Het gezellige Veysonnaz ligt in het Zwitserse Wallis en maakt deel uit van het Zwitserse mega skigebied Les Quatre Vallées. Het deel van het skigebied van Veysonnaz leent zich uitstekend voor families. Op de berg ligt een mooi kinderland en hier starten ook twee mooie pistes die je de hele dag zou kunnen blijven doen: de Piste de l’Ours en de Piste de Mayens. Wil je meer pistekilometers maken dan kun je tochten maken naar Nendaz en Verbier. Uiteraard mag een bezoek aan de 3330 meter hoge Mont Fort niet ontbreken! Meer info vind je op de website van myswitzerland.com.

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Leuk reclame filmpje! ;) Meermaals naar dit skigebied gekeken maar qua ervaringen komen telkens de ‘oude’ liften en slepers terug om vanuit Veysonnaz naar bijv. Verbier te gaan waardoor ik het uiteindelijk niet aandurf. Verbier schijnt een stuk moderner te zijn… Wat zijn jullie ervaringen daarbij (vanuit een pistevreter oogpunt)?

Let it snow!

@Gerwin. Je hebt bij Veysonnaz zeker een aantal slepers liggen die je nodig hebt om naar Siviez te komen. De liften bij Verbier zijn wat moderner en ook de stoeltjeslift van Siviez naar Nendaz is vervangen voor een gondel. Uiteindelijk haalt de kwaliteit van de liften het niet bij de topgebieden in Oostenrijk, maar vanuit kilometervreter perspectief vind ik het een heel leuk gebied met veel afwisselende pistes.

@Gerwin: Verbier is inderdaad een stuk moderner. Je merkt het meteen als je daar bent. En Zoals Arjen al zei, rondom Veysonnaz zijn er wel een aantal slepers. Toen wij er waren vorig jaar moesten we altijd een sleper nemen om terug te keren naar Veysonnaz. Die sleper is zelfs enkele keren kapot geweest gedurende die week.

Verder is het wel een heel leuk skigebeid. Vooral het gedeelte van Nendaz/Verbier. Als snowboarder is het echter wel wat “lastiger” om daar te geraken. Lange platte smalle stukken, maar een keer je er bent is het wel super. Het gedeelte van Veysonnaz en Thyon sprak ons niet echt zo veel aan, dus we waren wel blij dat we de skipas voor het volledige gebied Les Quatres Vallées genomen hadden, maar ik neem aan dat je als pistevreter dit wel van plan was. Zeker de tocht naar de Mont-Fort is de moeite om eens te doen!

*bericht bewerkt door Lowie op 10 okt 2016 17:36

Veysonnaz is prima gebied voor families. Toen wij er de laatste keren was merk je dat de dal afdalingen vanaf Veysonnaz vrij slecht zijn in de middag en met warmte staat de piste gedurende de hele dag in de zon. Ook is oversteek voor snowboarders terug naar de andere gebieden lastig Wel mooie piste’s vanaf de Mont en de Ski routes. We hadden de pech dat de s8 le fontaine van Nendaz richting plan du fou het niet deed waardoor je geen verbinding had skient van Nendaz naar siviez en rest van de gebieden. Dus toen maar elke keer de auto gepakt naar Siviez!

@Gerwin
Ik ben 4 keer in Les Quattre Vallées geweest. Het is echt een prachtig skigebied, met overal geweldige pistes. Als pistevreter moet je wel aan de kant van verbier zijn. Daar heb je de goede liften. Verbier zelf is top, maar wel prijzig. De dorpen Siviez en la tzoumaz zijn goede alternatieven voor een aantrekkelijke prijs. De afdaling van de mont fort naar siviez is echt uitdagend, maar onvergetelijk, zeker als het net gedumpt heeft.

Lee

Ik ben er een keer of 3 of 4 geweest. Op zich een prima skigebied, met voor de liefhebbers veel offpiste en steile buckelpistes. Skiroute Vallons d’ Arbi is echt fantastisch (maar wel steil en niet altijd open) Landschappelijk fraai gebied met prachtig uitzicht op het Rhônedal. De dalafdalingen gaan alleen niet tot aan het Rhônedal, maar tot ongeveer 1400 meter. Verbindingen tussen de dorpen zijn duidelijk minder dan bijvoorbeeld Trois Vallees. Soms bottlenecks met lange rijen voor de verbindingssleeplift, bijvoorbeeld toen ik er was in de voorjaarsvakantie 2015. Maar als je op tijd weg gaat en goed op de kaart kijkt kun je echt schitterende tochten maken. Prijspeil is (net als de rest van Zwitserland) tamelijk schrikbarend hoog.

Mooi gebied, zeker ook voor freeriden. En prima bereikbaar. Maar de liften rond Veysonnaz vallen wel in de categorie “oud ijzer”. Sleepliften als verbindingslift…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie