Huur je eigen skigebied!

Rogier op 19 januari 2013· 6 reacties

null
Voor een dag te huren, niet echt groot

Het is mogelijk om een skigebied te huren. Tenminste in Amerika is het mogelijk om een skigebiedje te huren namelijk Anthony Lakes Mountain Resort, dit voor maximaal 50 man en voor 4000 dollar per dag. Dat komt dus overeen met 80 euro per persoon als je 50 vrienden ‘zo gek krijgt’ om mee te gaan. Hiervoor moeten we natuurlijk wel naar de andere kant van de oceaan en groot is het skigebiedje ook niet. Maar leuk om over na te denken is het wel.

Niet in vakanties
Het spreekt voor zich dat deze deal alleen opgaat buiten de vakanties. Eigenlijk vind ik de prijs nog wel meevallen, zeker als je bedenkt dat je er ook een lunch bij krijgt. Het gebiedje is klein maar er werken toch snel aardig wat mensen. Zouden jullie hierover nadenken als het een aanbod in Europa was?

One-lift wonders
​Natuurlijk wens ik ook wel eens alleen in een skigebied te zijn. Zeker als er verse poeder ligt. Dat ik zelf de rust heb om de poeder langzaam ‘op’ te skiën. Maar ik heb het geluk om naast een paar hele kleine skigebiedjes te wonen waar een seizoenspas de 100 euro niet haalt en waar ik buiten de vakanties eigenlijk altijd alleen kan skiën. En als ik ietsjes groter wil (denk aan Puy saint Vincent of nog groter 'Serre Chevalier) dan is het buiten de vakanties ook niet echt druk. Zo bezien is het natuurlijk een beetje ‘onzin’ om een gebied af te kopen.

Bedrijfsuitjes
​Maar op deze manier een skigebied ‘hebben’ is natuurlijk fantastisch voor bedrijfsuitjes en voor feesten. Op die manier kan ik er wel wat in zien. Ik begrijp dat het voor ‘one-lift’ wonders ideaal kan zijn om wat extra geld binnen te halen. Het maakt het daarmee meteen wel onmogelijk om vakantiegangers voor een week aan je te binden, maar dat is een cultuur die meer in Europa bestaat dan in de VS.

Aan de andere kant
Aan de andere kant, is het juist ook niet een deel van het plezier dat er ook andere wintersporters in een gebied zijn. Een familie te zien langsskiën, jongeren samen plezier zien te hebben en leuke gesprekken in de lift of in de rij bij het restaurant.

Wie zou wel eens zijn eigen skigebied willen ‘huren’?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

1 Woord. Supergaaf!

Ik moet er niet aan denken! Wat een lol met de liftgesprekken, de buitenlanders, de meiden, de horeca. Nee, skifun is meer dan alleen afdalen.

Ik zie een mogelijkheid voor Wintersporters.nl om collectief met 50 man voor een weekje het gebied te huren.

Member of global cooling initiative

Toen ik halverwege de 90’er jaren in Utah was verhuurde Robert Redford z’n resort (Sundance Resort) ook. Of dat nu nog mogelijk is weet ik niet. Behoorlijke berg met faciliteiten, daar ga je meer aftikken dan 4000 dollar. Wel erg gaaf lijkt me.

http://www.sundanceresort.com/explore/wnt_ski_lifts.html…

Lijk inderdaad wel cool!

Go with the snow!

Uitgenodigd worden door Ken Block in het DC Mountain Lab en knallen in het park.

null

Alleen is dat niet meer mogelijk daar ze het hele domein terug in oorspronkelijke staat hebben hersteld en het gebied staat nu te koop.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie