Wat een dag! (Fotoreport)

Rogier op 15 januari 2014· 11 reacties

null
Een dik pak sneeuw en een zon die door wil breken

Laat ik beginnen met het zeggen dat ik momenteel Oostenrijk de volgende dump meer dan gun. Ik hou van veel sneeuw, maar ik wil ook dat de sneeuw eerlijk verdeeld wordt. Want momenteel is van eerlijkheid weinig sprake. Hier in de Zuid-Alpen hebben we ‘weer’ gewoon een subliem seizoen tot nu toe. Het seizoen begon wat laat, maar het is helemaal goed gekomen. En gisteren was weer eens een briljante dag. 30-40 cm verse sneeuw, en vederlicht. Dat samen met het feit dat het lawinegevaar iets daalt was het fantastisch skiën.

Niemand in het skigebied
De dump van gisteren lijkt slechts het begin te zijn van een week vol met sneeuw. Want voor komend weekend ziet het er heel erg dik uit. Heel veel sneeuw wordt er voorspeld. En het meest bijzondere: er is niemand in het skigebied. De sneeuw is perfect, dus als je op zoek bent naar een last-minute zou ik serieus naar de noordkant van de Zuid Franse Alpen (Serre Chevalier, Puy Saint Vincent, Via Lattea, Vars/Risoul) kijken. Het lijkt me dat er prima deals te regelen zijn…

Maar over de sneeuw
Vanaf 1400 meter is het sneeuwdek goed voor het seizoen, en boven de 1800 meter zelfs heel erg goed. Dus vanuit dit deel van de Alpen geen trieste verhalen. En na komend weekend zal het er allemaal nog rooskleuriger uitzien voor de Zuid Alpen. Het lijkt weer eens niet op te kunnen aan deze kant van de Alpen. Natuurlijk genieten we er met volle teugen van. Maar zou het niet beter zijn als alles eerlijk verdeeld zou zijn?

null
Een dik pak sneeuw

null
Wie herkent deze poederski? Gemonteerd als telemarkski

null
Wat hou ik van Lariksbossen

null
Super lichte sneeuw, heerlijk

null

null

null
Genieten met volle teugen sneeuw…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Montafon ook 30-40 cm sneeuw erbij gisteren.

Top, wat een “pech” heb jij altijd dat je daar woont! ;)

Go with the snow!

Gisteren een topdag gehad in Serre Chevalier! Zoals je zegt zeer weinig mensen en des te meer poeder dat er zelfs op de pistes bleef liggen.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

@Arno11 mooi he dat ze pistes even ongeprepareerd laten. Veel plezier, als ik uit mijn raam kijk zal het vandaag een echte topdag worden, verse sneeuw en zon!

Click. Click. Peace

@Rogier : vandaag trekken we naar Via Lattea, nog even twijfelen tussen Montgenèvre of Sestriere. Morgen opnieuw sneeuw maar dan overdag dus er gaat nog minder mensen op de pistes zijn.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

In Sestriere is meer sneeuw gevallen…

Click. Click. Peace

Tja, voor Oostenrijk begint het er zo langzamerhand erg triest uit te zien en er lijkt de komende periode geen verbetering in te zitten. Balen, want eind januari is het zover. Dan maar jaloers kijken naar de schitterende plaatjes van Rogier… Ski’s: Nordica Patron?

Ik heb dit in de groep gegooid, week 5 is de planning.

Nou, dit jaar met het wintersporters.nl uitje naar Via Lattea dan?

Gang is alles

Wow! Die laatste foto!!!

@Gast571 Inderdaad de Patron… Een echte en hele fijne poeder twintip!

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie