Meer dan een meter vers (fotoreport)

Rogier op 20 januari 2014· 13 reacties

null
Een dik pak sneeuw: heerijk!

Terwijl het in het noorden erg matig is (maar er kan echt goed geskied worden), is het een echt poederwalhalla in het zuiden. Ondertussen weten jullie het natuurlijk wel. Maar het blijft hier maar door sneeuwen. Dump na dump, en zeker deze week was het goed raak. Afgelopen 72 uur viel hier een goede 70 cm vers en was dat bovenop de 40 cm aan het begin van de week. Dit maakt meer dan een meter verse sneeuw. Indrukwekkende condities waar ik elk jaar van droom. Gelukkig wordt deze droom regelmatig waarheid.

Veel sneeuw
Ondertussen ligt er echt heel erg veel sneeuw aan deze kant van de Alpen. Vorige week was echt heel erg indrukwekkend. De hele week lang sneeuwde het, en als het niet sneeuwde hadden we blauwe luchten. Op bomen, chalets en bruggetjes is het duidelijk te zien dat er echt heel veel sneeuw ligt. Vorig jaar was het een superseizoen aan deze kant van de Alpen, maar dit seizoen doet vanaf nu echt niet meer onder voor vorig jaar. Samen met mijn skimaatjes zeggen we nu al een paar jaar achter elkaar dat wij geen Canada of Japan nodig hebben met de verse sneeuw die we hebben.

Poederskiën
​Deze sneeuw zorgt voor fantastische pistes nadat deze geprepareerd zijn. Op de dagen van verse sneeuw zijn de piste lekker als je ervan houdt. Voor veel mensen echter zijn deze hobbelige pistes een flinke uitdaging. De dag na de sneeuwval is voor deze wintersporters vaak beter. Super strakke pistes met fantastische sneeuw. Echter voor poederliefhebbers zijn de condities fantastisch. Met zoveel sneeuw moet je wel erg veel kennis van off-piste terrein en lawinekunde hebben om veilig te kunnen skiën en boarden. Of je moet een gids in de hand nemen. Lokale gidsen maakten dan ook overuren afgelopen weekend. Hun klanten hadden allemaal een enorme lach op hun gezicht. Logisch. De condities waren dan ook fenomenaal.

Fantastische dagen
Dagen zoals dit zijn de dagen ‘waar ik het voor doe’. Dit zijn de dagen waar ik het hele jaar van droom en waar ik alles voor opzij zet. Voor dit soort dagen woon ik in de Alpen. Samen met een groep vrienden genieten van deze poeder is gewoon heerlijk. Het gevoel van zo’n dag is moeilijk uit te leggen. Maar ik verwacht dat jullie als wintersportfanaten wel begrijpen wat ik bedoel. Jullie kennen dit gevoel van ultiem geluk op de ski’s of board vast ook wel. Voor morgen staat goed weer voorspeld ik verwacht een paar bochten in de poeder te kunnen maken onder een mooie zon. Dat gaat vast weer een briljante dag worden!

null
On-Europese condities of juist niet ;-)

null

null
Zoekplaatjes…

null
Zoveel sneeuw maakt fotografie van skiërs niet makkelijker ;-)

null
Dus maar af en toe ‘boven’ de sneeuw

null
Echt heel veel sneeuw

null
Ook voor de snowboarders

null

null
Meer en meer sneeuw

null
Diep winterse dorpjes

null

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

POW POW POW

Not all who wander are lost

“Dagen zoals dit zijn de dagen ‘waar ik het voor doe’. Dit zijn de dagen waar ik het hele jaar van droom en waar ik alles voor opzij zet. Voor dit soort dagen woon ik in de Alpen. Samen met een groep vrienden genieten van deze poeder is gewoon heerlijk. Het gevoel van zo’n dag is moeilijk uit te leggen. Maar ik verwacht dat jullie als wintersportfanaten wel begrijpen wat ik bedoel.”
…Prachtig! Uitleggen hoeft verder ook niet…

Skiing is a dance, and the mountain always leads

Rogier,
ik ben 'n pisteskieër, maar deze plaatjes zijn, zoals wij in Noord Holland zeggen:
“skitterend”

Wha ik ben jaloers! Hier is het op de piste zelfs drama :(

Haha je zult bijna een snorkel moeten gaan gebruiken!

@rogier Zal ik volgende week ook zo’n plaatjes kunnen schieten in Orcieres?

@Digi hier op kantoor is het drama groter :-(

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Powrno

Over 3 dagen zell am see.
Kan ik nog omboeken?! :p

Niceee!

Gang is alles

Puy Saint Vincent, van het franse skipass forum http://www.skipass.com/news/101103-point-neige-du-20-janvier…

null

The older I get, the better I was

Prachtig, as always …

Go with the snow!

@Menno grote kans dat we aan het eind van de winter dit huisje niet meer zien… Deze staat trouwens onder de Bergerie lift, op ongeveer 1700-1800 meter hoogte.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie