen qua sneeuw!!! Ik werd al een beetje zenuwachtig, maar wordt nu steeds vrolijker van de voorspellingen!!!

Het is hartstikke fijn dat Roeld duidelijk en eerlijk vertelt hoe het er voor staat. Hij heeft een hele prettige manier van schrijven. Net geboekt voor Italië. En ja wel een beetje op basis van de Alpenweerpraat. a.s. vrijdag vertrek. Zo’n zin in. Iedereen die vertrekt veel plezier.

Hoi Roel, De depressie vandaag (vanuit het zuiden) gaat de alpen niet bereiken en de depressie gisteren is eigenlijk grotendeels ten westen van de alpen langsgetrokken. Als je alleen naar het neerlsagpatroon kijkt lijkt het net of een hogedruggebied boven de alpen de depressies op afstand houdt. Maar er zit momenteel geen hogedrukgebied boven de alpen. Heb jij een verklaring voor deze (schijnbare) weerstand van het alpenmassief? Waardoor worden de depressies op afstand gehouden als er geen krachtig hogedrukbebied aanwezig is boven de alpen?

@nieuwsgierig, de depressie trekt iets zuidelijker langs, dat is de reden dat het zuiden van Zwitserland tot nu toe relatief weinig sneeuw heeft gehad (er zijn uitzonderingen!).

Toch zou ik niet te snel conclusies trekken, we zitten nog midden in de Südstau. Vooral vanavond en vannacht verwacht ik nog het één en ander in de Dolomieten, Osttirol en Karinthië. Morgen kijken we terug!

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Wat zijn de condities en verwachtingen voor komende week voor Serfaus?
Kan iemand mij dat vertellen??

Gaat er nog wat in Gerlos vallen, want het wordt telekens uitgesteld.

Voor de mensen die komende week naar het Zillertal vertrekken: Ik zit deze week in Hoghzillertal. Het is duidelijk dat Tirol om sneeuw staat te springen, maar de complimenten voor de pistediensten. De pistes liggen er hier, zeker 's ochtends, super bij. We hebben gisteren super geskied en geboard in Hoghfügen. Vandaag naar Mayrhofen geweest. Ik weet niet hoe het komt, maar hier lagen de pistes er erg beroerd bij. Veel losse sneeuw en veel ijs. Eergisteren waren we op de Hintertuxergletcher en dat was helemaal super.

hallo
hoe zit het voor alphes dhuez ?

Ik ga vol goede moed al je berichten komende week volgen Roel. Ik ga naar La Toussuire en dat ligt natuurlijk in de Noord Franse alpen dus hoop inderdaad voordat het 26 febr is dat er komend weekend en volgende week een flinke dump komt met sneeuw in Le Sybelle.

Hai Roel, wij gaan naar val gardena, hoe zijn de weersvoorspellingen daar?

Hoi Roel, Het Gasteinertal in het Salzburgerland komt niet heel vaak aan bod bij de verschillende voorspellingen. Kun jij mij daar wat meer over vertellen voor de komende week???

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie