Wat is jullie favoriete skipiste?

Rogier op 23 oktober 2012· 66 reacties

null
Wat is jullie favoriete piste, of off-piste afdaling?

Iedereen heeft er wel een, een favoriete piste of off-piste afdaling. Een afdaling die je wintersporthart sneller laat kloppen. Omdat de piste gewoon zo’n lekkere hellingshoek heeft, of juist omdat de omgeving en het uitzicht zo oogverblindend mooi is. Wat is jullie favoriete skipiste of off-piste afdaling?

Wat maakt een piste perfect?
Iedereen heeft andere smaken en andere voorkeuren, maar zoals het bekende spreekwoord zegt dat op ieder potje een deksel past, zo past er ook bij iedere wintersporter de perfecte piste of afdaling. De een houdt van lekker steil om daar goed gecontroleerd van af te gaan terwijl de ander juist veel liever iets minder steil heeft om met lange bochten naar beneden te knallen.

Steil?
Wie is er gek op steile pistes? De spanning als je erboven staat, het beheersen van de techniek als je er middenin zit, de kick van het vellig volbrengen en misschien zelfs wel een beetje de angst middenin. Genoeg redenen om als allermooiste piste een lekkere steile te kiezen. Misschien ‘Le Tunnel’ in Alpe d’Huez, de ‘Harakiri’ in het Zillertal of ‘Le Mur Suisse’ (Le Pas de Chavanette) in Champéry. Of is het eerder een onbekende maar zeer steile lijn? Zo ken ik een zeer steile zwarte piste in Montgenèvre die makkelijk met bovenstaande kan concurreren.

Tocht
Of is het eerder een mooie tocht die jullie zoeken in een piste. Een lange piste die je langs en door verschillende landschappen brengt. Lekker cruisen en van het uitzicht genieten? Pistes zoals les Cascades in het Grand Massif of een van de zwarte pistes die van de Grands Montets af slingert in de Chamonix vallei?

Cruisen en racen
Of zoeken jullie echt de perfecte race-baan? Goed overzichtelijke pistes waar je volop op kunt knallen of lekker op kunt cruisen. Kortom pistes waar we ons allemaal minstens even goed voelen als Bode Millar of Lindsey Vonn. Pistes als de ‘enige’ piste van het gebiedje Sonntag of de Double M in Tignes.

null
Of, wat is jullie favoriete off-piste afdaling?

Off-piste
Of is jullie favoriete afdaling een off-piste lijn? Een afdaling waar de sneeuw vaak goed is, of in ieder geval toen je daar naar beneden knalde? Waarom was deze afdaling zo mooi, de steilte, de natuur, de bomen, de rotsen?

Kortom, wat is voor jullie de mooiste afdaling die je ooit gedaan hebt, welke piste of welke off-piste?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

La Grave, hands down.

Zermatt/Klein Matterhorn-Valtournanche, by far

Secada in Val Gardena…gewoon omdat ie zo mooi is

Ik vond de Maiskogel bij Kaprun wel een fijne piste. Niet heel hoog, en het was een blauwe piste. Gewoon heerlijk naar beneden cruisen zonder ook meer ergens te hoeven remmen.

In het Zillertall en Ski 3000 ook diverse fijne piste gehad, voornamelijk rode pistes. Ook pistes die niet te stijl waren waar je lekker hard vanaf kon gaan. Een beetje mist en drukte maakte het allemaal net even wat spannender.

Het klinkt vreemd maar boven op de gletsjer nij les deux alpes aan de linkerkant heb je een helling met de juiste hoek en als daar echt poeder ligt dan is het fantastisch.

Een lange blauwe, haha! Deze is in les 3 Vallees. Na een laatste biertje te hebben gedronken van de top van 3 Marches naar beneden naar Saint Martin de Belleville! 7 km knallen, meestal de laatste afdaling van de dag! Echt een mooie afsluiter…

l’Espace Killy (Val d’Isère en Tignes) vanaf La Grande Motte helemaal door naar La Daille, prachtige lange afdaling met heerlijke powdersneeuw van een hele brede gletsjer die overgaat in een prachtige rode piste.

De rode 21, van Zell a. Ziller naar Gerlos(niet heel moeilijk, wel lekker…), de Devill’s Run(leuker dan harakiri) Mayrhofen en de Stephan Ebenharter piste in Kaltenbach(voor 3uur 'smiddags)…

De rode 18 sportabfahrt in het zillertal aan de kant Zell. Geweldige brede racebaan niet te druk en heerlijke mega schnitzels bij rosie.

De offpiste-route vanaf de Gerlosplatte naar Krimml. Wel een stuk hiken.

Inderdaad Joost, de Stephan Eberharter piste in Kaltenbach is een zéér mooie en gevarieerde piste. Een echte aanrader in de voormiddag. Lekker lang van helemaal boven tot in het dal, hier en daar breed, maar een smalle technische finale. Boven niet te steil, dus heerlijk vlammen. Mooi uitzicht op het dal ook, en dat maakt het nog zoveel mooier…

Carven zonder te stoppen op de ‘Mephisto’ in Flaine (Grand Massif): brede, overzichtelijke autobahn met een perfecte hellingshoek om gecontroleerd maar keihard vanaf te komen…zucht

De A1 afdaling in St Margerathen (lungau) waarom? afwisselend en lang voor Oostenrijkse begrippen! grote uitdaging vond ik de hanekamm in Kitzbuhel

Seriously snow addicted family!

De Double M in Tignes is fantastisch. En de Tete Ronde in Val Thorens heeft zo’n mooi uitzicht.

Brix im Thale nummertje 112. Begint met 80% en is een heerlijk lange piste richting westendorf.

De langste zwarte piste vanaf de Aguille Rouge naar Villaroger. Als je daar geen zure benen krijgt dan ben je een held. Ook vind ik een hele korte zwarte in Flumserberg leuk. Erg kort maar wel stijl en als je te hard gaat kun je je lekker uit laten glijden naar een blauwe toe. Het is piste nr. 11

In de jaren 80 Kramsach (bij Worgl, Oostenrijk), enkele stoeltjeslift helemaal naar boven en dan rechts… Zwarte piste schuss naar beneden in de kom, hoge sneheid grote druk maar wat een kick. Hoe de afdaling heette weet ik niet meer maar elk jaar hoop ik dat dit gebied(je) weer opengaat. Het schijnt dat de boeren ruzie hebben met elkaar en/of gemeente. Verder Hoch Fugen prachtig, vooral de piste direct naast het sporthotel. (inner) Alpbach dalafdaling ook heel mooi en verder nog een heleboel andere pistes. Ik ski bij voorkeur iedere dag ergens anders. Trouwens grossraumkarte Hopfgarten en omgeving ook fantastisch. Tandradbaan naar boven is maar 4 minuten! Kortom teveel om op te noemen…

Zell am see:
Van top tot dal!
Piste 1,2,12,12a

Zigzaggend door de beginners.
Het is net een spel :)

gast 879

Liever wintersport dan zomervakantie.

En Grubigstein,
Piste 8

Liever wintersport dan zomervakantie.

Ik blijf de Roter 8ter in Wagrain mooi vinden. Tevens de zwarte piste bij de Hohe Salve naar beneden is mooi als die nog goed geprepareerd is, deze ook wel eens op een warme dag met 1,5 meter hoge bulten gehad, dan is de ervaring minder ;)

Kirketaket, Isfjorden, noorwegen. 1400 hoogtemeters Offpiste genot! Eerste 100 meter ca. 40 graden daarna heerlijk cruisen over 30-35 graden steil en brede flank. Wel eerst ff 3-4 uurtjes omhoog lopen…

Alpe d’huez:
Vanaf Dome de Petit Rousses helemaal naar Vaujany, via de rode Bartavelles en de zwarte La Fare.
De afdaling begint tussen de rotsen, eindigt tussen de bomen, heeft een perfecte afwisseling in hellingsgraad en afgezien van het blauwe verbindingsstuk is het nooit druk op deze pistes. Echt een aanrader.

Sportabfahrt Zell en de rode pistes omhoog bij de Rosenalm zijn allemaal even heerlijk.

Lazid X-dream in Serfaus. Flink harde sneeuw en een zeer pittige helling. Vooral niet op je bakkes gaan want dan ben je in één ruk beneden… zonder ski’s als je pech hebt… :-D

Sportieve groet, Luuk

Gewoon voor het les geven even de twolfer af in Hinterglemm of na 3 uur. Even hiken en dan vanaf Hohe penhab helemaal offpiste naar beneden en achter in het dal ergens uitkomen.
En dan heerlijk moe en voldaan een bakkie in de xandl stadl.

Pezid-Vertikal ook in Serfaus valt trouwens onder de zelfde categorie. Heerlijk vlammen en altijd rustig want de meeste durven toch niet ;-)

Sportieve groet, Luuk

Off-piste van de top van de Mont Blanc naar beneden. Waanzinnig!!!

Tot nu toe Zillertal breede, en lange pistes heerlijk voor een tochtje.

Dit seizoen naar Saalbach Hinterglemm even kijken hoe dat bevalt met een kind van 4 jaar.

sache in tignes.
een prachtige zwate afgelegen van het gebied met supper mooi uitzicht.
heb eens het geluk gehad dat 6 uur smorgens nog begon te sneeuwen als eerst naar boven en als eerste kunnen knallen op 10 cm vers.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie