Geertje is dit weekend in Innsbruck geweest om haar eigen ski’s te maken. In een workshop van 3 dagen leer je niet alleen hoe je ski’s maakt, het eindresultaat kun je daarna gaan testen in de sneeuw. Het bedrijfje waar je de ski’s maakt (http://spurart.at) ligt midden in Innsbruck, je kunt ze daarna direct uittesten in de sneeuw. Innsbruck heeft namelijk een eigen skigebiedje dat makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken is. Na de zomer zal Geertje een uitgebreid verslag maken van bouwen van haar ski’s.

martijn
begon in 2002 deze website. Later was hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling.

Plaats een reactie

Haha! Je eigen ski’s maken! Dat is echt cool! Maar ook duur lijkt me?

Met de Innsbrucker Nordkettenbahnen omhoog gaan is al een belevenis op zich. De Hungerburgbahn is een mooi en modern treintje welke je vanuit Innsbruck naar de gondel brengt. Mooie stations heeft deze baan! Dit treintje stopt ook op een tussenstation bij de Alpenzoo, welke ook leuk is om te bezoeken. Daarna met de gondels omhoog en genieten van het skiën en het prachtige uitzicht! Wel steile pistes inderdaad, een echte uitdaging!
Ook een goede tip is om daar een keer 's avonds naar boven te gaan en te dineren in het restaurant. Het uitzicht wat je dan hebt vergeet je nooit meer! Volgens mij is dat op vrijdagavond. Zeker doen als je de mogelijkheid hebt!

# skidagen seizoen 2014-2015: 35 :D

Leuk filmpje, maar ik mis de info over de workshop met zelfgemaakte ski’s.

Volgzaam type (off-piste mits berggids).

Je eigen ski’s maken lijkt me echt super. In NL kon je altijd terecht bij BMB Ski. Ik weet alleen niet of dit na het overlijden van Steven nog wordt voortgezet.

When life gets too complicated.... SKI

Constant, info over de workshop volgt na de zomer! Tot die tijd is het misschien leuk om eens te neuzen op hun website, http://www.spurart.at.
SnowJan, op de website staan ook de prijzen. Ik vond het meevallen aangezien je na 3 dagen met een paar ski’s (of board) de deur uit loopt. En ja, het lijkt me heel gaaf om in de avond op de Nordkette boven te zijn. Moet een schitterend uitzicht zijn over de stad en omliggende bergen.

Vet. Da ga ik ook een keer doen!

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Aai, wat een cliffhanger, nu moet ik tot volgend seizoen wachten tot de beelden van de workshop. :-)

Volgzaam type (off-piste mits berggids).

Geweldig. Die filmpjes op die site zijn ook leuk.
En ik heb een mooie manier ontdekt om in je binding te stappen. Zie 2.02 in onderstaand filmpje.

null
!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie