5 Zomersporten die op wintersport lijken

Rogier op 18 september 2014· 13 reacties

Hetzelfde uitzicht, bijna hetzelfde gevoel
Hetzelfde uitzicht, bijna hetzelfde gevoel

Ken je dat? Dat je eigenlijk het wintersportgevoel ook in de zomer wilt evenaren? Datzelfde heerlijke gevoel van natuur en actie. 's Avonds lekker rozig genieten van die geweldige dag. Natuurlijk is wintersport iets heel bijzonders. Maar er zijn zomersporten die wel heel dichtbij komen. Hier een top 5. Ik ben benieuwd welke sporten jullie op wintersport vinden lijken.

Door dezelfde hellingen naar beneden knallen
Door dezelfde hellingen naar beneden knallen

1. Mountainbiken
Als er een sport is die op wintersport lijkt dan is het mountainbiken wel. Je kunt het zoveel op wintersport laten lijken als je zelf wilt. Dat kan zover gaan dat je zelfs dezelfde liften en afdalingen pakt. Met de lift omhoog en daarna naar beneden knallen over de speciaal voor mountainbikers aangelegde pistes. Zelfs de kleuren van de pisten zijn hetzelfde. Het uitzicht, de sfeer, de adrenaline het lijkt wel heel erg op wintersport. Alleen doet vallen meer pijn ;-).

Zelfde sensaties?
Zelfde sensaties?

2. Surfen
Als er een sport is die dezelfde sensatie geeft als wintersport dan is het wel surfen. Je glijdt over het water. Hier vind je ook ‘La Glisse’ hoe Fransen zeggen. Dit kun je natuurlijk op veel verschillende manieren aanpakken. Met een kite, al windsurfend of golfsurfen. En, mocht je dit doen, je bent dan op het strand niet de enige die ook droomt van de winter.

Al bergsportend een geweldig uitzicht, net als met wintersport
Al bergsportend een geweldig uitzicht, net als met wintersport

3. Bergwandelen / Alpinisme
Geen snelle sensatie zoals mountainbiken of surfen. Maar wel het genieten van het bergmilieu. De almen waar je 's winters op skied daar kun je in de zomer heerlijk op wandelen. Genieten van het uitzicht, de bloemen, de dieren en de lekkere sportieve activiteit. Moe gelopen? Als je het goed uitzoekt dan vind je vast een leuk hutje om lekker te eten. Net als op de piste. Wil je het iets ruiger dan kun je ook echt gaan klimmen. Op de rotsen, over gletsjers of door wanden vol met ijs. Dan komt de winter nog dichterbij. Persoonlijk ben ik zo gek op sneeuw, dat ik het heerlijk vind om ook in de zomer hoogalpiene terrein op te zoeken. De omgeving zorgt voor een zelfde sensatie als in de winter. Maar misschien ligt alpinisme eerder dichter bij toerskiën dan bij het skiën in een skigebied. Wie van jullie trekt er 's zomers ook de bergen in?

Niet in de poeder maar in het water
Niet in de poeder maar in het water

4. Kayakken
Lekker de berg af glijden, dat is wildwater kayakken evenveel als skiën en boarden. Als je er goed over nadenkt doe je het zelf op dezelfde elementen. Want sneeuw is alleen maar bevroren water. Sensatie, opspattend water als opspattende sneeuw en evengoed je lijn zoeken, ditmaal door de stroomversnellingen. Volgens een paar vrienden van mij die zeer fanatiek kayakken is dit de zomersport die het allermeest op wintersport lijkt. Wie van jullie kayakt of heeft dit wel eens gedaan?

Op de Col d'Izoard vlakbij [Serre Chevalier](/skigebieden/chevalier)
Op de Col d'Izoard vlakbij Serre Chevalier

​5. Racefietsen in de bergen
Als je van zware activiteit houdt in de bergen dan zit je met racefietsen helemaal goed. Hier geen lift om je de berg op te brengen, maar wel genieten van hetzelfde uitzicht. Hetzelfde rozige gevoel na een mooie bergcol en je fietst vaak in dezelfde regio als waar je 's winters goed kunt skiën. Als ik trainingsrondjes rij op mijn racefiets droom ik vaak weg over de skimogelijkheden om mij heen. Een groot voordeel: racefietsen is makkelijker dan mountainbiken. Wie rijdt er graag een mooie bergcol op?

Doen jullie een van deze sporten? Of hebben jullie een andere sport die je heel erg aan wintersport doet denken?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik ben het helemaal eens met bovengenoemde sporten! In de zomer ben ikzelf regelmatig te vinden op de mountainbike of klim ik naar de hoger gelegen bergtoppen om te genieten van het prachtige uitzicht en de rotsachtige omgeving. Daarnaast houd ik ook enorm van raften, maar in het bijzonder canyoning. Eerst klimmen naar de top van een heuvel of berg om vervolgens via verschillende bergkloven naar beneden te springen, zwemmen en abseilen.

-Michiel-

Ik heb ruim 15 jaar aan wild water varen gedaan
In de winter dagje op en neer naar de Ardennen
Zag je de mensen met langaufskies op dak rijden, komen er 2 auto’s aan met ieder 4 kayaks op het dak
Vele vaarvakanties in de alpen doorgebracht
Helaas door een slepende schouderblessure en daarna ernstige trombose deze sport op moeten geven

ik mis wel een beetje het waterskien, wakeboarden en kitesurfen hierzo. ook hier dezelfde snelheden en behendigheden als in de sneeuw.

Ik ga in de zomer motorrijden… niet echt een sport maar dat is mijn vervanging voor de wintersport.

Paragliden! Heerlijk genieten van de mooie uitzichten en sensaties (wind door de haren)! Aardig wat vergelijkingen met de wintersport

Longboarden @rogier , longboarden ;) Niets dat m’n snowboard behoeftes in de zomer zo weet te stillen dan een tiental kilometer longboarden op een mooie zomer avond! Oke, nummer 3 maakt ook heel veel goed, want de bergen zijn in de zomer net zo mooi als in de winter :)

Kitesurfen!
Maar dat mag geen verrassing zijn voor de meeste snowboarders…

Racefietsen wordt wel genoemd, zonder de nadruk te leggen op de afdaling die volgt na de klim. Juist dat afdalen op een racefiets geeft een gevoel dat wat mij betreft veel overeenkomt met het afdalen van een snelle geprepareerde piste. Ook hiervoor geldt, net als voor mountainbiken, dat je beter niet kunt vallen.

Windsurfen uiteraard.
Heerlijk die snelheid en het scheren over het water.

Snow, Sun, Ski and Apres-Ski

een berg op en af fietsen is een heerlijke bezigheid ja

heerlijk klimmen. Meerdere touw lengtes. Uitzicht op bergen. :-)

Ik ga mee voor het canyoningen. Én mountainboarden uiteraard.

Wat ik toch wel mis, wellicht hier voor velen onbekend, is het rolskien. Rolskien kun je het hele jaar door en kun je zo zwaar maken als je wil. Een goede training op uithoudingsvermogen en voor de winterlanglaufers moet het een peuleschil zijn om dit te beoefenen!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie