Beruchte après-ski deel I: Krazy Kanguruh

Martin op 05 september 2012· 5 reacties

null
In de Krazy Kanguruh is dan ook niks te gek

De Krazy Kanguru is wat mij betreft ‘dè’ Après-skibar van Ski-Arlberg. De ‘KK’ trekt zoals de naam al doet vermoeden een behoorlijk internationaal publiek. Het wemelt er van verschillende nationaliteiten en dat maakt het een gezellige boel!

Internationaal
Niet alleen het publiek is heel internationaal, de muziek is dat ook. De kans op typische après-ski hits is heel klein. In deze feestende smeltkroes wordt iedereen meegezogen. Dat resulteert in een weergaloos après-ski feest. In de Krazy Kanguruh is dan ook niks te gek, te vreemd of te wild. Flashcontest, crowdsurfen, long arm drinking, champagne showers, het kan allemaal!

Wedstrijdskiër als eigenaar
De Krazy Kanguruh is de tent van Mario Matt, een wedstrijdskiër die nog steeds actief is op het aller hoogste niveau. Waarschijnlijk zal je hem dan ook zelden tegen komen in het dampende feestgedruis. De KK bevindt zich enkele honderden meters boven het centrum van St. Anton. Je komt er werkelijk het eenvoudigste op de ski’s of het snowboard. Zij die toch vanuit het centrum naar de KK willen gaan, nemen best een taxi. Ook de terugweg regel je best… per taxi.

null
De Krazy Kanguruh bevindt zich op de dalafdaling langs de Galzig gondel.

Lastige afdaling
Het nummer Hey-Jude luidt elk avond het einde in. Wanneer de lichten doven, is het tijd voor de laatste slok. Daarna moet er nog wel een paar honderd meter naar St Anton geskied of geboard worden, veelal in de duisternis. Ik kan je vertellen dat dat niet zo makkelijk meer is na een vooravondje feesten. Het is in ieder geval een hele happening op de piste.

De test: een groep Belgische vrienden op bezoek
Nadat ik vorig jaar maanden lang enthousiast was in ons team over de KK, kwam Kristof met zijn collega’s eens langs om de proef op de som te nemen. En jawel hoor: “We kwamen toe met een lange nachtrit en heel wat ski kilometers in de benen, maar na een kwartiertje in de zon op het terras van KK waren we dat helemaal vergeten. Wat een ongelofelijke ambiance en gezellige drukte. Nederlanders, Duitsers, Engelsen, Zweden, Denen, Spanjaarden, Polen… Je kwam er werkelijk half Europa tegen. Na een uurtje begonnen er spontaan ‘champagne showers’ heen en weer te vliegen. Toegegeven, ietwat erover maar het kwam de sfeer alleen maar ten goede. De hele groep ging los alsof het hun laatste feestje ooit was. Topavond in de Krazy Kanguruh! Een must als je naar St. Anton gaat…”

Dat Après-ski veel meer kan zijn dan Duitse Slagers en typische après-ski hits, bewijst de KK des te meer. Hier gaat het dak er duidelijk keihard af zonder ook maar 1 DJ Otzi hit. Heerlijk! Ik heb er nu alweer zin!

Martin
woont en werkt ‘s winters in Oostenrijk, in St Anton am Arlberg. Vanuit daar houdt hij ons op de hoogte van de sneeuwcondities aldaar.

Ben zelf absoluut geen apreski fan, al hebben we ons vorig jaar echt onwijs goed vermaakt in de Scotland Yard Pub te Mayrhofen. Belgische bediening die zo goed engels sprak dat we er pas de 3e dag achter kwamen dat het een Belg was, haha. Een aanrader voor iedereen die niet van het massa apre-ski houdt en ook nog een goede muzieksmaak heeft (no pun intended).

Verder val ik persoonlijk wel hard over het feit dat vele met (te)veel alcohol op nog een stuk van de piste af gaan denderen. Net zoals met drank op met autorijden kan dat niet alleen jezelf maar ook andere in gevaar brengen. Je zou maar verkeerd vallen en met je alcohol beschonken hoofd buiten westen raken. En in het ergste geval dus nog wat mensen meenemen in je val. Goed, ik beken dat ik zo nu en dan 's ochtends in de lift ook een shot whiskey neem om wat extra “lef” in te drinken, maar ik ken mijn alcohol grens goed op de piste.

*Sorry als ik het onderwerp wellicht gekaapt heb omtrend dit thema. Prima verslag verder!

Mooi verslag, Martin. Als ik in st Anton ben, zeker eens een bezoekje brengen.

“Waarschijnlijk zal je hem dan ook zelden tegen komen in het dampende feestgedruis…” betekend dit dat hij er vaak is? ; )

@ ReneSebastian: Deze zin: … Goed, ik beken dat ik zo nu en dan 's ochtends in de lift ook een shot whiskey neem om wat extra “lef” in te drinken, maar ik ken mijn alcohol grens goed op de piste…

En dat meen je nog ook hè?

haha dat klopt ik was dit jaar bij de nightrace in schladming daar werdt mario matt 3e en had hij inderdaad een helm op waar krazy kanguruh op stond ik snapde toen niet waar dat op sloeg maar nu dus wel.
En ga van de winter waarschijnlijk naar st anton maar is even kijken daar

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie