Live vanaf de Hintertux gletsjer

Gijs-JanLaven op 14 oktober 2012· 8 reacties

null
Live vanaf de Hintertux gletsjer

Ik doe het niet graag maar helaas moet ik mijn eerste blog voor Wintersporters.nl beginnen met slecht nieuws. Dat slechte nieuws kwam vorige week met het bericht dat de Kitzsteinhorn bij Kaprun tot en met 15 oktober gesloten zou blijven vanwege de geringe sneeuwhoeveelheid op de gletsjer. Hierdoor werd de jaarlijkse coördinatie van Snowsports Academy helaas gecanceld, wat betekende dat ik mijn eerste sneeuwdagen nog even uit moest stellen, namelijk 3 dagen. Gelukkig is de Hintertuxergletsjer (3270m), die ongeveer 300 honderd meter hoger is, en meer in het midden van de ‘Höhe Tauern’ ligt dan de Kitzsteinhorn, wel geopend. Zodoende heb ik vandaag, zaterdag 13 oktober, mijn eerste ‘echte’ sneeuwdag erop zitten.

Beter dan verwacht
Na al het slechte nieuws over de sneeuw en de temperaturen had ik vanmorgen niet al te hoge verwachtingen over de sneeuwkwaliteit op de gletsjer. Deze verwachtingen bleken gelukkig niet juist, integendeel. De sneeuw was verrassend goed en ‘griffig’ (in de nacht van vrijdag op zaterdag had het een paar centimeter gesneeuwd). Uiteraard moest je oppassen voor ijzige stukken op hellingen waar de wind vrij spel had. Ook bij versmallingen van pistes en bij in en uitgangen van liften was er behoorlijk wat ijs te vinden, maar de meeste pistes waren gewoon heel erg goed. Natuurlijk is een groot deel van de pistes op de gletsjer nog gesloten, wat overigens normaal is voor de tijd van het jaar.

null
De drukte viel mee voor de tijd van het jaar

Druk
Wat me ook bijzonder meeviel was de drukte op de pistes. Voor veel ski-teams, skileraren en cracks is dit namelijk de tijd om te trainen of om bij te scholen. Dit in het achterhoofd houdend en vanwege het feit dat de Kitzsteinhorn gesloten is had ik verwacht dat het heel druk zou zijn op de gletsjer. Maar dat viel eigenlijk alles mee voor de periode van het jaar.

null
Alhoewel we wel af en toe in de rij moesten
Duimen voor poeder
Kortom een geweldige eerste skidag, met goede sneeuwomstandigheden, wisselvallig weer maar met uitstekend zicht en een gemotiveerde groep skiërs die ‘stond te popelen’ om weer voor het eerst dit seizoen op de ‘latten’ te staan. Ik ben op de Hintertuxergletsjer tot en met maandag en hoop dat het dumpscenario van weerman Roel inderdaad gestalte krijgt. Dat zou betekenen dat we morgen nog een goede dag op de piste hebben en dat we maandag onze eerste poederdag van het seizoen kunnen afvinken. Duimen dus!

Gijs-JanLaven
is in de winter dagelijks in de sneeuw te vinden. Hij houdt ons op de hoogte van de sneeuw en zijn avonturen.

Plaats een reactie

Hopelijk gaat het nog heel wat sneeuwen deze week, want volgend weekend wordt de WB-race in Sölden gehouden zeker?

Nee niels pas op 27 oktober nog een weekje later.
En daar heb ik ook al wel zin in om die wedstrijdbeelden te zien

Leuk, nog meer live bloggers :)
Welkom Gijs!

Een nieuwe blogger en meteen over het gebied waar ik binnen 2 weken zit. Top man :)
Succes!

Die laatste lift halen...

Hopelijk doen de komende twee weken goed aan de Kitzsteinhorn Gletscher… :(

Ik ben eind augustus nog op de Kitzsteinhorn geweest, maar vond de gletsjer wel behoorlijk tegenvallen. Ze waren toen nog/al bezig het kleine beetje sneeuw zo veel mogelijke te “conserveren”. Hopen dat het snel weer goed komt.

Vandaag volle bak sneeuw hier in Oostenrijk, ook bij ons hier in het dal bij Haus Piesendorf nabij Kaprun. Morgen gaat de Kitzsteinhorn open en met de sneeuw die nu valt worden de sneeuwcondities top.

Hi Gijs, ziet er gaaf uit en leuk om te lezen!! ik ga je volgen!! ben benieuwd naar je komende verhalen/foto’s/filmpjes!
x Else

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie