De vijf meest vervelende liftgenoten

Rogier op 23 oktober 2016· 72 reacties

null

Natuurlijk vul jij ook altijd braaf de lift op zodat de wachtrijen korter worden. Hierdoor zit je regelmatig naast wintersporters die je niet kent. Soms levert dat een vriendelijke groet op, soms een heel leuk gesprek, incidenteel is het zelfs het begin van een relatie. Maar soms is het ook een kwelling om de hele rit vol te houden. We kennen ze allemaal die vervelende liftgenoten. Hier de top 5:

De dronkenlap

Voor sommige wintersporters draait de wintersport meer om drinken dan om wintersport. Dat is ’s avonds te merken en overdag te ruiken. Vaak ruik je het trouwens pas net te laat. Namelijk nadat je in de lift bent gestapt. De weeë geur van teveel alcohol. Het ergste zijn de kleine benauwde eitjes. Deze zijn al benauwd met een groep frisse wintersporters. Laat staan met een groep doorgezakte dronkenlappen. Ik ben vast niet de eerste die serieus geprobeerd heeft zijn adem in te houden de gehele rit omhoog.

De betweter

Er zijn van die mensen die alles beter denken te weten, en dat ook graag altijd vertellen. In liften is het niet anders. Net als twee wintersporters samen praten over fijne of lastige pistes, komt de betweter tussen beide. Hij kent zogenaamd elke piste. Weet van elke ski alles af, en weet precies waar je moet zijn voor de diepste poeder of strakste pistes. Argumentatie waar zo doorheen te prikken is, maar als je slim bent begin je niet eens aan de discussie. Hoop slechts dat de lift niet stil blijft hangen…

null

De schreeuwer

Iedereen kent ze wel. De skiërs of de boarders die graag wil laten zien dat hij iedereen kent in het skigebied. Vanuit de lift schreeuwt hij iedereen toe. Met net iets te grappig bedoelde opmerkingen. Hij (dit zijn bijna altijd mannen) doet alsof hij iedereen kent. Met een voorkeur voor mooie skileraressen laat hij iedereen omhoogkijken naar de lift. Dat is allemaal niet zo’n probleem. Maar echt rustig is het niet in de lift. Lekker kletsen of van de natuur genieten is er niet bij met deze holle vaten.

De beller

Natuurlijk is er best begrip op te brengen voor de beller die belt om ergens af te spreken of een zoekgeraakte vriend of vriendin terug te vinden. Iedereen doet dit wel eens, en daar is de lift een uitgelezen plek voor. Maar hoe ergerlijk is het om naast iemand te zitten die luidkeels zijn of haar hele leven bespreekt met de onbekende persoon aan de andere kant van de telefoon. Zo hard, want mensen praten hard in hun telefoon, dat de rest van de lift eigenlijk niet meer kan of wil praten.

null

De roker

Last but not least is er de roker. Ondanks dat het zo goed als overal verboden is om in liften te roken doen sommige wintersporters het nog steeds. Als niet-roker vind ik niets zo vervelend als in de schone natuur rooklucht in te moeten ademen. Ik wil de bergen ruiken, de frisse geur van verse sneeuw en dennenbomen. Dat is duidelijk heel wat anders dan de rook van iemand die niet de beleefdheid kan opbrengen om even te wachten met het opsteken van z’n sigaret. En mijn ergernis wordt nog groter als de peuk daarna de natuur in wordt gegooid.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Als niet roker vind ik nummer 5 ook heel erg. En als je daar die persoon op wijst worden ze nog boos ook.

William & José

De roker vind ik irritant. Vooral omdat er in die lift geen enkele mogelijkheid voor mij is om er van weg te lopen.

Niet te vergeten, de duidelijk over-aanwezige hollander.

haha zo herkenbaar. Vooral “de dronkenlap” heeft gezorgd voor de langste rit in een skilift van mijn leven. Drie nog halfdronken russen die bij een restaurant gedineerd hadden, waar de kok met de knoflook was uitgeschoten. Ik heb de hele rit zitten kokhalzen.

De 5 meest vervelende liftgenoten? @Jesper, @Thijsmeeusen, @Jorian, @Svennoo en natuurlijk @Menn0

In de gondel heb je nog naar oud zweet of ruikende, de ruftende, etc. Kortom: de nietwelriekende liftgenoot…

Grußen aus dem Sauerland

Snowboarders

Uitrusten doe je maar in de lift.

?
Maar vooral rokers… en met stip op 2 mensen die zich geen raad weten met hun skistokken en deze bijna in mijn oog planten.

Uitrusten doe je maar in de lift.

Rokers en drank zijn niet echt prettig om bij in de lift te zitten. Vooral als het een kabine is… Heerlijk 's ochtends vroeg de niet te missen geur van alcohol… :(

*bericht bewerkt door EricH op 23 okt 2016 11:14

Blij dat ik eigenlijk altijd in rustige periodes ga. Weinig last gehad van dit soort types in de lift.

Blij dat ik eigenlijk altijd in rustige periodes ga. Weinig last gehad van dit soort types in de lift.

Tiny-M op 23 okt 2016 12:10

Juist ja @Tiny-M dat wilde ik nou ook zeggen! Ik heb nog nooit mezelf geërgerd aan dit soort types in de lift omdat ik ze ook nooit ben tegengekomen.
ik heb wel bloedhekel aan irritante mensen op de piste die je de pas afsnijden enz ?

Bij mij staat de roker op één

Rob

Ik weet natuurlijk niet in welke gebieden jullie gaan skiën maar ik ben in mijn leven nog nooit vervelende liftgenoten tegen gekomen.?

Wel af en toe mensen die uit slordigheid in de rij voor de lift over je ski’s heen schuiven.Maar Ja dat is bijna niet te voorkomen.

Waar de post mee begint, mijn grootste ergernis is juist het niet opvullen. Er zijn wel eens liften waar het echt goed druk is, ik snap er dan echt niets van als ik in de verte steeds lege stoelen zie vertrekken omdat men niet wenst op te vullen tot vol. Of nog erger je voorganger schuifelt mee tot aan het poortje en besluit dan gewoon te blijven staan om het volgende stoeltje te pakken. Zo dat lucht op ;-)

Geef je fouten toe voordat een ander ze overdrijft.

Snowboarders en skiërs samen op een stoeltje durft nog al eens moeilijk zijn, omdat je geheid met je spullen tegen elkaar zit tijdens de rit (en als je pech hebt ook tijdens het uitstappen).

Gezien de korte duur van de meeste ritjes maak ik me zelden druk over mijn medepassagiers, tenzij ze roken (genieten van de berglucht?) of ze het nodig vinden dingen (snoepwikkels of zo) naar beneden te gooien. Dan moet ik de neiging onderdrukken om ze een zetje te geven zodat ze het meteen kunnen opruimen :-D.

Eens met Gast000, mijn grootste ergernis zijn de mensen die (als het druk is) voor de poortjes blijven staan als het stoeltje komt omdat ze bij hun vriendjes in de lift willen zitten. Dat maakt me niet uit als het rustig is maar bij grote drukte alsjeblieft opvullen, die 5 minuten kun je wel zonder elkaar lijkt me.

Inderdaad @Gast000 vooral het voor het poortje blijven staan en daarna niet doorglijden als deze opengaat terwijl het druk is, is inderdaad een ergernis…

Click. Click. Peace

Eens met Gast000, mijn grootste ergernis zijn de mensen die (als het druk is) voor de poortjes blijven staan als het stoeltje komt omdat ze bij hun vriendjes in de lift willen zitten. Dat maakt me niet uit als het rustig is maar bij grote drukte alsjeblieft opvullen, die 5 minuten kun je wel zonder elkaar lijkt me.

jaapheeringa39 op 23 okt 2016 14:11

Wat dacht je van die mensen die bang zijn de lift te missen en kost wat het kost duwen om zo snel mogelijk weer in de lift te zitten of zich in een lift proppen waar eigenlijk niemand bij kan…

Skiën= 6 maanden voorpret en 6 maanden napret
  • de bubble-sluiter … heerlijk zonnetje, tikje frisjes (-15 tot -2°c), rustig genieten … en ineens moet die bubble dicht. Niet vragen, niets, geen boeh of bah … nee, gewoon jank dat ding naar beneden en hopen dat je schenen uit de weg zijn.
  • de “ik roep naar mijn vrienden in de vorige stoel en iedereen moet weten dat ik nu alleen ziet” brulboei. We verstaan je dialect … we vinden je een instant eikel.
  • de “hou jij even alles vast terwijl ik het diepste pluisje uit m’n zak haal” handige harry. Stokken, (stinkende) handschoenen, helm, … alles moet in de gondel worden doorgegeven terwijl met flappende armen het laatste snoepje van vorig jaar uit een stinkend skipak wordt gehaald. Goddank wordt niet gedeeld …
  • de “ik ben al overal geweest en daar was het beter” goeroe. Probeer anders iemand z’n skidag te vergallen door te zeggen dat het hier zuigt …
  • de “ik moet met brede benen twee plaatsen innemen” gecombineerd met “mijn skies moeten constant tegen jouw binding/latten tikken”. Neem je twee plaatsen in, betaal twee keer een dagpas … klojo.
  • de “diep westvlaams dialect sprekende onbekende”. Praat de hele lift met een abnormaal dialect tegen zijn vrouw/zwager … wanneer je boven bent denk je “zoh, dat locale dialect van hier is écht onmogelijk te verstaan”… en is vervolgens verontwaardigd genoeg om met willekeurige beledigingen te beginnen zwaaien. (Dit had’k dus eens met iemand waarvan’k dacht dat hij Ladinisch aan het praten was … man, die was kwaad. Als ex-Antwerpenaar bijzonder vermakelijk.)

Ik vind mensen die véél te vroeg de beugel van de stoeltjeslift openen altijd erg irritant. Dat is zo enorm onnodig. Tijd zat!

Zeker als mijn kinderen ook in de lift zitten houd ik ze tegen door mijn skies expres niet van de voetsteun te halen. Want het is gewoon hartstikke gevaarlijk om al ver voor het eindpunt die beugel open te gooien…

Die laatste kom ik inderdaad wel vaak tegen. Ik hou ook mn board op de steun, zeker als er ook kinderen in de lift meegaan.

@Lars3 :-)

Click. Click. Peace

Mwoah… In tegenstelling tot een aantal anderen hierboven wil ik soms om juist de types 1 tm 5 te ontwijken wel eens dat ene stoeltje leeg laten… Ja sorry… Kan ik vervolgens wel in de lift met m’n vrienden bespreken welke afdaling de volgende wordt. Scheelt weer dat alle aansluiters vervolgens bovenaan de lift in de weg staan om hun maatjes op te wachten. Wat is erger, de kwaal of de remedie. En daarbij, je hebt vakantie dus is het nou zo ontzettend erg dat je mss 1 minuut later boven bent??

Aequilater Nubila

Ik erger me niet zo snel aan anderen. Anderen waarschijnlijk wel aan mij. :P

Net even iets langer de beugel naar beneden houden. Die rood/groene lichtbakken zijn er niet voor niks. Je kan toch niet eerder uitstappen.
De bubbel openhouden bij schitterend weer. En als er commentaar komt zeg ik dat ik me een week niet gewassen heb. Zolang het zonnetje schijnt en ik niet uit mijn broek waai zie ik geen reden om tegen zo’n stuk plastic aan te moeten kijken.
Als er bijv. een stoeltjeslift is of een gondel met een plekje over dan probeer ik er bij te piepen. Altijd leuk in een gondel want mijn board past maar zelden aan de buitenkant dus die moet mee naar binnen. Zeker als het erg druk is neem ik vaak de ingang voor alleengangers. M’n vrienden zie ik boven wel weer.

En verder ben ik een snowboarder. Dat schijnt bij voorbaat al irritaties op te wekken.

Übung macht den meister!!!

is het nou zo ontzettend erg dat je mss 1 minuut later boven bent??

winterwonderland op 23 okt 2016 15:44

Ja natuurlijk is dat erg. Bij lange rijen is het wel iets meer dan 1 minuut, want er zijn meer mensen die het doen. Wachten kun je beter doen aan de zijlijn zodat je niemand in de weg staat. Vlak voor de poortjes is het irritanter want je laat bewust stoeltjes leeg. Maar het irritantste zijn mensen die de gaatjes opvullen terwijl dat niet de bedoeling is. Je weet wel, een stel manoeuvreert zich dusdanig dat ze een lift voor zichzelf hebben, maar net als ze zich lekker breed opstellen voordat de lift aanschuift, komt er iemand zoals ik van achteren door een nog openstaand vrij poortje aangeskied en wurmt zich tussen hen in :)

*bericht bewerkt door Martin7182 op 23 okt 2016 16:14

Ik vind mensen die véél te vroeg de beugel van de stoeltjeslift openen altijd erg irritant. Dat is zo enorm onnodig. Tijd zat!

Zeker als mijn kinderen ook in de lift zitten houd ik ze tegen door mijn skies expres niet van de voetsteun te halen. Want het is gewoon hartstikke gevaarlijk om al ver voor het eindpunt die beugel open te gooien…

t@sje op 23 okt 2016 14:51

Ja precies, dat doe ik ook wel eens, maar dat levert je dan meestal erg vuile blikken op van die personen die dan met alle geweld alsnog proberen hem omhoog te krijgen. Ik zou willen pleiten voor beugels die automatisch openen op het meest veilige moment. Want die speciale LED borden die sinds een jaar of 15 vlak voor de uitstap staan (in Oostenrijk) die helpen niets.

Ski or Die

Had de mazzel om in het oude 3-zittertje vanuit Villaroger tussen twee dronken, schreeuwende en blowende Fransozen te zitten terwijl er verder geen kip op de lift stond te wachten. En maar uitgebreid lullen over de beste off-piste lijnen door het bos, waar de sneeuw al hevig aan het wegdooien was…

De 5 meest vervelende liftgenoten? @Jesper, @Thijsmeeusen, @Jorian, @Svennoo en natuurlijk @Menn0

GiGi op 23 okt 2016 09:59

*******… Met ons is het altijd gezellig in de lift!

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 23 okt 2016 19:25: Let een beetje op je woorden.

Carnas on Tour

Ik ben zelf roker maar rook enkel een sigaret op de berg na het middageten. Een asbak is daar ook nooit veraf. Roken in/op de lift smaakt eigenlijk helemaal niet en de peuk weggooien is geen optie daar. Maar vreemd genoeg nog niet zo vaak met rokers in de lift gezeten, enkel op het end of season feest in Ischgl zie je daar wel “beschonken” mensen dit doen. Neem indien mogelijk dan toch steeds de dalafdaling, teveel mensen in de lift is niet ook mijn ding. Vooral mensen die te luid praten/lachen in een grote gondel is irritant. Ook een te ruime portie parfum van je buurman/buurvrouw kan hinderlijk zijn. Als snowboarder merk je inderdaad dat sommige skiërs meteen een vooroordeel hebben, maar als ex-skiër weet ik dat er in beide groepen nu eenmaal mensen zijn die geen rekening houden met elkaar. Niet alleen in de lift, maar ook bij het aanschuiven. Neem een liftje later en als boven komt zoef je die “vervelende” voorkruiper toch zo meteen weer voorbij…

*bericht bewerkt door Ken005 op 23 okt 2016 20:31

Snowboarders

Roko op 23 okt 2016 11:10

En alle skiërs niet?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie