Dat het hard gesneeuwd heeft moge duidelijk zijn. In Frankrijk en Zwitserland is het droge najaar helemaal vergeten. De condities zijn erg verbeterd en zelfs heel erg goed. Het landschap is een heerlijk ‘winterwonderland’, de pistes zijn boterzacht en naast de pistes ligt een heel dik pak poeder. Lang niet alle liften kunnen open in de verschillende gebieden vanwege een hoog lawinegevaar. Maar dat mag de pret niet drukken…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Hoi Rogier,

Waar is dat precies?

Gr

Heerlijke beelden… Kriebels blijven toenemen.
Bedankt voor je update!

Rogier, kan je je cam iets hoger richten svp…ik krijg pijn aan mijn nek.

hey rogier is er tussen de bomen minder kans op lawine gevaar want de lawine schaal is nu hoog en heb je in dit filmpje alleen tussen de bomen en op de piste zien skien.
Maar was wederom weer mooi beeldmateriaal

Om van te watertanden…

Zalige sneeuw!

kwijl

goeieavond rogier, ik heb eigenlijk een random vraagje:
in een van de vorige berichten had ik al gevraagd hoe het zat met de condities in les 4 vallées, Zwitserland. dat was aan je collega. de condities zijn prima maar nu maak ik me toch ook een beetje zorgen over het aantal pistes dat open zijn: er zijn maar 20km pistes open! zullen dezen nog open gaan tegen de week van nieuwjaar? en wat is de reden dat deze nu nog bijna allemaal gesloten ijn, terwijl er toch een aardig pak sneeuw ligt?

Heerlijk zeg!
Zie ik dat je 2 cam’s bij je hebt? (1 op je helm en 1 op de stok)

verzoekje: zou je de helmcam een paar graad achterover kunnen afstellen? Zodat we iets minder handen en ski’s in beeld zien, maar meer van de piste en het uitzicht.

Verder: top filmpjes man! hulde!

fijne site hè, dat wintersport.nl?

@ Akkeuh

Zoals Rogier al vertelde in zijn filmpje zijn de meeste pistes of zelfs hele gebieden gesloten wegens lawine gevaar.

Verder denk ik dat je je geen zorgen hoeft te maken dat de pistes nog gesloten zijn de week voor nieuw jaar. Blijft aan het weer liggen. weerman Roel houd je hiervan up to date.

Leuk filmpje, lekker pak sneeuw daar!

@ Ricardo, nee in bossen is het niet per defenitie minder lawinegevaarlijk. Als er voldoende ruimte is om te skiên is er ook voldoende ruimte voor lawines. Maar met veel ervaring zijn er vaak hellingen te vinden die ook nu nog skibaar zijn met een acceptabel risico.
@ Akkeuh, maak je geen zorgen, dit dikke pak sneeuw zorgt nu voor meer lawinegevaar maar in de loop van de tijd juist voor veel minder lawine gevaar, dat zal ik binnekort in een blog uitleggen hoe dat werkt.

Click. Click. Peace

@Rogier

Volgens jullie site ligt er in Puy-Saint-Vincent 50cm-120cm en is er blijkbaar onderaan 25cm sneeuw gevallen en bovenaan 70 cm.

Volgens de site van Puy-Saint-Vincent ligt er op 1400m 40cm, op 1600m 60cm en op 2000m 120cm sneeuw. Puy-Saint Vincent gaat toch tot 2700m, hoeveel sneeuw ligt daar eigenlijk ?

in 1 woord: VET

Seriously snow addicted family!

waar ging je van de piste af?(na 35 sec.)
Volgens mij kennen we het paadje.
kun je nog meer paadjes laten zien die we kunnen skiën?
groetjes Dorith en Manouk

@ Anoniem, de cijfers van puy Saint Vincent, kloppen volgens mij niet. Op 2700 meter ligt er volgens mij zeker 2 meter. En laag is er volgens Meteo france 60 cm sneeuw gevallen, boven meer dan een meter.

Click. Click. Peace

ok dankjewel :)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie