Skipistes in België open; wat nu?

martijn op 17 december 2011· 7 reacties

null
Hele delen van de Ardennen en de Eiffel zijn goed wit.

Op diverse nieuwssites, de radio en de tv is te horen dat de skipistes in de Begië open zijn gegaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een flinke sneeuwbui een laagje sneeuw achtergelaten op de heuvels van de Ardennen. De hamvraag is; moeten we morgenochtend in de auto springen om een dagje te gaan skiën in België?

Diverse pistes open
Vandaag opende in de loop van de dag de skipistes van Baraque de Fraiture, Mont des
Brumes
en Ovifat. In Ovifat is de enige rode piste van België nog niet open. Langlaufers konden o.a. terecht op de loipen van Baraque Michel en de pistes van Botrange.

Matige sneeuwkwaliteit
De lokale media rapporteren sneeuwhoogtes tot 25cm sneeuw, maar de sneeuwkwaliteit is erg matig. De grond is door de regen van de afgelopen dagen nog erg nat. Het is hopen dat de kou van de komende nacht de nattige sneeuw iets kan opvriezen, maar verwacht daar niet te veel van.

Drukte
Door de enorme aandacht in de media zal het naar verwachting morgen erg druk worden op de geopende pistes. Reken dus op lange wachtrijen bij de skiliften. Ga dus alleen als je een geduldige beginner bent, want anders kom je van een koude kermis thuis.

Kijk voor de laatste info over geopende pistes op ardennen-sneeuw.be

martijn
begon in 2002 deze website. Later was hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling.

Plaats een reactie

Mont des Brumes heeft de steilste piste van België (= ook rood). Ovifat lijkt me minder, want het werkt met puntenkaarten. Leuk dat er ook aandacht is voor de Belgische skigebieden!:)

Ik ben vorig jaar rond deze tijd gaan skiën in Ovifat. Toen lag er bijna een meter sneeuw.

Ik moet zeggen dat het best leuk was, alhoewel de rode erg slecht geprepareerd was. Wel erg oude sleepliften, op de nieuwere sleeplift van de groene piste na. Hoewel ik aardig kan skiën vond ik de groene en blauwe pistes toch het leukst om te doen. Ik woon zelf in Landgraaf, dit is voor mij 45 min rijden maar ik vind het meer wintersport dan binnen in snowworld. Als je van ver moet komen zou ik eerder voor het Sauerland kiezen, daar kun je toch veel meer skiën dan hier.

Ik ga maandag tot daar, hopelijk zal het dan minder druk zijn! En anders langlaufen he

Ik hoop dat Lierneux (Le Monty) snel opengaat. Daar hebben ze sneeuwkanonnen en goed skimateriaal. Dat is het enige ‘professionele’ skigebied van België.

Pas op met die Belgische skipiste ! Ga alleen alleen als het niet druk is, dus buiten weekend en vakanties. Maar vooral als er genoeg sneeuw ligt. Zowel goede als slechte ervaringen.

Wie graag wil gaan skiën op de Belgische pistes kan zich maar beter haasten want vanaf overmorgen (maandag 19/12) worden temperaturen boven het vriespunt voorspeld dus zal het beetje sneeuw snel gesmolten zijn. ;)

Ik hou deze site dit najaar in de gaten want we verblijven met vrienden rond Kerst in Vakantiehuis Villa Flora in de Ardennen (een aanrader heb ik gehoord, check http://www.ardennensite.be) en met wat geluk gaat het ook sneeuwen, kijk ernaar uit!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie