Het skigebied Via Lattea op de grens van Frankrijk en Italië is niet heel bekend bij de meeste Nederlanders en Belgen. Dit is jammer want het is een zeer mooi en ongelofelijk uitgestrekt skigebied. Verder is het dankzij de Frejus tunnel ook nog eens heel makkelijk aan te rijden. Ik ging op verkenning uit.

-Michiel-
houdt ons dit seizoen letterlijk van midden op de piste in Katschberg Oostenrijk op de hoogte van de sneeuwcondities.

Ga hier 16 maart heen! Zin in!& benieuwd!

First powder, last beer...!

Ik ben vorig jaar in dit gebied geweest. Ik was verbaasd over de grootte van het gebied. Het deed voor mijn gevoel stukken groter aan dan bijvoorbeeld L3V. Meteorologisch gezien ligt het ook in twee delen, de sneeuwkwaliteit kan in Montgenevre totaal anders zijn dan in Sestriere. Het Italiaanse gedeelte is super door het eten (en lage prijzen). Het Franse gedeelte kent een leuke ronde. De verbinding is niet ideaal tussen deze gedeeltes, maar is prima te doen. De afdalingen zijn prachtig. Ik was hier helaas maar 1 dag (ik verbleef toen in Briancon), maar zou graag een keer een week doorbrengen in dit gebied. Er zijn van die ondergewaardeerde gebieden, dit is er een van.

''Powder to the people''

Lijkt me wel een leuk gebied!

Gang is alles

Super filmpje Manon, zo moet een review zijn!

Ik ben één dag in januari in Sestiere geweest met de galaxy pas van Serre Che. Ik vond het zeer teleurstellend, Pistes in Sestiere geven weinig uitdaging en er waren er een deel gesloten omdat ze er kunstsneeuw op aan het maken waren desondanks er in die week meer dan genoeg was gevallen. De weg naartoe/terug heeft langer geduurd dan ik op de pistes heb gestaan. Achteraf gezien had ik misschien beter naar Montgenevre geweest, zag er veel beter uit.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie