Heerlijk skiën in Flumserberg

Ruud op 30 maart 2014· 12 reacties

null

Wat is het toch geweldig, dat voorjaarsskiën. De zon schijnt de hele dag en tussen het skiën door zit ik als een vorst op het terras. Wel een kwestie van vroeg opstaan om goed te profiteren van lekkere pistes, maar je kan hier gelukkig goed vroeg de pistes op. Ik zat vrijdagmorgen al om half acht in de gondel die van Unterterzen, waar ik in het Landalpark verblijf, direct naar Tannenboden leidt, het dalstation van het skigebied. Vandaar gaan de liften al vanaf acht uur omhoog!

null

Doodstil
Wat ook lekker is; het is hier doodstil. Regelmatig was ik vrijdag alleen op een piste en ik heb die dag 15 keer alleen in de stoeltjes gezeten. Als ik beelden wilde filmen met skiërs of snowboarders erop, moest ik meestal lang wachten, zo leeg waren de pistes. Zaterdag was het iets drukker, maar we hebben nergens hoeven wachten.

Bijna geen pap
Met de veel besproken pap valt het erg mee. Uiteraard worden de pistes zacht in de loop van de dag, maar echte “masch” is het maar zelden. Vrijdag ben ik na de lunch trouwens op de pistes vanaf de Leist gaan skiën, het hoogste punt van het gebied en daar zijn de afdalingen de hele dag prima gebleven. Daar zijn drie leuke zwarte pistes. En wat een uitzicht vanaf daarboven! Je kijkt helemaal naar de Walensee, die in de verte in de diepte ligt. Een aantal mooie rotsformaties maken het prachtige plaatje helemaal af.

null

Ik ben dit keer alleen, want niemand van de collega’s kon zich vrijmaken. Maar voor een keer is dat best oke. Je hebt trouwens altijd direct veel aanspraak in de liften en op het terras. Ik heb vrijdag gezellig zitten lunchen met een paar Zwitsers en ik had ook al twee skimaatjes gevonden voor de tweede dag. Aangezien dat locals zijn, weten ze de goeie plekjes te vinden, zoals Grüebhütte, waar we zaterdag lunchten. Wat een plaatje van een plek! Sowieso is Flumserberg een landschappelijk aantrekkelijk gebied: de foto’s spreken voor zich.

Al met al heb ik superdagen gehad in Flumserberg!

null

null

null

null

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Leuk verslag!

#wintersport verslaafd

Ziet er erg leuk uit!

Gang is alles

Wow, echt mooi die rotsen en dat meer daar in het dal!
Fijn als je nu vrij hebt… Dan kan je echt voor je rust en goede pistes naar de Alpen gaan. Je boft!

# skidagen seizoen 2014-2015: 35 :D

@SnowJan: ja, ik weet heel goed dat ik bof! :-)

Blogger, skiër, verslaafd :-)

Mijn vaste stek! @ruud heb je ook de ieuwe piste gedaan? Die van Maschgenkamm naar Panüöl? Als je die linksom neemt kan je zo heerlijk vol gas een haakse bocht maken :p Verder is het off-piste skiën vanaf Leist boven de 42 langs geweldig!

@Broes: ja die hebben we gedaan; en ook die van de Leist naar Panöl, maar die nieuwe pistes werden zo ongeveer als enige in het hele gebied papperig; ze liggen al vroeg perfekt in de zon; leuk in midwinter, maar met deze temperaturen… Ik ben niet dol op pap
Mijn favoriete kant waren de pistes aan de andere kant van de Leist; de zwarte 40 en de 41 en niet te vergeten de zwarte 21; door dat kommetje!

Blogger, skiër, verslaafd :-)

Ziet er goed uit! Leuk om je verslag te lezen, ik heb al vaker naar Flumserberg gekeken om een keertje naar af te reizen, maar is er nog niet van gekomen.
Ben wel benieuwd hoe de rode en zwarte piste daar zijn, beetje uitdagend of meer van de ‘lichte’ kleur?

...ski-addict...

@maik volgens de ‘normaal-Oostenrijk-gangers’ in mijn klasje was sommig rood in dit gebied in Oostenrijk allang zwart geweest.

@maik100 @maik
Bij Prodalp zijn alle rode lichtrood, verder in het gebied gewoon rood; die zwarte zijn op een paar stele stukjes na, lichtzwart zou ik zeggen
Ik ben geen rode tegengekomen die ik zwart zou noemen

Blogger, skiër, verslaafd :-)

@ruud & Broes
Oke bedankt voor de info. Ben eigenlijk op zoek naar minder bekende, maar uitdagende gebieden van enige omvang. Na aantal jaren in SFL namelijk afgelopen voorjaarsvakantie naar Silvretta Montafon geweest. Maar de paar Black Scorpions-pistes die ik daar heb gedaan vielen erg tegen qua steilheid en lengte in vergelijking met Serfaus.
Mocht iemand nog tips hebben, dan houd ik mij aanbevolen!

Gast236 was ik…

...ski-addict...

@ Gast236: 1 goede tip, als je in het resort aan de voet van de berg wilt verblijven boek dan via walenseeapartments want die zijn net ff goedkoper dan landal. Zijn dezelfde appartementen op het zelfde resort? is ons uitstekend bevallen, heerlijke ski week gehad.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie