Mooi-weer skiër

Corina op 28 maart 2014· 13 reacties

null

“Frühlingserwachen” – zo noemen ze dat in Oostenrijk, één van de populairste wintersportlanden: “het voorjaar ontwaakt”. Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. Maart heeft naast prachtig mooi lenteweer ook weer karrevrachten verse sneeuw in de Alpen gebracht. Bij ons is het de hele winter niet wit geweest, maar begin deze week wel tijdens een zeer zware, lange hagelbui. Hebben de kids toch welgeteld 1 sneeuw-, nou ja, ijsbal kunnen vormen, en dat nog wel in de lente!

Frühlingserwachen
Veel hotels en appartementen bieden in deze periode van “Frühlingserwachen” speciale “Sonnenskilauf” arrangementen, voor de mooi-weer skiërs onder ons. Want wat is er nu heerlijker, dan nog even de vers gevallen poedersneeuw in te duiken met een lekker lentezonnetje op je toet? Wel een beetje vroeg de piste op, want met de prachtige temperaturen die er weer aan zitten te komen, wordt de sneeuw natuurlijk wel snel soda. Dan kan je de middag altijd nog lekker op een terrasje doorbrengen, want getooid met helm en zonnebril blijft er weinig ruimte over om een wintersport-bruin tintje op te doen. Dat kan je dan 's middags mooi goed maken! Anders heb je als je terugkomt alleen een bruine neus en een bruine kin…

null

Mooi weer skiër
Zelf ben ik als ik eerlijk ben eigenlijk ook wel een mooi-weer skiër. Maar helaas hebben wij in deze periode geen mogelijkheid om op wintersport te gaan. En vroeger in januari was het vaak berenkoud. Nu gaan we in de voorjaarsvakantie en dan is het wisselend, het kan vriezen en het kan dooien, zal ik maar zeggen. En hoewel ik niet beneden blijf als de sneeuw met bakken uit de hemel komt – want ook dat heeft zijn charme, het is tenslotte WINTERsport – ski ik toch echt het fijnst als het zonnetje schijnt. De temperatuur doet er voor mij persoonlijk dan niet eens zoveel toe. Maar als de zon schijnt, heb je goed zicht. Door de schaduwen zie je alle gaten en hobbels goed en de blauwe lucht steekt prachtig af tegen de witte bergen. Al zingend in mijn hoofd geniet ik dan van elke afdaling en mijn hoofd wordt helemaal leeg. Er is sowieso maar één vakantie, die ervoor zorgt dat mijn hoofd leeg raakt. Als je onder aan een piste vraagt waar ik onderweg aan heb gedacht, dan kan ik alleen maar zeggen: aan niets!

Sonnenskilauf
Heb jij de kans om nog een keer te wintersporten of ben je nog niet geweest dit jaar en nu wel in de gelegenheid? Dan zou ik zeggen: grijp je kans en geniet nog van een weekje “Sonnenskilauf” in de warme lentezon!
Val jij ook onder de categorie “mooi-weer skiër”?

Corina
staat als van jongs af aan op de ski's en blogt over interessante wintersportweetjes en haar eigen ervaringen.

Plaats een reactie

Oh nee zeker niet! Hoe meer sneeuwbuien hoe beter! :)

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Mooi zonnig weer en lekker koud is de beste combi.
Maar ik geniet van bijna elk weer. Wind sneeuw zon ga maar door.
Maar als ik met regen de lift in stap en mijn donzen jack boven zo nat is dat ik de donsveren kan tellen ben ik niet blijt!!

Het liefste strakblauw met lage temperaturen. Een of 2 dagen sneeuw is totaal niet erg, maar daarna wel weer graag wat beter weer!

Ik vertrek vanavond naar St. Anton

Het enige waar ik tijdens een afdaling aan denk is de volgende bocht :) inderdaad heerlijk om je kop leeg te maken. Daarom is het voor mij noodzakelijk om 1 keer per jaar op wintersport te gaan :)

Mij maakt het allemaal niet uit, als ik maar kan skiën!
Morgen even profiteren van de zonnige periode, ik ga 4 dagen naar het Pitztal :)

Ik zou graag willen, maar na twee keer wintersport dit jaar is de portemonnee leeg! :(

25-04 naar Tignes, verwacht wel mooi weer dan!

@Mike123 dan moet je tomaten gaan plukken net als @HenriS

Ik ben geen mooi weer skiër, ga altijd de berg op, en board dan gewoon met plezier :D

Gang is alles

Over 6 uur richting Gerlos. euw

Net terug uit Madonna di Campiglio en Piani di Bobbio. Van de 11 dagen waren er 9 met strak blauwe lucht en hoge temperaturen. 1 dag sneeuw gehad ( 40 cm) Er lag nog meer dan 2 meter en ondanks de hoge temperaturen waren de sneeuwcondities in beiden plaatsen nog erg goed. Lekker skien zonder jas en tussen de middag , boven op de piste je shirtje uit voor een totaal " zomer" kleurtje. HEERLIJK !! Ja , wil toch wel graag veel sneeuw en veel zon en dat is weer goed gelukt.
Gr. Sjors

Met pasen naar Ischgl!

Lekker lang licht, heerlijke temperaturen, lege pistes… en gewoon de winter nog even rekken, die zomer komt toch wel weer. Wij vertrekken op 19 april en komen terug voor Koningsdag, laat dat dan maar het officiële einde van de winter zijn :-P https://www.wintersport.nl/forum/topic/153161 :-)

Te gekke dingen doen met leuke kleine internationale groepen in de bergen! crazycamp.org
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie