Voor mij is Candide Thovex momenteel een van de allerbeste skiërs in de ‘Freeski’ scene. Deze man laat alles zo ontzettend makkelijk lijken. Hier 4 minuten amper bewerkte beelden van Candide en zijn skimaatje Aziz. Slecht geluid, af en toe slecht beeld. Maar ik zat aan de film gekluisterd. Wat een beelden. Wat een skiniveau en wat een ontzettende snelheid tussen de bomen. En dan ook nog af en toe een flinke trick ertussendoor. Ik ben blij dat ook hij af en toe een boom raakt, want anders zou het wel heel onmenselijk zijn.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Is dit dezelfde skiër als die ene die tussen mensen ging slalommen?
Maar inderdaad ‘‘wat een beelden’’

Gang is alles

@Jesper Ja dit is dezelfde skiër die dat ‘toneelstukje’ ook heeft opgevoerd.

Click. Click. Peace

Pffff, impressive hoor. Zo weinig ruimte, zoveel snelheid, zo foutloos, bizar.

Damn, die heeft wel skills

Ik doe dit ook vaker

Als ik slaap

Heb dan wel spierpijn als ik wakker word

@Rogier en geeft ook meteen een prachtig voorbeeld van het feit dat je offpiste niet zomaar onbekende sporen kunt volgen. Je zult toch perongeluk zijn spoor volgen en op 2 minut 14 met je hoofd in die boom blijven hangen ;)

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

Buitenaards goed i.d.d, ook ‘one of those days’ is erg indrukwekkend, absurd dat een mens zoiets kan. Op zijn 14e buckel-kampioen van Frankrijk lees ik. Bevestigd mijn vooroordeel dat buckelaars fantastische skiërs zijn :-)

Bijzonder veel respect als je zoiets kan.

Hij neemt wel telkens dezelfde afdaling: bij 0:50 en 2:56 zie je dezelfde bocht, en ik meen dat ik deze vaker zag in het filmpje.

Desalniettemin, ik doe ze dit niet na…

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Erg cool! Ondanks dat ik snowboard, heb ik het gevoel dat je dit op een snowboard niet voor elkaar kan krijgen. Op ski’s heb je toch een stuk meer controle als je op hoge snelheid moet manoeuvreren op dit soort terrein.

Top beelden! Wat ik me dan wel afvraag is of freeriders dan zo hun route al een beetje uitstippelen in de zomer bvb door te wandelen?

Go with the snow!

Wat een stevige knieën moet die kerel toch hebben…

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Whahaaa lekkah hoor!

Waaromheeftnederlandgeenbergen:-)

Click. Click. Peace

Check bovenstaande filmpje eerste sprong: ski komt los. Dus Candide vliegt door de lucht en land op een ski… Een normaal mens zou vallen en waarschijnlijk naar het ziekenhuis moeten. Candide skiet gewoon door alsof een tweede ski eigenlijk overbodig is…

Click. Click. Peace

Jeetje wat een mooie beelden! Tsjoh je zal toch maar zo goed kunnen skien…

Never eat the yellow snow

Wat een beelden zou willen dat ik dit 10% kon na doen.

Een ski verliezen en vervolgens landen is niet heel erg lastig, dat kunnen de meeste freestylers wel (ook de amateurs). (Zolang je maar wel nog tenminste een ski hebt, landen bij verlies van twee ski’s is geen pretje)
Maar de snelheid waarmee Candide zijn tricks doet en het er ook eens zo smooth uit laten zien is wel van hogere klasse

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie