Een goede naam voor toko in skigebied?

Ruud op 17 december 2011· 19 reacties

null
Terras aan de piste

Ik liep in Val Thorens en kwam voorbij een appartementencomplex dat Le Sabot de Vénus heet.Tjonge; dacht ik: ze verzinnen toch wel rare namen voor hun toko; “de klomp van Venus”. Ik bedoel: Venus is als godin van de liefde bekend om van alles, maar een klomp? Mijn belangstelling was gewekt; ik begon eens om me heen te kijken naar de namen van andere complexen en hotels.

Een naam met emotie
Veel bedrijven en instellingen doen enorm hun best een naam te kiezen die een bepaald gevoel over brengt. Dat is in de horecawereld in Val Thorens niet anders; wat te denken van Les chalets du soleil? Dan wordt je toch al vrolijk? En je zal maar logeren in “Les temples du soleil” (de zonnetempel) Alsof je in een Kuifjealbum bent beland. En wat de denken van een vorstelijke naam als La reine Blanche? (de witte koningin) .

Een naam uit de natuur
Anderen hebben zich minder uitgesloofd en gewoon om zich heen gekeken: Les Alpages (de Alpenweide), les Glaciers (de Gletsjers), Le Sérac (De gletsjerijsschots). Ook veel toppen om het dorp heen zijn vernoemd; Le Cime de Caron, Le Roc de Péclet, je vind ze allemaal. En dan zijn er de dieren: Le chamois d’or (de Gouden Gems), Le cheval blanc (het Witte Paard), La Marmotte, Le Gypaete (De Gier) en Les Eterlous (De Gemzejongen). en de planten : Les Ancolies (De Akelei) en L’Oxalys (De Zuring).

null

De Zuring?

Fantasie
Niet iedereen zocht inspiratie in de berg wereld om zich heen; wat de naamgevers van Les Trolles, en Le Joker in gedachten hadden? En de naamgever van La Sherpa? Het winkeliersschap als een zware last? En dan zijn er nog de fantasievollen: “Altineige”, “Altapura” en “L’Eskival”. Vrij vertaald respectievelijk Hoogtesneeuw, Hoog en Helder en Eskidal.

En Venus dan?
En hoe zat het nou met die klomp van de liefdesgodin? Is veel minder exotisch dan het lijkt; Le Sabot de Vénus is een Venusschoentje of Vrouwenschoentje, oftewel gewoon een orchidee.

Kennen jullie hotels of appartementencomplexen met bijzondere namen? Of wat zijn namen die jullie vaak tegenkomen in skigebieden?

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Ha de Sherpa de vreselijk dure Franse berg-supermarkt keten. Ik heb wel eens gehoord dat het de naam het ‘pas cher’ maar dan omgedraaid is, en dat zijn de prijzen ook. toch ben ik elk jaar blij als ik weer in zijn kleine Franse supermarkt loop. Heerlijk die kazen, die worsten en het feit op wintersport te zijn!

hexenkessel;-) in pitztal. Wel mooie feestjes gehad overigens

Doe mij maar gewoon Tirolerhof en Alpenrose.

@RR, Ben ik het mee eens!

http://www.geographic.org/geographic_names/name.php?uni=-277…

Ik was zeer vereerd toen ze mij vernoemden

In Alpe D’Huez zijn ze minder creatief. Ik zit vanaf 31 december in Les bergers, wat gewoon de naam van het quartier is waar we zitten en eveneens de naam van het appartementencomplex er naast. :)

Doe mij maar gewoon de naam van de Oostenrijkse gastvrouw. Daar word ik blij van.

@thomas: wel toepasselijk in deze tijd:les bergers betekent nl " de herders " Zie je ook een os,ezel en stal" ?:-)

Blogger, skiër, verslaafd :-)

lang leve hotel Edelweiss :) Daar zijn er volgens mij honderden van in Oostenrijk.

L’Eskival komt denk ik eerder van l’estival denk ik :)

Niets boven gezelligheid in Oostenrijk.

@niels,; behalve dat "estival" "zomers" betekent; das dan weer apart voor een skidorp; daar wil je zomers toch niet zijn ;-)

Blogger, skiër, verslaafd :-)

@ruud

Ja inderdaad zeer vreemd :)
Misschien dat het vroeger als een van de enige hotels open was ten je nog kon zomerskien in val tho :)

@Ruud
Dan vraag ik voor het feest met de herders, os ezel en stal nog meer sneeuw tot in de laagste dalen!! (behalve de dag van afreis :))

In seefeld is er een Haus Paula zo heet m’n vrouw LoL

Seriously snow addicted family!

“Le Ciel Bleu” = de naam van mijn chalet in Châtel: Port du Soleil.
Sinda 4 jaar draagt het deze naam bedacht door Jan Keizer uit Alkmaar.
De naam heeft uiteraard te maken met het vele mooie weer en de blauwe luiken als we aanwezig zijn. Zijn we er niet dan zijn de luiken grasgroen. Bekijk dit moois op http://www.lecielbleu.nl
Ben blij met deze passende naam.
A bien tot Paul

In Oostenrijk stikt het idd van de toko’s met geweldig originele namen. Edelweiss, Alpenblick, Bergblick, Kristall, Alpenrose enzovoort…
In Solden heb je de Bierhimmel, en die naam is geheel passend ;-)

Nm

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie