Gisteren was ik in Alpe d’Huez en de condities waren heel erg goed. Zachte sneeuw op de pistes en we vonden zelfs nog wat poeder off-piste. De Kerstvakantie kan eigenlijk niet beter beginnen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Goed filmpje. Ben jaren op vakantie geweest in Alpe d’Huez, dus zie veel herkenbaars. De Sarenne is geweldig!

Leuk, estafette het stokje over nemen…

Heel leuk filmpje. Nice feeling, krijg er de shivvers van, voor mij is 't pas binnen 4 weken naar Gerlos…

hp bij mij is het juist het zelfde en k herkende veel plaatsen.

haha, leuk filmpje!
ik had het filmpje eerst op mijn mobiel bekeken, en daar lijkt het in je laatste spreek-stukje dat je iets groens over je neus hebt…
Nu op groot scherm bekeken, is het 't groene van je bril :}

Leuk ook, stokje overgeven. grappige trick!

btw: je camera heb je nu iets achterover op je helm, waardoor het leuker wordt om te kijken! Hulde!

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Nice filmpje!!

Ik ga er binnenkort voor het eerst naar toe dus het ziet er goed uit. Nog secret spot tips voor offpiste snowboarders? La grave gaan we wel heen, alleen maar een paar hebben gear en ervaring genoeg daarvoor.

Nog anderehalve week en ik zal me ook richting Alpe D’Huez begeven. Leuk dat het daar nog zo goed uitziet.

Ziet er fantastisch uit!

zo, dat ziet er wel lekker uit :) kkan al niet wachte om vrijdag of zaterdag een filmpje van de condities na de dump te krijgen …

Die laatste lift halen...

@Mich, ben er net vorige week geweest; helemaal links in t gebied, bij vaujany, heb je fijne off-piste stukjes als t lekker gesneeuwd heeft, niet te risicovol, en lekker rustig daar. Het snowpark is ook een aanrader, en rechts van de Signal liften, ook lekker breed stuk. Vanaf de Pic Blanc heb je heel mooie grote off-piste ‘kommen’, had t geluk daar de eerste strepen te kunnen trekken!

@Pjotr, thanks voor de tips, ik ga ze zeker bekijken en als ik weer in Nederland ben, kom ik er hier nog op terug (met hopelijk nog extra tips:) Ondertussen is het aftellen.

Dit vooruitzicht is goed, maar hopelijk komt er ook nog wat zon na de 2e dump van vrijdag a.s. Komende week zijn we weer eens in Alpe d’Huez te vinden. 10jr terug was het er heel fijn skiën!

Super wat je doet!
Ik ga in de krokusvakantie samen met een groep vrienden daarheen en het is heerlijk om op deze manier al wat te kunnen genieten!

Wat laat maar ik zou er nog op terugkomen;

We bleken aan de andere kant te zitten (auris en oisans). Eerste gedeelte van de week veel zon gehad. Niet veel offpiste geweest maar wel bij de lift louvets snel van de piste af gegaan en zo afgedaald naar het dalstation van de verbindingslift tussen alpe d’uez en auris. Dit raad ik alleen aan als je goed weet wat je doet want hoewel het geen lange afdaling is, zijn er genoeg cliffs en lastige steile couloirtjes om in ieder geval niet te willen vallen. Eind van de week ging het los en viel er heel erg veel sneeuw. Toen was alles een poederrun. Leukste run was simpelweg bij de piegut lift rechts het bos in en recht naar beneden. Wel opletten dat je niet zover gaat dat je echt een eind moet lopen maar voor ons was het superleuk. Maar dus ook bij de sures onder de lift door naar beneden was geweldig. Er lag zoveel sneeuw dat de verbinding naar alpe d’uez dicht was dus wat dat betreft geen tips. Het funpark vond ik weinig voorstellen. En geen halfpipe.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie