Willingen en Winterberg, is er nog hoop?

Corina op 23 januari 2014· 22 reacties

null
De groene pistes van Willingen

Tja, langzaam kruipt hij dichterbij… de dag waarop wij voor een paar dagen naar Willingen (zouden gaan) vertrekken. Nauwlettend houd ik de weersvoorspellingen voor de regio Hochsauerland in de gaten en zo ook de webcams natuurlijk… maar voorlopig is het er groen, zo groen als gras ☹.

Goedkomen?
Zal het nog goedkomen voor die dertiende februari? Of is het mijn eigen stomme schuld, wie vertrekt er dan ook op zo’n datum: de dertiende? Dacht dat het geen kwaad kon, het is tenslotte een donderdag en geen vrijdag.

Schoolvakantie naar WInterberg
Ook mijn zoon heeft waarschijnlijk pech. Maandag wordt er definitief besloten of het geplande wintersportuitje van school op 1 februari naar Winterberg wel doorgang kan vinden. Ik vrees het ergste, want uiteraard ziet het in Winterberg net zo groen als bij de buren in Willingen. Weliswaar wordt het er, net als bij ons, wat kouder de komende week, maar de hamvraag is natuurlijk of er genoeg sneeuw in de lucht zit om de Sauerlandse bergen voldoende te bedekken. Ik zie de 103 voor deze trip ingeschreven leerlingen nog niet met z’n allen op een opgespoten baantje snowboard- of skiles krijgen. En de vrije skiërs met ervaring, waaronder mijn zoon, hebben het dan ook snel gezien.

null
Winterberg

Warm water
De kanonnen zullen vast overuren draaien, nu het eindelijk wat kouder gaat worden en ze geen warm water meer spuiten. Hopelijk blijft het koud genoeg, want in Willingen beginnen ze al te zweten. Er is veel geïnvesteerd in de nieuwe lift, maar stiekem spreekt men al van een verloren seizoen. En ik ben bang dat ze daar nog wel eens gelijk in zouden kunnen krijgen. Tenzij februari ze gaat redden.

Doorgaan?
Ik heb een goede kennis in Willingen – de eigenaar van het hotel waar wij in februari heen gaan en die dus gebaat is bij een goede winter – gevraagd hoe de vooruitzichten er voor de komende week echt uitzien. Hij zit immers dicht bij het vuur. Hopelijk brengt hij het verlossende woord en kunnen het schooluitje volgende week en ons eigen gezinsuitje 2 weken later gewoon doorgaan.

Zekerheid
Maar ik heb voor de zekerheid alvast een slag om de arm genomen…zodra er nog wat vrijkomt bij Hotel Testerhof, waar nu een kennisje van me werkt, dan ben ik de eerste die het hoort. Dan kan ik besluiten om om te boeken. Met de Hintertuxer gletsjer in de achtertuin zitten we daar dan ik elk geval een stuk sneeuwzekerder.

Wat doe jij als er geen sneeuw ligt? Annuleren, omboeken of gaan en hopen dat het goed komt?

Corina
staat als van jongs af aan op de ski's en blogt over interessante wintersportweetjes en haar eigen ervaringen.

Plaats een reactie

Fijn dat je kunt omboeken natuurlijk . Maar niet iedereen is in de mogelijkheid natuurlijk.
Ik zou nog even afwachten voor wat betreft winterberg. Ziet er goed uit tegen 1 februari.
Volgens mij is er tegen dan zeker voldoende sneeuw en zullen vele pistes open zijn .
Als je als mogelijkheid hebt om eventueel naar het Tuxerdal te gaan dan is dat zeker een zekerheid .
Prachtig hotel trouwens, maar is een hotel ver boven mijn budget . Als ik die prijzen zie, dat geef ik niet aan een wintersportvakantie . Maar ja als je het kan betalen waarom niet .
Veel plezier
Gr
Patrick

Volgens het weerbericht valt er zaterdag 3cm, zondag 7, maandag 6 en dinsdag 3cm. Dat zou 19cm bij elkaar zijn.
Hoeveel is er minimaal nodig om de pistes te openen?

Ik verwacht dinsdag eerste pistes open:

null

Lekker mountainbiken ;)
Zondag valt er genoeg, + machines = OPEN! :)

Nouja, of gewoon met zijn alle naar Vorderlanersbach komen, ook een optie hoor! Wij hebben hier gelukkig wel sneeuw, het is niet veel, maar we hebben sneeuw. Ik hoop stiekem dat er nog heel veel meer sneeuw komt, maar je weet het maar nooit met die hoge temperaturen. Tevens, Mayrhoven dat zo een 600 meter lager ligt heeft nog geen sneeuw. Komt er dus gewoon op neer, hoe hoger je zit hoe meer kans je hebt op sneeuw.

net terug van weekend in Winterberg… niet mooi om in deze tijd van het jaar de pistes zo te zien. In het verleden meerdere malen meegemaakt dat na 2 à 3 koude dagen het overgrote deel van de SKiliftkarussell open kan… dus als de kou maar komt! (al is natuursneeuw een stuk fijner)

Leuk stukje! Ook ik houd het goed bij maar wij mogen niet klagen met een vakantie in het vooruitzicht in de dolomieten.

Tnx gast419! Jij zit idd wel goed straks in de Dolomieten, daar gaan wij in juli heen, maar dan niet om te skiën uiteraad. Gelukkig lees ik uit de bovenstaande reacties, dat er toch nog een beetje hoop is…we’ll see…

Voor ons is Winterberg altijd een ‘extra’ wintersport-uitje. Ook ik heb al een keer iets verzet deze maand maar uiteindelijk definitief geannuleerd voor volgende week. De voorspellingen worden wel beter maar 20cm op niets is gewoon te weinig. Ik wil het gehele gebied zien en skiën. Helaas pindakaas, wachten tot de Krokus in Oostenrijk en misschien nog een extraatje in maart??? Wie weet duurt het seizoen in Winterberg nu wat langer.

Piste riderrrrr

Net als Patrick71; Wij hebben ook geannuleerd voor volgend weekend…
Het risico is te groot…

Helaas maar wachten op krokus en inderdaad in maart nog een lang weekend oostenrijk erbij pakken!

en het is wit in winterberg

Wit, maar 3 cm en 0 graden. Er is nog heel wat meer poeder nodig!

Ga volgende week… Sneeuwhoogte.nl geeft 2 a 3 centimeter aan maar met de Winterberg webcam lijkt er wel gewoon sneeuw te liggen… Iemand die toevallig net geweest is en meer weet? Ik kwam op http://www.flipit.com/be nog deals tegen voor €50,- in ValFrejus Frankrijk voor een week met skipas etc… anders ga ik dat maar doen

Wij gaan gewoon! Sneeuw of geen sneeuw! Al geboekt… en als er geen sneeuw ligt gewoon 3 dagen de welness en apress-ski opzoeken!!

Mijn idee was een snel doordeweeks bezoekje aan Winterberg. En ik begin er eigenlijk in te geloven dat het wel gaat lukken.

Bij de Postwiese staat dit bericht op de site:
Aktuell noch kein Liftbetrieb. Beschneiungsanlage ab Freitagabend in Betrieb. Von Samstagabend bis Montag kräftiger Neuschneezuwachs in Aussicht

Dus skien zou vanaf dinsdag volgende week moeten kunnen!

...ski-addict...

het wordt steeds witter op de webcams en idd sneeuw voor de zondag voorspeld. Zou geweldig zijn als het allemaal gaat lukken!

Kan iemand mij uitleggen waarom er mensen die een serieuze wintersport willen ondernemen naar dit gebiedje met een enorme sneeuwonzekerheid gaan? Rijd 4 uur door en je staat middenin het glooiende Alpenlandschap. Tel daarbij het beperkte aantal km piste en uitdaging op en je komt m.i. tot een absolute no-go. Ben benieuwd.

Voor een kort tripje prima, mits er sneeuw ligt. Dus gewoon wachten op een dump(je) en dan even een tussendoorskitripje, Wat mij betreft niks mis mee. Wel doordeweeks want in het weekend wacht je meer dan je skiet ;-)

...ski-addict...

Kijk. … de eerste piste is vandaag al open!

zowel winterberg als willingen zijn open en draaien met aardig wat liften

voorspellingen zijn goed voor de kunstsneeuwproductie komende nachten

Om antwoord te geven op de laatste vraag in deze blog, ik boek altijd een redelijk sneeuwzeker gebied of ik boek last minute zodat ik zeker weet dat er sneeuw ligt in een laaggelegen gebied. Winterberg moet je denk ik vooral zien als een tussendoortje, niet om echt op wintersport te gaan.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie