van onze partners

Nu sneeuw, volgende week hitte

Nu sneeuw, volgende week hitteDikke sneeuw vandaag, onder andere op de Hauser Kaibling (O).

Van de lente merken we de laatste weken niet echt veel in de Alpen. Maar als de weersystemen even van plek veranderen kan het snel gaan. En precies dat gebeurt komende week. Tot en met dinsdag sneeuwt het regelmatig en soms flink, vanaf donderdag geraken we in de warmte van een zwoele zuidenwind.

Veel sneeuw
Vandaag sneeuwt het vooral in de Zuidalpen en in Oostenrijk flink vanaf aanvankelijk zo'n 1000 meter, later stijgt de sneeuwgrens iets. Dinsdag zijn Frankrijk en Zwitserland aan de beurt met lokaal een halve meter vanaf 2000 meter! Een prima uitgangssituatie voor de Dutchweek, ware het niet dat precies aan de vooravond een warme zuidenwind op gang komt.

Nu sneeuw, volgende week hitteVanochtend ook in Zwitserland sneeuw tot op 1050 meter (Gstaad).

30 graden?
Koelbloedige depressies ruimen het veld en maken plaats voor subtropische lucht. Vooral in Oostenrijk kan het met föhn tegen de 30 graden worden, maar ook in Val Thorens wordt het T-shirt weer. Hopelijk duurt die fase niet te lang want de verse sneeuw houdt het zo natuurlijk niet lang. Waarschijnlijk komen de resterende seizoenssluitingen dan ook nét op tijd. Het zal trouwens niet helemaal stabiel zijn, vooral in de middag kunnen er een paar flinke onweersbuien tot ontwikkeling komen.

Roel
Roel is sinds 2009 onze vertrouwde wintersport weerman. Dagelijks schrijft hij in zijn Alpenweerpraat over nieuwe bergen poedersneeuw.
Nordica Adidas Peak Performance
van onze partners
van onze partners

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Anton. Magazine

Anton. Magazine
van onze partners
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten