van onze partners

Wie is jullie skiheld?

Wie is jullie skiheld?Vandaag is de dag dat Didier Cuche zijn laatste World Cup wedstrijd skiede.

Vandaag is de dag dat Didier Cuche zijn laatste World Cup wedstrijd skiede. En dat deed hij in stijl. Wat een held! Niet alleen omdat hij de World Cup piste van de Planai in Schladming op houten ski's wist te bedwingen, maar nog veel meer om wat hij de skisport heeft gebracht. 18 jaar actief in het circuit. Ik zal hem gaan missen, en met mij velen anderen. Zijn prestaties, zijn vrolijke kop, zijn skiflip, zijn serieuze noot wanneer nodig, en vooral zijn enthousiasme en liefde voor het skiën. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Vandaag werd er natuurlijk ook gewoon gestreden om een World Cup overwinning, om de kristallen kogel van de reuzenslalom World Cup, en om de kristallen kogel van de overall World Cup. Maar ondanks die strijd, toonden alle heren na hun run hun respect aan deze meester. Merci Didier!

Heldenstatus
Didier Cuche was iemand die tijdens zijn carrière al een heldenstatus opbouwden. En hetzelfde geldt voor Lindsey Vonn/Kildow. Dat zijn de skihelden van deze tijd. Voor mij was Janica Kostelic een heldin. Die deed in iedere discipline voorin mee. Net als Pearson, die overigens ook afscheid neemt na dit seizoen. Ga ik wat verder terug in de tijd: Tomba la Bomba! Geweldig figuur met geweldig gevoel op de ski's. En omdat hij uit de buurt van Puy St. Vincent komt, was Luc Alphand voor mij ook een held. Hij won de wereldbeker overall met het skiën van slechts afdalingen en super-g's.

Gepensioneerd
Net als in alle sporten, zijn er in het alpine skiën vele helden. De meesten inmiddels ‘gepensioneerd'. Vreni Schneider, Annemarie Moser Pröll, Girardelli, Toni Sailer, Kjetil André Aamodt, Hermann Maier, Rosi Mittermaier, Jean-Claude Killy, Ingemar Stenmark. Ongetwijfeld vergeet ik nu een aantal grote namen en kan deze lijst nog aangevuld worden.

Andere wintersporten
Ik ben een skiracer, dus mijn helden komen uit het alpine skiën. Maar ook binnen de andere disciplines van het skiën en snowboarden zijn er grote namen en voorbeelden voor de jeugd. Enkele namen die me te binnen vallen: Shaun White, Shane McConkey, Sarah Burke, Henrik Windstedt, Jon Olsson.
Soms jouw persoonlijke sportheld niet eens de beste of bekendste sporter te zijn, maar is het je held om een andere goede reden. Wie zijn jullie ski- en boardhelden, en waarom? Ik ben heel benieuwd!

Geertje
Geertje staat als wedstrijd skiër de hele winter op de lange latten. Haar standplaats is Zell am See in Oostenrijk.
Blizzard Bergans Snowsports Academy
van onze partners
van onze partners

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Anton. Magazine

Anton. Magazine
van onze partners
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten