Nu sneeuw, volgende week hitte

Roel op 22 april 2012· 13 reacties

null
Dikke sneeuw vandaag, onder andere op de Hauser Kaibling (O).

Van de lente merken we de laatste weken niet echt veel in de Alpen. Maar als de weersystemen even van plek veranderen kan het snel gaan. En precies dat gebeurt komende week. Tot en met dinsdag sneeuwt het regelmatig en soms flink, vanaf donderdag geraken we in de warmte van een zwoele zuidenwind.

Veel sneeuw
Vandaag sneeuwt het vooral in de Zuidalpen en in Oostenrijk flink vanaf aanvankelijk zo’n 1000 meter, later stijgt de sneeuwgrens iets. Dinsdag zijn Frankrijk en Zwitserland aan de beurt met lokaal een halve meter vanaf 2000 meter! Een prima uitgangssituatie voor de Dutchweek, ware het niet dat precies aan de vooravond een warme zuidenwind op gang komt.

null
Vanochtend ook in Zwitserland sneeuw tot op 1050 meter (Gstaad).

30 graden?
Koelbloedige depressies ruimen het veld en maken plaats voor subtropische lucht. Vooral in Oostenrijk kan het met föhn tegen de 30 graden worden, maar ook in Val Thorens wordt het T-shirt weer. Hopelijk duurt die fase niet te lang want de verse sneeuw houdt het zo natuurlijk niet lang. Waarschijnlijk komen de resterende seizoenssluitingen dan ook nét op tijd. Het zal trouwens niet helemaal stabiel zijn, vooral in de middag kunnen er een paar flinke onweersbuien tot ontwikkeling komen.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Laat die verse sneeuw maar veelvuldig en met grootte hoeveelheden vallen. Dan volgende week een top week in ValTho…

er ligt nog zoveel sneeuw dat de dutch week helemaal top word .Val thorens here we come!!!

Skien in de korte broek! :)
Zonder dollen, wat trek je aan bij dit soort omstandigheden? Boven op de gletscher zal het nog best fris kunnen zijn.

Dit gaat helemaal goed komen !! #dutchweek

kijk eens op weeweeweepuntboerteunpuntcom :)

Ik had liever zon gehad in de dutchweek, er ligt namelijk genoeg sneeuw. Nu zie ik eigenlijk maar 1 grote weersoep als prognose voor volgende week met absurd veel regen en sneeuw in ValTho. Hoop dat de weergoden zich nog gaan bedenken.

Idd ik ben ook benieuwd wat het gaat worden. Laten we er vooral vanuit gaan dat onze Roel gelijk heeft. Als ik deze uitspraak: "maar ook in Val Thorens wordt het T-shirt weer" langs de weervoorspelling van weeronline leg klopt er iets niet.

Ik ben absoluut geen specialist maar wat weeronline weergeeft kan ik echt niet rijmen met de laatste runs van de 2 weermodellen GFS en ECMWF.

ik denk trouwens dat roel met t-shirt bedoeld donderdag tm zaterdag

@izaak, klopt. Vanaf zondag kan het verschillende kanten op.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Nog mensen naar afsluiting in Ischgl? Dat is pas een afsluiting!
Daar schijnt het zonnetje vanaf woensdag tot sowieso maandag!

Wat doen die pistebully"s nu op de pistes. Telkens die sneeuw wegschrapen ofzo? Graag uitleg

hier in cham DUMPT het yiepieee
ik denk dat de bully’s gewoon lekker prepareren hoor wessel,niet iedereen wil powpow,zeker niet op de piste;met name de mindere skieers onder ons hebben het nogal hard dan lijkt me zo! :)
geniet ervan want vanaf overmorgen fohn en dan zomer…

nee ik bedoel ze schrapen die sneeuw er echt afwaaien doen ze dat?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie