Fotoreport: Heel veel sneeuw dankzij Südstau

Rogier op 12 april 2012· 6 reacties

null
Met dit uitzicht werd ik vanmorgen wakker: dat kan slechter.

We hebben hem, op het nippertje dat wel: een echt flinke Südstau. Dit weertype wat afgelopen seizoenen zo normaal was, deed dit jaar lang op zich wachten. Veel skigebieden zitten hier in hun laatste of voorlaatste skiweek dus het is echt op het nippertje. In een nacht tijd viel er een enorme bak met sneeuw: Indrukwekkend. Dinsdagmiddag was het nog zonnig en zelfs vrij zacht. Om een uur of vijf begon het met spetteren en sneeuwen om snel daarna keihard te gaan dumpen. 20-30-40-50-60-70 centimeter afhankelijk van de hoogte en boven de 2000 meter misschien nog wel meer. Hele diepe sneeuw. Zoals ik vorige keer al schreef mijn dikke ski’s ruim ik niet zomaar op want het voorjaar heeft vaak hele goede verrassingen en dit is al de tweede in een week. Mijn geluk kan niet op. Waar afgelopen maandag het blik van veel skipistes nog triest was, heeft deze flinke dump een mooie deken van ‘winter wonderland’ over de bergen gelegd. Het lijkt wel midwinter. De geprepareerde pistes liggen er strak bij en de off-piste hellingen zijn heel erg diep. Genieten met volle teugen dus van deze laatste loodjes.

null
De eerste afdalingen maakten we onder een grijze hemel, de sneeuw was er niet minder goed door.

null
Maar al snel brak een waterig zonnetje door.

null
We hadden veel hellingen voor ons zelf.

null
Met heel veel diepe sneeuw!

null
Afdaling, na afdaling, vervelen deed het niet snel.

null
Heerlijk lichte aprilsneeuw.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

De laatste loodjes wegen dus niet zwaar…

Sodeju, wat een mooie plaatjes nog zo laat in het seizoen zeg!

In Hoch Fugen is het niet anders vanmorgen, heerlijke poeder (al is het geen 40-50-60-70 cm… ) de 20 die is gevallen voelt aan als zachte boter!!!

Global Warming? ? ? Ik snap er niets van. Wat een sneeuw afgelopen seizoen. Mag ik een cijfer geven? Een 10.

@Peter, vergeet maart niet die wel extreem warm en zonnig was (http://www.zamg.ac.at/aktuell/index.php?seite=1&artikel=ZAMG…). Die maand konden we echter teren op het inderdaad gigantische sneeuwdek van eerder deze winter.

Een momentopname als deze ontkracht of bevestigt global warming natuurlijk niet. Dan moet je kijken naar langdurige of structurele patronen.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

maakt mij niet uit ik ben jaloers, hoewel mooi weer hier = Varen motorrijden en dromen van de winter ;-)

Seriously snow addicted family!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie