Aan de Oostenrijkse Brenner Autobahn ligt het dorpje Steinach am Brenner en het skigebied Bergeralm. Het gebied is het relatief klein en niet zo modern. Hierdoor zijn er geen tochten mogelijk en breng je relatief veel tijd door in langzame liften. Toch is dit skigebied een van onze favoriete bestemmingen in de buurt van Innsbruck, want wanneer je verder kijkt dan de minpunten vind je een heerlijk skigebied waar het bijna altijd rustig is en wachtrijen nauwelijks voorkomen. Het skigebied pakt zowel sneeuw vanuit het noorden als het zuiden mee en dat maakt het een ideale bestemming als de omstandigheden in de rest van Tirol tegenvallen.

Om het gebied vanuit Innsbruck te bereiken moet er tol worden betaald voor de Brenner Autobahn. Een maandabonnement valt in veel gevallen goedkoper uit en is daarom de moeite waard om te overwegen.

Svenski
is deze winter voor ons onderweg in Tirol. Hij houdt ons op de hoogte van de sneeuwcondities en checkt gebieden voor ons uit!

Leuke review over een toch niet heel groot gebied!

Gang is alles
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie