Wintersportkleding: Lekker gekleurd of niet?

Rogier op 20 maart 2014· 26 reacties

null

Volgens veel locals kun je veel Nederlanders herkennen aan hun felgekleurde wintersportkleding. Is dat zo? Houden jullie van kleurtjes, of liever wat minder felle kleuren? Wat zijn jullie favoriete kleuren voor de wintersport?

Leuke kleurtjes
Zelf ben ik gek op felle kleuren tijdens het skiën en boarden en ik hoop ook altijd dat mijn vrienden een beetje gekleurde spullen dragen, en dit heeft zeker met foto’s en film te maken. Want al die donkere of matte kleuren, op beeld ziet dat er niet echt spectaculair uit. Dus als je het mij vraagt: lekkere kleurtjes! Dan het liefst ook een beetje fel. Maar zoals iedereen zal ook ik zeker worden aangestoken door de mode in de ski-scene en zeker in de freeride scene.

Wie van jullie
Wie van jullie houdt ook van leuke kleurtjes? Welke kleuren hebben jullie je skikleding? Is dat een bewuste keuze? Of kwam het gewoon zo uit?

null

Donkere kleuren
Maar ik begrijp ook wintersporters die niet per se in de meest felle kleuren willen rondskiën of boarden. Ten eerste val je flink op op de pistes, dat wil lang niet iedereen. Maar belangrijker nog kleuren worden sneller vaal en zien er sneller vies en oud uit dan blauw, zwart of bruin. Of elke echte andere donkere kleur.

Of maakt het niets uit?
Het kan natuurlijk ook helemaal dat de kleur van je skikleding je helemaal niets uitmaakt. En dat vooral de functie of de prijs het doorslaggevende koopargument is.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Gewoon fel oranje!

Relax, if you can...

Kleuren staan niet alleen leuker, maar ik vind het ook een vorm van veiligheid op de piste. Te vaak hebben mensen mijn inziens kleding welke slecht zichtbaar is. Zeker met minder weer, of naar het einde van de dag.

Mij maakt het niet echt uit, ik heb een blauw/rood/grijs/zwart skijack met een beige broek. 't ziet er wel leuk uit dus ik vind 't goed :D

Gang is alles

Saai donkerblauw en zwart kunnen altijd nog, doe mij maar wat kleur!

Herkenbaar ben ik op de piste met veel kleur!

Zwart gaat lekker lang mee

Felblauwe broek, zwarte jas, gele snowboard boots en oranje bindingen. Ik zoek eigenlijk nog een jas met kleur maar die komt volgend seizoen. Al die donkere matte kleuren vind ik maar saai.

🏂

Gele broek, zwarte jas, zwart-gele helm, zwart-gele handschoenen… iets met geel :D

heb het opzettelijk zo bij elkaar gezocht. Was genoeg keus kwa helmen ook (heb er 5 online besteld, en 4 weer gratis teruggestuurd).

En inderdaad, ook een stukje extra veiligheid. je bent toch zichtbaarder.

Gif groene broek, blauwe jas, blauwe helm, zwarte skischoenen, zwarte handschoenen, gespiegelde goggle.

Beetje kleur op de piste, tegenwoordig zie je veel donker.

Jas is bird blue, broek is zwart met grijs. Broek had ik liever in het groen of geel gehad, maar deze zat zo goed en heb ik voor een hele mooie prijs kunnen scoren.

Freeriders dragen niet alleen veel gekleurde kleding omdat het leuk is, maar ook omdat ze dan beter zichtbaar zijn in het terrein. In het geval van een ongeluk val je met kleuren beter op dan met wit of zwart.

When life gets too complicated.... SKI

Ik snowboard en mountainbike volledig in het zwart, altijd!

bart

Ik snowboard, Groene jas, witte jas, licht blauwe, donkerblauwe, en digi camoflage snowbroek. Zwarte snowboots, zwarte helm, rode skibril. En een gekleurde boxer als me broek van me kont afzakt na een val :) kleur is bijzaak. Vind het belangrijk al het goed zit.

Ik hou wel van kleuren. Als je met een groep weg bent met veel verschillende felle kleuren kan je ze ook veel beter herkennen als ze ergens op je wachten en jij wat achter komt.
Zelf ski & board ik rond in een witte jas en een fel blauwe broek. Mijn skitrui als vervanging van jas bij mooi weer is dan weer donker grijs met roze.

Felle kleurtjes houd ik niet zo van, zwarte broek met donkerblauwe jas. :)

mijn kids baalde ervan dat ik met mijn zwarte broek en rode jack zo onherkenbaar was op de piste, dus moeders heeft nu een hysterisch gekleurde broek aan met tropische planten print, daarop een gifgroen/oranje jack, een gillend oranje sneeuwbril. Kortom géén probleem meer voor mijn familie en vrienden om te zien waar ik uit hang :) en ikzelf ben er ook wel blij mee, wordt altijd best vrolijk van die outfit :)

ik ga voor de prijs kwaliteit, pas als dat goed is en er is dan nog keuze uit verschillende kleurtjes, dan ga ik voor kleurtjes kijken en niet eerder

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Sinds dit jaar fel blauwe broek met fel oranje jas! Had eerst een nogal onopvallende broek en jas en het gebeurde dan ook regelmatig dat de rest van de groep me niet zag als we ergens stonden te wachten. Maar inderdaad ook lekker veilig als het weer wat minder is.

Ik heb zelf eigenlijk alles grijs en zwart, zelfs mijn snowboard is vooral donker op de bovenkant. Dat kwam eigenlijk toevallig zo uit, maar ik hou ook niet van te veel opvallen. Toch ziet dat er ook best cool uit, met enkel een grote geel/oranje ski bril als contrast.

Ik heb een regenboogbroek met knal blauwe jas. Super leuk en kleurrijk, echter, ooit bij de apres-ski niet zo handig gebleken. Nadat ik goed op weg was bij een heel leuk meisje kwam haar vriendin erbij staan. Ze trok het meisje meteen mee met de opmerking dat ik die aso was die haar afgesneden had. Daar ging het gesprek. Overigens kan ik me van dat afsnijden niets meer herinneren natuurlijk. :)

Felgroene met geel en felblauwe jas.

Paarse snowboardboots al hadden dat ook zwarte kunnen zijn zoals de vorige, deze zaten gewoon goed.

Zelfde blauw van mijn jas komt ook weer terug in mijn board.
Het groen zelfs in mijn board, bindingen en skischoenen.

Dat is trouwens wel toeval want dit zijn natuurlijk allemaal dingen die niet voor het plaatje of de kleur gekocht worden.
Board en bindingen had ik ooit een voorgaand seizoen getest op een testavond (in toen totaal andere kleuren) en voor het begin van vorig seizoen bestelt.
Toen ik het ging ophalen bij de boardshop kwamen we pas achter de kleurmatch.

En ja hoor koop ik een nieuwe helm aan het begin van dit seizoen met een gewoon zwarte schaal…
BAM ! Bandjes, binnenvoering en logo hetzelfde blauw als van mijn jas en wat duidelijk in mijn board terug te vinden is :D

Broek is trouwens wel zwart en dat ga ik maar gewoon zo houden ook denk ik.
Kan je lekker met alle andere kleuren combineren :P

Maar hou wel van felle kleurtjes ja…

Bijna winter !

Hahahaha, wat een discussie!
Zie wat er allemaal te koop is. Als je niets kunt kun je nog in ieder geval skikledingdesigner worden!

Juist op wintersport vind ik het leuk om de meest wanstaltige combinaties aan kleuren en printjes bij elkaar aan te trekken. Gewoon voor de grap. Je familie of vrienden herkennen je zo heel makkelijk en verder is er toch niemand die je kent!
;-)
Moet verder wel functioneel/comfortabel zijn natuurlijk.

Grtz.

Ik snowboard in een rode broek en een groene jas. Board en boots zijn zwart. Zo is het wel een beetje in balans.

Zo’n zelfde blog heb ik aan het begin van de winter ook al voorbij zien komen van je geloof ik, Rogier :p.

Ikzelf draag een feloranje broek en zwarte jas, een beetje herkenbaarheid en kleur is wel leuk.

Mr. Slow

Blauwe helm, blauwe googgle, blauw/gele jas, blauw/gele broek en rasta schoenen en nog zwarte handschoenen

Gelukkig maakt Sweet Protection geen saaie kleren: Copper Orange jas met Groene broek en Blauwe helm!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie