Altijd winter, de ultieme droom?

Rogier op 18 april 2014· 15 reacties

null

Terwijl de sneeuwverwachtingskaart weer mooi opkleurt loopt de winter echt op zijn einde. Voor heel veel skigebieden is het komend weekend het laatste weekend. Een paar grote gebieden blijven hierna nog een of twee ween open, maar daarna is het echt wel gedaan met dit seizoen. Jammer of niet? Zou het niet iets zijn als we het hele jaar door in de Alpen konden skiën? Of is dat niets, en zouden jullie de zomer niet willen missen?

Altijd winter!
Als ik midden in de winter door de diepe poeder raas dan wens ik altijd dat zulke sneeuw eeuwig mag duren. Dan kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat ik ook van de zomer kan genieten. Ook aan het begin van de winter heb ik maar zin in één ‘ding’ en dat is sneeuw. Maar zoals het gaat met seizoenen loopt ook de winter op zijn einde. En daarmee krijg zelfs ik ook zin in de zomer.

Sneeuwloos voorjaar
Waar het skiseizoen hier in de zuid-alpen fantastisch was, daar is het de laatste weken karig met verse sneeuw. Ik zit met een gebroken been thuis, en train alweer een beetje op mijn hometrainer, maar echte dumps heb ik niet gemist. Het is voorjaar, bijna zomer. De parasol staat al weer in de tuin en de barbecue heeft al weer lekker aangestaan. Kortom de winter lijkt ver weg.

null

Zin in andere sporten
Als het weer zo omslaat richting voorjaar krijg ik ook langzaam zin in andere sporten. Wielrennen, mountainbiken, alpinisme en rotsklimmen. Ik ben niet de enige wintersporter die aan andere sporten begint te denken, aan dit forum topic te zien. En lekker 's avonds in de tuin blijven zitten is natuurlijk ook heerlijk. Ondanks dat ik een echte winter liefhebber ben geniet ik ook van de zomer. Het is natuurlijk ook gewoon een beetje dat de een niet zonder de ander kan, de winter niet zonder de zomer en andersom.

Altijd winter?
Hoe denken jullie hierover? Gaan jullie nu ook vol plezier de zomer in? Of zouden jullie liever altijd winter hebben? Genieten jullie ook beetje van de zomer ondanks dat de meeste van de bezoekers die nu nog op wintersporters.nl komen fanatieke wintersporters zijn?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

mag je het ook combineren?
dus in een gebied wonen met eeuwige sneeuw op de toppen en in de dal heerlijk zomer weer? dat zou dus echt ideaal zijn kan ik snowboarden en mountainbiken wanneer ik maar wil zonder me om de seizoenen te hoeven bekommeren :D en hoef ik de sneeuw niet te missen

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Altijd winter?
JAAAAAAA
Gaan jullie nu ook vol plezier de zomer in?
Nee echt totaal niet.
Genieten jullie ook beetje van de zomer ondanks dat de meeste van de bezoekers die nu nog op wintersporters.nl komen fanatieke wintersporters zijn?
Nee ik haat de zomer, van die dagen dat je stil zit en je alsnog de pleuris zweet. Verschrikkelijk.
Geef mij maar -2 en sneeuw in Nederland

Gang is alles

Ik sluit me aan bij @Jesper. Die zomer hoeft niet van mij.

Zomer is ook heerlijk, lekker op de racefiets. Maar dan na een tijdje is dat ook wel weer genoeg en mag de sneeuw weer komen.

In de zomer zijn de alpen ook heel mooi. Mountainbiken klimmen wandelen. En nooit te warm :)

De combinatie van verschillende sporten in verschillende seizoenen vind ik heerlijk. “helaas” moet ik tussendoor ook nog werken. Mijn sporten zijn
winter: paar keer skieen (een keer week en twee keer lang weekend) , mountainbiken
lente: hockey, mountainbiken, racefietsen (limburg/ardennen en jaarlijks naar mallorca (kost buiten seizoen “niets”)
zomer: fietsen, zeilen, (friesland, ijselmeer en een/twee weken middelandse zee)
herfst: fietsen, hockey

's winters verkondig ik altijd dat ik in een gebied wil wonen waar ik elke dag of elke week (er moet ook gewerkt worden natuurlijk) mijn board onder kan binden. Dit zou ik echt willen al vind ik de zomer ook wel weer prima als het eenmaal lekker weer is. Ik woon op 20 minuten van het strand en heb een heerlijke tuin. Het liefst zou ik dit combineren met besneeuwde bergen op een kleine afstand die het hele jaar open zijn voor wintersport. Helaas vinden we dit nergens dus neem ik het maar zoals het is maar liever winter dus met een vleugje zomer ;-)

🏂

Doe mij maar winter, ik hou niet van warmte.

Winter, winter en winter.

Ik kan van de zomer best genieten, lekker warm met een drankje in het zwembad. Maar ik vind de winter wel 20 keer leuker :D

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Ik was de herfst deze ‘winter’ al erg snel beu hoor! Doe mij nu meer even heerlijk weer met temps rond de 25 graden, veel zon en regelmatig een lekkere verfrissende onweersbui!:D Een vakantie in de Alpen tijdens de zomervakantie er bij hopelijk. Heerlijk wandelen en zwemmen!:D De winter komt wel weer terug. Een beetje afwisseling doet goed!

# skidagen seizoen 2014-2015: 35 :D

Ook wat mij betreft allebei! Ik zou ook het liefste in de regio Nice wonen, met een mooi mediterraan klimaat en skigebieden op een steenworp afstand.

2024 Met kleinkinderen, weer gebonden aan het hoogseizoen €€€

Mensen die alleen maar winter willen zijn echt niet wijs ;)! Van mij hoeft het echt geen 30 graden te worden maar met een graad of 26 op het terras zitten, aan het water, op een festival of lekker een stuk fietsen is toch echt wel fijn. Er zijn in de Alpen in de zomer ook net zulke dikke sporten te beoefenen wat in de winter niet mogelijk is. Hele jaar koud, moet er toch niet aan denken…Elk seizoen heeft zo zijn charmes

Not all who wander are lost

Ik woon in Passy,ze noemen het Le petit Nice in de bergen; in 15 min ben ik in Chamonix,dus vanaf december heeeeeerlijk skieen en snowboarden; en in de zomer is het hier mooi weer,erg warm soms,er is een meer op 5 min waar je heerlijk kan zwemmen. En als ik 3 uur auto rijd ben ik in Italie aan de Middelandse zee. Dus ik weet het,ik ben verwend,het is echt best of two worlds!

Winter is erg mooi maar met de motor door de bergen wil ik ook niet missen ook zomers licht er dan nog die mooie sneeuw op sommige passen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie