Le Grand Massif is een van de grote skigebieden van Frankrijk. Het is een geweldig gebied dat veel wintersporters heel veel leuks te bieden heeft. Zeker als de condities goed zijn. Le Grand Massif heeft fantastisch mooie pistes, en zelfs een hele mooie groene afdaling. Een gebied waar elke wintersporter wel een afdaling naar zijn gading vindt. Wie van jullie is wel eens naar het Grand Massif geweest? Wat vinden jullie van dit skigebied?

martijn
begon in 2002 deze website. Later was hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling.

Plaats een reactie

Wij gaan hier deze winter voor de 4e keer naartoe. Na 2x Morillon en 1x Flaine, is ook deze keer de keuze weer op Morillon gevallen. Heerlijk skigebied voor heel de familie. varierend van de mooie lange groene Marvel, tot de diepzwarte Chamois. Er zijn mooie lange toertochten door het gebied te maken, en wanneer de sneeuw goed is, (wat hier vaak het geval is) is het een walhalla voor de offpiste fanaten.

Dit gebied staat hoog op mijn to do lijst. Ben er 2x geweest maar alleen in de zomer. …

Ik ben fan van dit gebied. Al vaak heen geweest, zowel naar Flaine als naar Morillon. Naast de leuke pistes, de afstanden die je kunt afleggen, de off piste mogelijkheden en de vele sneeuw die er valt door de ligging: korte reisafstand!!

Een top skigebiedreview!
Ik herken veel dingen die hier gezegd worden die erg leuk waren. Zo vond ik Sixt zelf ook erg geweldig. Even weg van het massatoerisme.
In Flaine is ook de Faust piste een aanrader!

Topgebied! 3x Flaine 1x Samoens 1x Morillon geweest.
in deze 5week snowboarden nooit 1x verveeld.

  • top pistes
  • top offpiste
    Een gebied waar de echte wintersporter max. Meters kan maken zonder echte wachtrijen en max. Variatie van pistes heeft.
    Van mooie gladde pistes tussen de bomen in Carroz tot skyhigh naast de Mont-Blanc op 2500m in Flaine.
    Ik ga zeker nog vaak terug naar dit gebied.

Geen slecht gebied maar zeker niet meteen mijn grootste liefhebber. Ik ben ook toevallig op de marval piste terecht gekomen en ondanks ze onderaan niet top lag deze afdaling enkele malen gedaan. Condities in Flaine zijn altijd het beste tegenover lagere gelegen dorpjes die wel wat last kunnen hebben van sneeuwtekort, wel inderdaad een hele week last gehad op de toppen van wat wind, maar eens een paar meter gedaald geen last meer van.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie