Deze week zat ik in Ischgl. Goed nieuws, de sneeuwcondities zijn erg goed op dit moment. Er ligt genoeg sneeuw, in het aangrenzende Samnaun zelfs behoorlijk veel dus wintersportplezier in deze drukke weken lijkt gegarandeerd! Wel hadden we deze week erg wisselende weersomstandigheden maar dat maakte de pret er niet minder om.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Goed nieuws! Ga er volgende week heen. Vraag me alleen af hoe druk het zal worden… Iemand ervaring mee? Is het lang wachten telkens bij de liften?

Hahaha, dat einde is zo herkenbaar :-D Gewoon kantje van de piste pakken en iedereen rustig voorbijzoeven!

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Helemaal het laatste stukje van het filmpje is grappig: zo herkenbaar. Meestal in ieder gebied wel te vinden, zo’n veelal blauw stuk wat einde dag,helemaal kapot is geskied.

Het einde is een rode afdaling behalve dit stuk van 100m dat voor zwart kan doorgaan. Normaal geen probleem maar met bulten (en alcohol in het lijf) voor sommigen toch een probleem :-). En daarna een sleepliftje omlaag ;-)

@EricH wij zaten ook in een vakantieweek en ik vond het vooral bij de Idalp erg druk! Elders viel het wel mee. 's Morgens om 9u bij de gondel en je kunt binnen 10 minuten naar boven. We waren er 1 keer om kwart voor 10 en ja toen stond je een half uur te wachten.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Roel Ok dank. Ik zit in Samnaun en voor zover ik gezien heb denk ik dat het 's ochtends wel zal meevallen bij de 2 gondels die omhoog gaan.

Het laatste stukje met die drukke piste, welke was dat?

Hahaha dat laatste gedeelte. Altijd leuk om te zien xd

Gang is alles

@EricH, er was deze week maar 1 gondel open in Samnaun. Of de andere (ouder type) direct ernaast altijd gesloten is weet ik niet. De piste is de rode 37 vanaf de Paznauner Taja naar het dal. Eind van de dag zijn alle dalafdalingen naar Ischgl druk trouwens, ik zou ze tussen 11u en 14u nemen.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie