Ik ben na een korte periode in Nederland weer terug in Oostenrijk. Mijn eerste dag besteedde ik op de Kitzsteinhorngletsjer bij Kaprun. Het was prachtig weer en ik heb heerlijk kunnen skiën. De sneeuwcondities zijn hogerop nog prima, maar bij het Alpincenter (2450 meter) ligt duidelijk minder sneeuw dan een maand geleden. In het dal bij Kaprun en Zell am See is het veel te warm en alles nog groen.

Geertje
staat als wedstrijd skiër de hele winter op de lange latten. Haar standplaats is Zell am See in Oostenrijk.

Plaats een reactie

Vorig jaar begin november daar geweest… Was echt grappig als je 's morgens met board in volledige klederdracht bij de bushalte stond in een groene, grijze, mistige omgeving en een half uur later was je boven de wolken onder een strakblauwe hemel op de gletscher… Heerlijk!!

Ik ben jaloers!

Het klopt niet wat zij zegt. Vanochtend stonden de kanonnen wel aan hoor!

Nice video! Is dat een GoPro cam?

@Daan
Je hebt gelijk. Ik heb vanochtend van alle kanonnen inderdaad 1 zien blazen op de Maiskogel, Onderaan de piste. Hogerop is het te warm. En ben benieuwd hoe lang dat heeft geduurd, want de temperatuur liep weer aardig op vandaag. Maar verder werd er geen sneeuw gemaakt voor zover ik kon zien, of het moet eerder of later zijn geweest, dat kan natuurlijk ook.

over 2 weken ga ik die kant op! hopelijk licht er dan wat meer sneeuw, want al die bergtoppen in t zicht is geen klap aan! we zijn opzoek naar offpiste!, maar dat zit er nu nog lang niet in! jammer!

grtzz

Je kan skiën dat is het belangrijkste en de temperaturen yep uiterst aan de hoge kant voor deze tijd vcan het jaar.
Super camera HD waarschijnlijk aan de beeldwaliteit te zien.

RoCo

@Jouri
Inderdaad een GoPro!

Ik ben de eerste week van januari in Zell am See/ Kaprun, dus houd me maar op de hoogte, super verslag!

Jeetje wat een verschil al weer met de herfstvakantie een paar weken geleden! Het moet maar snel weer flink gaan sneeuwen.
Geniet ervan Geertje!
Groetjes, ook van Jelle!

Leuk en duidelijk verslag Geertje!

wij waren hier afgelopen april, temp ruim boven het vriespunt maar wel veel meer sneeuw dan er nu ligt! Wel leuk om de pistes en liften na bijna 8 maanden weer even terug te zien. Ik wens iedereen een mooi wintersportseizoen toe met in ieder geval voldoende sneeuw!

Elke keer als ik zulke jaloursmakende beelden zie, vraag ik me af hoe het kan dat jullie zulke stabiele beelden maken met de camera op een skistok. Als je goed kijkt beweegt de hand waar de skistok mee wordt vastgehouden amper. Rara, hoe doen jullie dat?
Verder erg leuk om te zien!!

Ja zag ook al dat de camera op de skistok was bevestigd. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen (foto?)?
Nog 2 maandjes en dan weer richting val thorens, zin in!!!

@Toniiii: waarschijnlijk met de handlebar mount waarmee je hem ook op een fietsstuur oid zet. Zo doe ik het tenminste…

Hoi Geertje, ik zag dat je je schnallen losgooit in de stoeltjeslift. Is dit tegen koude voeten? en belangrijker: helpt het?

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

@Harm en @Toniii
We gebruiken daar inderdaad een handlebar mount voor. Heel handig voor op de stok, maar inderdaad ook voor op het stuur van een fiets.

@Lisanne
Tsja, die vraag krijg ik vaker, maar kan niet echt zeggen dat ik er een bepaalde truc voor heb. Het is even handig in worden door te doen, maar ik had het vrij snel onder de knie.
Maar soms laat ik de camera ook wel een ‘vallen’. Dan heb ik de stok niet goed vast, draait de stok, en hangt de camera er op de kop onder! Ach ja, hoort er bij.

@Frank
Zo, oplettend! Ik doe dit inderdaad ook tegen koude voeten. Maar ook omdat mijn schoenen zo strak zitten, dat ik het niet trek om de schnallen de hele tijd dicht te laten zitten. Dan gaan m’n voeten slapen en heb ik geen gevoel meer.
Maar terugkomende op je vraag: voor mij helpt het daarnaast ook heel duidelijk tegen koude voeten. Het bloed kan dan beter stromen en ik kan de tenen wat makkelijker in beweging houden in de lift. Misschien dus iets om uit te proberen.
Ik kan trouwens soms best jaloers zijn op mensen die de hele dag op hun schoenen kunnen staan met de schnallen dicht. Maar aan de andere kant kan ik echt niet zonder mijn strakke wedstrijdschoentje!

2de week van januari kom ik u vergezellen . Hopelijk met verse sneeuw.

@Geertje : Al andere merken geprobeerd of verkoper ? Ik heb zowat alle modellen van een winkel moeten aantrekken om uiteindelijk toch één model te hebben waarvan één bot niet optimaal zat , de verkoper had er toen nog een klein zooltje in geplakt en perfect. Ik moet zeggen ze zitten perfect . Van 's morgens tot 's avonds met aprés-ski zonder problemen.

@Christophe
Mijn schoenen zijn helemaal ‘gefit’, dus helemaal aangepast aan mijn voeten en stand van de benen. Maar als wedstrijdskiër heb je gewoon hele krappe schoenen. En dat hebben we ook echt nodig. Hoe directer de overbrenging van voet op ski, hoe beter. Maar dat is wel koud! Ook omdat de binnenschoen dun is. Ligt dus niet aan het merk of de pasvorm. We doen het onszelf aan! ;-)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie