Nederlandse website
Belsiche website
Weerbericht

Nu sneeuw, volgende week hitte

Dikke sneeuw vandaag, onder andere op de Hauser Kaibling (O).

Van de lente merken we de laatste weken niet echt veel in de Alpen. Maar als de weersystemen even van plek veranderen kan het snel gaan. En precies dat gebeurt komende week. Tot en met dinsdag sneeuwt het regelmatig en soms flink, vanaf donderdag geraken we in de warmte van een zwoele zuidenwind.

Veel sneeuw
Vandaag sneeuwt het vooral in de Zuidalpen en in Oostenrijk flink vanaf aanvankelijk zo'n 1000 meter, later stijgt de sneeuwgrens iets. Dinsdag zijn Frankrijk en Zwitserland aan de beurt met lokaal een halve meter vanaf 2000 meter! Een prima uitgangssituatie voor de Dutchweek, ware het niet dat precies aan de vooravond een warme zuidenwind op gang komt.

Vanochtend ook in Zwitserland sneeuw tot op 1050 meter (Gstaad).

30 graden?
Koelbloedige depressies ruimen het veld en maken plaats voor subtropische lucht. Vooral in Oostenrijk kan het met föhn tegen de 30 graden worden, maar ook in Val Thorens wordt het T-shirt weer. Hopelijk duurt die fase niet te lang want de verse sneeuw houdt het zo natuurlijk niet lang. Waarschijnlijk komen de resterende seizoenssluitingen dan ook nét op tijd. Het zal trouwens niet helemaal stabiel zijn, vooral in de middag kunnen er een paar flinke onweersbuien tot ontwikkeling komen.

Roel

Roel is onze vertrouwde wintersport weerman. Dagelijks schrijft hij in zijn Alpenweerpraat over nieuwe bergen poedersneeuw.

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:

Anton. Magazine

Anton. Wintersport Magazine

Getest: K2 AMP Bolt

De AMP Bolt van K2 is een echte sportski. De ski is levendig, heeft veel body en laat zich makkelijk snijden en rutschen. De demping en de ‘laufruhe’, oftewel de rust op hogere snelheid zijn erg... » skitest bekijken