De pistecondities in het skigebied Hochkönig zijn op dit moment nog heel redelijk in vergelijking tot andere gebieden in de Noordalpen maar van een wintergevoel is helaas geen sprake. Zelfs niet in het sneeuwzekere Dienten waar ik deze week zat. Veel berghellingen zijn ook hier groen en de sneeuw trekt zich iedere dag ietsje verder terug. Daar staat tegenover dat het op de vele noordhellingen nog echt wel genieten is! De beste condities trof ik aan in Mühlbach.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Slechte condities dus, als je met krokus van 13u al best het terras opzoekt…

@Mathijs! Inderdaad 1 uur is wel heel vroeg voor 't terras :P

Gang is alles

Ik vind slecht een verkeerd woord. In de ochtend waren de pistes prima, zeker gezien de weinige sneeuw. Omdat het deze week 's middags nog veel warmer wordt dan in mijn week vrees ik inderdaad voor de middagen…

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Aprilcondities eigenlijk. 's Morgens goed (natuurlijk, want vers geprepareerde pap van vorige dag) en van een uur of elf begint het papperig te worden en tegen drie uur heb je zware (pap)buckels :) Al heel vaak meegemaakt, maar dan in april ;)

Ziet er idd uit als eind april. Hoe oud zijn je kids en heb je die zelf leren skien?

4 en 6. De jongste skiet twee jaar, de oudste drie. Ze hebben alles geleerd in de skiklas. Dit jaar heb ik ze wel voor het eerst twee dagen zelf meegenomen, ik moet zeggen dat was geweldig. Wel alleen doen als ze veilig de blauwe piste afkomen!

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Haha goed pistes in het sneeuwzekere Dienten… Moet niet gekker worden dit

@Roel, Vandaag tot 16 uur geskied, temperatuur liep vanaf 12 uur weer terug, iets bewolkt en fris windje, Burgalm naar beneden was erg papperig maar fellesrbach was prima skiën de 2 en de 3. Viel me echt erg mee had het veel erger verwacht.
Nu maar hopen op sneeuw vlgd week :)

Dienten Die Alte schule

@Elly3, ja bij Mühlbach zijn de condities verreweg het beste. Inderdaad die twee rode afdalingen waren vorige week geweldig maar die liggen ook lekker op een noordhelling. De Gabühel nog niet gedaan? :-)

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Roel, Nee alleen nog maar naar gekeken vanaf de Burgalm, vooral onderin, is soms wel hylarisch.
Morgen ff richting Maria Alm, gelijk om 9 uur.

Dienten Die Alte schule

Erg herkenbaar, afgelopen week in Skiwelt Brixental dezelfde condities. Toch wel lekkere week gehad, je moet het er mee doen en hebt de natuur niet in de hand!

vorige week in Maria alm geskied. Moet zeggen was erg goed te doen. Beter als met kerst in Lermoos (en dan bedoel ik niet de zugspitze).

@roel ik zie hem nu pas de video… leuk hoor die kids ze gaan super goed!

Seriously snow addicted family!

Lekker gewinkeld in het centrum van Horst. Had twijfels maar na het bekijken van wintersporters.nl weet ik het zeker.

Dank voor de weersvoorspellingen van afgelopen jaar. Hopelijk horen we weer snel van je (laat het maar sneeuwen).

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie