Nederlandse website
Belsiche website

Maximale prijs voor een skipas?

Moderne liften, een flinke meerprijs waard?

Skipasprijzen liegen er soms niet om. Sommige gebieden vargen meer dan vijftig euro voor een dag skiën, zijn dit soort skigebieden de prijs waard? Waar moet een skigebied aan voldoen om duur te 'mogen' zijn? Wat vinden jullie de maximale skipasprijs?

Duur duurder duurst
Grote beroemde gebieden zijn vaak aan de dure kant. Daar krijg je ook vaak wat voor terug, denk aan veel kilometers aan pistes, allemaal strak geprepareerd en snelle moderne liften. maar soms valt dat eigenlijk ook allemaal wel tegen en betaal je nog steeds goed bedrag voor oude liften, uren wachten en amper onderhouden pistes. Dagskipasprijzen gaan ongeveer van 15 euro voor de meest kleine gebiedjes tot om en nabij een goede 50 euro. Wat verwachten jullie van een duur gebied?

Valt er alleen lekker te skiën in dure skigebieden?

Bereid?
Wat vinen jullie de maximale skipas prijs? Maakt dit ook uit met wie je op vakantie gaat? Het is voor te stellen dat als je met de familie gaat dat je dan liever iets goedkopers uitzoekt dan als je met een groep vrienden een paar dagen lekker gaat knallen, of heb ik dit mis? Tot nu toe heb ik het over dagpassen, maar wat betalen jullie per week voor een skipas? hebben jullie een bedrag waar je niet boven wilt gaan of is bij de keuze van het skigebied de skipasprijs niet van doorslaggevend belang?

Duurste versus goedkoopste?
Mijn beste skidagen heb ik beleefd ik kleine skigebiedjes die nog geen twee tientjes per dag kosten. Terwijl ik duidelijk indere dagen heb gehad in de allerduurste gebieden. Wat is het duurste gebied waar jullie ooit zijn geweest? En wat is het goedkoopste? Was het het verschil waard? 

Skipas

Om in een skigebied te mogen skiën , dien je in het bezit te zijn van een geldige skipas. Of... » lees meer

Skipas op urenbasis, een goed idee?

Skipassen zijn duur, dat weten alle wintersporters. Het is altijd weer even slikken als... » lees meer

Huur je eigen skigebied!

Het is mogelijk om een skigebied te huren. Tenminste in Amerika is het mogelijk om een... » lees meer

Rogier van Rijn

Rogier van Rijn woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:

Anton. Magazine

Anton. Wintersport Magazine

Getest: Elan Amphibio 12

Net zoals alle andere modellen uit de Amphibio lijn van Elan is ook de Amphibio 12 een asymmetrische ski. Dat betekent dat je een linker- en een rechterski hebt. En dat werkt prima. De binnenkant... » skitest bekijken